- Reaksiyon puanı
- 18
Dixstar FTA 2010 uydu alıcım var Türksat 4A'yı nasıl ekleyebilirim uydu ekleme bölümünde FEC yada Sembol oranı sormuyor? Biss özelliği de yok Uydu aramadan da bulamadım
Yeni uydu ekleme kısmına gelip,Dixstar FTA 2010 uydu alıcım var Türksat 4A'yı nasıl ekleyebilirim uydu ekleme bölümünde FEC yada Sembol oranı sormuyor? Biss özelliği de yok Uydu aramadan da bulamadım
Yeni uydu ekleme kısmında sadece LNB tipi, Frekans 1,LNB elektriği,22,Diseqc var frekansa sayı giremiyorumYeni uydu ekleme kısmına gelip,
11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek Şebeke Taraması yapılması gerekiyor.
Hocam uydu ayarları yanı lnb tipini v.s. ayarladıktan sonra geri meniye gelip kanal arama kısmına geleceksiniz sonra oradan hangi uyduyu arayacagıınızı soracak oradan sızın ekeldıgınz uyduyu seçeceksınız sonra mhz , tp , gibi ayarları isteyecek onları gireceksiniz sonra ŞEBEKE ARAMASI nı aktif edeceksiniz kanal taratacaksınız kanalları bulacak. Ama şuan bulur mu uydu aktif mi bilmiyorum.Yeni uydu ekleme kısmında sadece LNB tipi, Frekans 1,LNB elektriği,22,Diseqc var frekansa sayı giremiyorum
İşte bana da lnb tipi filan o ayarlar lazım asıl frekansı da sayı olarak giremiyorum sağ sol ses tuşuyla 150 150 artırabiliyorum 5000 10000 arasıHocam uydu ayarları yanı lnb tipini v.s. ayarladıktan sonra geri meniye gelip kanal arama kısmına geleceksiniz sonra oradan hangi uyduyu arayacagıınızı soracak oradan sızın ekeldıgınz uyduyu seçeceksınız sonra mhz , tp , gibi ayarları isteyecek onları gireceksiniz sonra ŞEBEKE ARAMASI nı aktif edeceksiniz kanal taratacaksınız kanalları bulacak. Ama şuan bulur mu uydu aktif mi bilmiyorum.
Ku bandı nı seçin çift çanak kulanıyorsanız Disecq i aktif edin tek çanak ise kapalı kalsın, 22 kz frekansı otomatıkte kalsın ( sizin uydu alıcınızda var ise ).İşte bana da lnb tipi filan o ayarlar lazım asıl frekansı da sayı olarak giremiyorum sağ sol ses tuşuyla 150 150 artırabiliyorum 5000 10000 arası
Otomatik diye bir seçenek yokKu bandı nı seçin çift çanak kulanıyorsanız Disecq i aktif edin tek çanak ise kapalı kalsın, 22 kz frekansı otomatıkte kalsın ( sizin uydu alıcınızda var ise ).
Yeni uydu ekleme kısmına gelip,goldmaster pvr 72300 model uyduyu nasıl 4a yapacam
Yok ben yapamayacağım bilen birine yaptırırım artık zatenHocam açık ta tutun sıkıntı çıkarsa kapatırsınız. Ne anlama gelıyor pek bılmıyorm fakat bende otomatıkte.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Yeni uydu ekleme kısmına gelip,
11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek Şebeke Taraması yapılması gerekiyor.
Ekle dememin nedenş kanal listesinde hangi uydunun gösterileceğini seçerken kolaylık sağlar diye dedim, türksat 3 a eklı ıse onun içinde direk şebeke taraması yapın yıne kanalları bulur zaten.Yok ben yapamayacağım bilen birine yaptırırım artık zaten
hepsini girdikten sonra ok diye bir seçenek de çıkmıyor @honami gerek yok dedi bir şebeke taraması yaparım çıkmazsa eklettiririm birine
Öyle yaparım o zaman sağolEkle dememin nedenş kanal listesinde hangi uydunun gösterileceğini seçerken kolaylık sağlar diye dedim, türksat 3 a eklı ıse onun içinde direk şebeke taraması yapın yıne kanalları bulur zaten.
önemli değilÖyle yaparım o zaman sağol
Daha çok kanal kapasitesi olacak. HD kanallar artacak. 15 Temmuz dediler ama 1 ay geçti hala değişim yok.4A uydusuna geçince ne değişecek?
Daha çok kanal kapasitesi olacak. HD kanallar artacak. 15 Temmuz dediler ama 1 ay geçti hala değişim yok.
bu tür işlere elim yatkındır ama 42.0 e uydusunda verilen ayarlarda tarama sonrası sadece turksat tanırım ı buluyor sunny marka uydu alıcısı arayüzü çok kötü birşey anlaşılmıyor
Yeni uydu değin. Oradan uydu ismi ve frekans ve sembol değeri girin. Sonra transportıl değerini yine kanal frekanslarını girin. Bulacaktır.Vestel dvb 840 icin yardiiiiiiiiiiiim uydu bul diye bir secenek yok.verilen iki otomatik arama sayilari ise turksat 1c uzerinden sadece tanitim kanalini buluyor ve o da sinyal yok diyor
bu sabah tekrar denedim meğer sorun eski uyduları silmemem imişAynı şey dün bana da oldu. Sadece Şifresiz kanalları taraması şeklinde arama yapınca tek kanal olarak türksat tanıtım geldi. Tümü+Nit tarama şeklinde aratınca 400 küsür kanal buldu. Bu şekilde aratmayı dene bakalım.
2 farklı otomatik tarama frekansı yayınlandı, eğer denemediysen birde diğer frekansı deneyebilirsin.
Bu dandik uydu cihazlarının arayüzleri çok karmaşık ve sinir bozucu gerçekten.
Benim ve evdeki diğer bireyler için 400 kadar yerli kanal ve hotbird'deki neredeyse bütün kanallar gereksiz. Ama maalesef istemediğim kanalları silmek istediğimde uydu alıcısı sapıtıyor. Kendini fabrika ayarlarına döndürüyor.![]()
Şu frekanslardan birini manuel olarak girip şebekeyi açık konuma getir ve arat..Arkadaşlar bende samsung smart tv var. Bi türlü 4A uydusuna ayarlayamadım. Frekansları yazıyorum ama sinyal kalitesi 0 yazıyor ve kanal aradığımda hiç kanal bulamıyorum yardım edermisiniz