Türksat 3B yayına geçti

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Üç boyutlu yayına geçen Türksat, 3B kanal alma hazırlıklarına başladığını duyurdu.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı dahilinde tanıtımı gerçekleştiren etkinlikte konuşan Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kablo TV platformu üzerindeki üçüncü kanalda 3B test yayını başladıklarını belirtirken, 3 boyutlu kanal almayı düşündüklerini dile getirdi. Halihazırda standart bir animasyon içeriğine sahip olduklarını ve tanıtın/test yayını üzerinde çalıştıklarını belirten Ok, devamında şöyle konuştu:

Biz iki yıl önce sistemlerimizi dijitale geçirdiğimiz için 3D yayına geçişte çok maliyetimiz olmadı. Sadece içeriğe para harcıyoruz. Yavaş yavaş içerik oluşsa da henüz yeterli içerik yok. Üçüncü kanaldan yapılan yayınımız 3D TV ve buna uyumlu kurulum kutusu olmadan sadece 3D gözlükle izlenebiliyor. Şu anda çalışmaları devam eden gözlüksüz 3D yayınını da vermeye hazırlanıyoruz. 3D'de istediğimiz gibi kanal bulursak yabancı ya da yerli platformumuza katacağız. Gözlüksüz izlenebilen TV modelleri üzerinde çalışıyoruz. Bu teknoloji bir yıl içinde yaygınlaşacak.

Maliyet açısından bunun bize çok fazla yansıması olmadı. Bu yayın kablodan daha az maliyetli. Uydudan verenler daha fazla bant genişliği kullandığı için daha maliyetli oluyor. Bizim güçlü altyapımız var. Fiber üzerinden birçok hizmeti veriyoruz. Şu anda 21 ilde kablo TV ve internet hizmetlerimiz var. Bulunduğumuz il ve nokta sayısını artıracağız. Toplamda 3 milyon haneye ulaşıyoruz. Analog yayında 1 milyon 200 bin, Teledünya'da 200 bin abonemiz var. Kablo internette abone sayımız iki yılda 240 bine ulaştı.
[Kaynak]

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Hadi bakalım hayırlı olsun.. :)

trsm

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hadi bakalım gözlüksüz 3d ye geçse iyi olacak, hayırlı olsun ne diyelim :)

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sorun çıkmadan olur inş :)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Normal uyduda HD kanal bile yok diye biliyorum yanlışmıyım ? İlla dsmart yada digiturk almak gerekmiyor mu ?

3d leride bi platroma verirler, uydudan ücretsiz vermezler sanırım.

omergorur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal uyduda HD kanal bile yok diye biliyorum yanlışmıyım ? İlla dsmart yada digiturk almak gerekmiyor mu ?

3d leride bi platroma verirler, uydudan ücretsiz vermezler sanırım.

Türksatta sadece TRT HD var şifresiz olarak, dün F1 i izledim, gerçekten çok güzeldi görüntü :) İlla onların üyesi olmak gerekiyor legal olarak diyim siz anlayın :)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Türksatta sadece TRT HD var şifresiz olarak, dün F1 i izledim, gerçekten çok güzeldi görüntü :) İlla onların üyesi olmak gerekiyor legal olarak diyim siz anlayın :)

TRT HD de platformlardan birine geçti diye hatırlıyorum, turksatta şifrelendi. Yanlış mıyım ?

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242

türksat şifresini verirmisin hd olanının bende bir bakayım ne fark varmış :)

omergorur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır sadece Dünya Kupası için D-Smart şifreleme sistemiyle şifrelenmişti. Şu an şifresiz sadece F1 ve Bundesliga maçları şifreleniyor. Onunda çözümü kolay. Bende Vu+Duo Enigma2 cihaz var şifresi benim cihaza bu şekilde yazılıyor (Dreambox'lar içinde böyle)

CCcam Emu kullanan cihazların içine ftp ile girip /var/keys/constant.cw dosyasına şu satırı yazmak yeterli

#TRT HD
2600:000000:0064:0101:1FFF::10 00 00 00 00 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00

diğer cihazları bilemiyorum ama trt3 le aynı diye biliyorum, klasik BISS :)

Sakarya Fırat ve Yerden Yüksek dizilerini HD izliyorum. Diğer dizilerde HD yayınlanıyor.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
hd normal uyduda frekansı alamıyor neden?

omergorur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
normal uydu alıcıları, sinyal modülasyonu olarak dvb-s yi destekler, hd yayınlar genellikle dvb-s2 sinyal modülasyonuyla yayın yapar. bazı hd kanallar dvb-s sinyal modülasyonuyla yayın yapıyor, cihazım niye bu kanalları göstermiyor da derseniz, standart tüm uydu alıcıları mpeg-2 formatını destekliyor ama hd yayınlar mpeg4/h264 formatında. yani codec olayı. kısacası dvb-s2 özelliği bulunan bir cihaz sahibi olmanız gerek, bu işi pc de skystar hd2 uydu kartı yapıyor örneğin.

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
normal bulanık görünüyor.bi gözlükte 250 tl olduguna göre şimdilik hd ile devam edelim.