Türk'ün Türk Olmayana Üstünlüğü...

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Veda Hutbesi'den: "Arabın Arab olmayana üstünlüğü yoktur." Peygamber Efendimizin[asm] "Arab"lara açıkça söylediği bu sözü Arab olan sahabeler itirazsız kabul etti, duymaktan rahatsız olmadı. Bence, bu sözün Türkçeleştirilmesi yetmez, bir de Türkleştirilmesi gerekir. Cümle Türklere okunurken böyle çevrilmeli: "Türkün Türk olmayana üstünlüğü yoktur" Bu sözü itirazsız dinlemeye hazır mıyız? Yoksa, kalbimize "Ne mutlu Türküm diyene" yazılmasına itiraz etmeyen, edilmesiyle rahatsız olan biz iman sahibi, Peygamber aşığı Türkler olarak azıcık rahatsız mı olacağız?

Senai Demirci

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Cumhuriyet’in ilk Adalet Bakanlarından olan Mahmut Esat Bozkurt bu konuda ne diyordu:

"Herkes, dostlar, düşmanlar ve dağlar, bu ülkenin efendisinin Türkler olduğunu bilmelidir. Saf Türk olmayanların, Türk anavatanında sadece bir tek hakları vardır: Hizmetkar olma hakkı, köle olma hakkı"

Her şey bir yana, bu lafı eden kişinin "Adalet" bakanı olması da Türkiye'ye özgü bir ironi olsa gerek!

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bu konuda kesin hükümlü olmayınız. (Bkz:Türklerle ilgili hadisler -google-)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46

Bir ırkın diğer bir ırka üstünlüğü olmadığı ayet ve hadisler ile açık bir şekilde ortadadır.

Üstünlük takva iledir.

Türkler ise yaptıkları ile Müslüman aleminde önemli bir paya sahiptir.Bu üstünlükte Cenab-ı Allah için yaptıkları iledir.

Buda üstünlüğün takva ile olduğu içindir ki övülmüşlerdir.

Ancak övülmelerinin nedeni ırklarından değil yaptıklarından ötürüdür.

"Her kim zerre miktari hayir islerse onu görecekler. Her kim de zerre miktari bir ser islerse onu görecektir" (Zilzâl, 7-8)

“Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır.” (Hucurat Suresi, 13)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar

Yani kardeşim diyorsun ki peygamber kayırmacılığı ortadan kaldırdı fakat kendisi tuttu Türk'ü kayırdı? :) Resulullah'ın Arab'ın Arap olmayana üstünlüğü yoktur sözü sadece Araplara değil, her kavime göredir. Zira kendisi bu sözünün ardından şunu da buyurmuştur: "Aranızdan siyahi ve azası kesik (sakat vb.) bir köle size Kur'an ile hükmederse ona itaat edin. Üstünlük ancak takva (Allah'a yakınlık, Allah'tan çekinme) iledir".

Elbruz64 dedi ki:
Cumhuriyet’in ilk Adalet Bakanlarından olan Mahmut Esat Bozkurt bu konuda ne diyordu:

"Herkes, dostlar, düşmanlar ve dağlar, bu ülkenin efendisinin Türkler olduğunu bilmelidir. Saf Türk olmayanların, Türk anavatanında sadece bir tek hakları vardır: Hizmetkar olma hakkı, köle olma hakkı"

Her şey bir yana, bu lafı eden kişinin "Adalet" bakanı olması da Türkiye'ye özgü bir ironi olsa gerek!

Kesinlikle Atatürk o bakanları rastgele seçmiyordu. Aslında cumhuriyet tamamen anti-demokratik bir şekilde kuruldu ve yürütüldü; nitekim belli bir fikrin (senin alıntıladığın bu kör ve akılsız adam gibi) adamlarından seçilen bakanları Atatürk istemediği bir anda anında azlediyor ve yerlerine bu fikirdeki başkalarını getiriyordu.

Resmen adam Yahudilerin bir cümlesini almış, tamamen cümleyi aynı bırakıp "Yahudi" yerine "Türk" koymuş. Çünkü Yahudiler de "diğer insanlar sadece Yahudilere hizmetçi, köle olmak varlar" diyor. Şimdi burada adamın Yahudi olduğunu mu çıkarırsın? Adamın kafası ırk üstünlüğünden başka bir şey üretebilecek zeka ve kapasiteye sahip olmadığı halde, eşitsizliği ve hatta doğrudan köleliği savunduğu halde Adalet bakanı yapılmasına mı yanarsın?..

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bazen bu konuyla ilgili yapılan edebiyatların ne kadar boş olduğunu görüyorum.
Sonuçta bir hayat yaşayıp gidip onun hesabını vereceğiz.
Müslümansak herşeyden önce yaradılış amacımızı bilmeliyiz.
Öte yandan takvaya sahip olmak da öyle kolay değil.
Bugün birçok müslüman kardeşimizde ırkçılığın izlerini çok rahat görebiliyoruz.
Milletimizi tabi seveceğiz,bu sevgimiz işi farklı yöne götürmemesi gerekir.

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Konuya sadece türklük üzerinden bakacak olursak

Bir insanın kendi ırkıyla kişiliğiyle hatta cinsiyetiyle bile övünmesi yanlış çünkü hiç birini kendisi seçmedi başkası tarafından verilmiş şeyle övünülmez

Allah bu şekilde yaratmış bizi insanların atalarıyla değil de kişiliğiyle ilgilenmemiz gerekiyor

Peygamber efendimiz )s.a.v.)zaten bize bu konuda nasıl davranmamız gerektiğini veda hutbesinde bildirmiştir.

Milliyetçilik yapanların hepsi romantik milliyetçilerdir kendilerini ne yapmak istediklerini bile bilmezler

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Arkadaşlar hemen cevap veriyim ben bunu size söylemedim.Elbruz*un dağlardaki Ne Mutlu Türküm yazısı da bu maddeye dayanarak yanlıştır demesi(Ya da ben öyle anladım) onun üzerine söyledim.Tabii ki bir üstünlüğümüz yoktur.Bu dünyada tek üstünlük takva üstünlüğüdür.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Arkadaşlar hemen cevap veriyim ben bunu size söylemedim.Elbruz*un dağlardaki Ne Mutlu Türküm yazısı da bu maddeye dayanarak yanlıştır demesi(Ya da ben öyle anladım) onun üzerine söyledim.Tabii ki bir üstünlüğümüz yoktur.Bu dünyada tek üstünlük takva üstünlüğüdür.

ben ne dedim yaw... ben oraya sadece ilk Adalet bakanlarından birinin fikrini düşüncesini söylemini taşıdım... ve beni forumda tanıyan herkes benim bu düşünceye sonuna kadar karşı çıktığımı bilir... Çünkü bu söze göre ben bu ülkede Köleyim...

Ve bu kişi sıradan biri değil...
Kahvehanede ülkü ocağında söylememiş bunu...

Bu adam ADALET BAKANI...
Söylediği söz devleti bağlar...