Türktelekom'dan TürkNet'e Geçince Karşılaştığım Sorun Hakkında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar Konu (Kayıtlı: 0, Misafir: 1)

hi-guys

Asistan
Merhaba sevgili forum ailesi. Pazartesi günü Türknet'e belgeleri kargoladım, ondan iki gün önce de Türktelekom ile ilişiğimiz kesilmişti. Dün (8 şubat cumartesi) aktivasyonun tamamlandığı hakkında mesaj geldi ve kullanıcı adı şifre gönderdiler. Modemin arayüzünde tıpkı sitede gösterdikleri gibi girdim. DSL ve İNTERNET ışıkları kullanıcı adı şifreyi yazdıktan sonra yanmaya başladı. Ancak internete hiçbir şekilde giremiyorum. Türknet'e destek kaydı açtım ve internete bağlısınız şu kadar download upload alıyorsunuz şeklinde mesaj göndermişler. İnternette araştırdığımda sorunun modemden kaynaklanabileceği yazıyordu. Modemim Zyxel VMG3312-B10B yani çoğu Türktelekom müşterisindeki modem. Daha önce böyle bir sorunla karşılaştınız mı veya nasıl çözebilirim biliyor musunuz ? Modemin eski yazılımını atınca çözülebilir diyorlar ama eski yazılım internette yok, zyxel in sitesinden indirip kurduğum yazılım da zaten bendeki sürümmüş. Bir de modem almak istemiyorum yok mu bir çaresi :(
 

hi-guys

Asistan
Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm. Tekrar kullanı adı şifre girdim. Daha sonra kullanıcı adı şifreniz yanlış dedi aşağıdaki ss gibi. Sonra tekrar girdim ve sorun aynı. Türktelekom'da VDSL kullanıyorduk diye biliyorum. Şimdi ADSL yazıyor ondan olabilir mi ?
 
Hangi dsl'yi kullanıyorsunuz onu öğrenip ona göre modemi ayarlamanız gerek, isterseniz müşteri hizmetleri ile bir görüşün
 

abrooke139

Asistan
Modemin üzerindeki dsl ışığı ne renk yanıyor; sarı mı, yoksa yeşil mi?
Diğer önemlisi, internet ışığı kırmızı yanıyor mu? Kırmızı yanıyorsa, aktivasyon yapılmamış olabilir.
Kırmızı yanmıyorsa, modem ağ ayarlarından genişbantta şu iki bölüme de kullanıcı adı ve şifresini gir. Kullanıcı adı "xxxxadsl@turk.net" şeklinde olmalı.

sshot-2.jpg
 

Son mesajlar

Üst