Türkiye'nin Eski Halini Özleyen Var Mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Ben mesela özlüyorum. Eskiden (kendi yaşadığım yere göre yazıyorum) Ankara'da bu kadar gökdelen , rezidans gibi binalar yoktu. Gecekondular vardı. Dikmen, Öveçler, Cevizlidere, Or-An (Dikmen kısmı) gibi yerlerde 15-20 sene önce gecekondular doluydu. Şimdi apartman ve rezidanslar gibi yapılarla dolu buralar. Eskiden Kipa market vardı. Migros, Tesco'dan alınca Migros yaptı hepsini. Kipa artık sucuk ve su markasına dönüştü. :( En sevdiğim AVM lerden biri olan Panora daki Kipa favorimdi. Aynı Bilkent Center daki Real gibi. Ben 2000 lerin başına dönmek istiyorum bu yüzden. Eğer sizde öyleyseniz Google Earth Pro dan eski uydu görüntülerinden nostalji yaşayabilirsiniz. Ya da Yandex Haritalar dan 2011 senesinin 360 derece sokak görünümüne bakabilirsiniz.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Kentsel yapılaşma konusunda baya kötüyüz o yüzden daha az betonu özlüyoruz. Amerikadaki prefabrik mahalleleşmeyi seviyorum keşke bizde de böyle bir kültür olsaydı.

H1ÇK1R1K

Doçent
Reaksiyon puanı
386
Ben mesela özlüyorum. Eskiden (kendi yaşadığım yere göre yazıyorum) Ankara'da bu kadar gökdelen , rezidans gibi binalar yoktu. Gecekondular vardı. Dikmen, Öveçler, Cevizlidere, Or-An (Dikmen kısmı) gibi yerlerde 15-20 sene önce gecekondular doluydu. Şimdi apartman ve rezidanslar gibi yapılarla dolu buralar. Eskiden Kipa market vardı. Migros, Tesco'dan alınca Migros yaptı hepsini. Kipa artık sucuk ve su markasına dönüştü. :( En sevdiğim AVM lerden biri olan Panora daki Kipa favorimdi. Aynı Bilkent Center daki Real gibi. Ben 2000 lerin başına dönmek istiyorum bu yüzden. Eğer sizde öyleyseniz Google Earth Pro dan eski uydu görüntülerinden nostalji yaşayabilirsiniz. Ya da Yandex Haritalar dan 2011 senesinin 360 derece sokak görünümüne bakabilirsiniz.
Aga be
İstanbul'un eski hâlini özlüyorum. Sokaklarda top koşturduğumuz, berberin camını kırdığımız, bisiklet sürdüğümüz, teyzelerin topu karpuz gibi kestiği günleri özlüyorum. (2000'li yıllar)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Ben mümkün olsa da 1990'lı yıllara dönsem. O zamanları çok arıyorum. Şimdi yaşanan zaman hiç iyi değil. Çok mutsuzum.
Bende aynıyım. 5 sene önce başladı bu durum. Bizler bu duruma ayak uyduramıyoruz ve galiba hiçbir zaman uyduramayacağız. :(

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bende aynıyım. 5 sene önce başladı bu durum. Bizler bu duruma ayak uyduramıyoruz ve galiba hiçbir zaman uyduramayacağız. :(
Kesinlikle öyle. Eski huzurumu mutluluğumu istiyorum. Ama olmayacağını çok iyi biliyorum. Yaşamaya mecburuz.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Kesinlikle öyle. Eski huzurumu mutluluğumu istiyorum. Ama olmayacağını çok iyi biliyorum. Yaşamaya mecburuz.
Bizden sonraki nesil bunları anlayamazda, göremezde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devirde değişti. 20 sene öncesiyle 2020'in arasında her yönüyle uçurum kadar fark var. Toplum yapısı, teknoloji gibi.

Bartuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Biz çocukken sokakta rahatça gezer oynardık. Dağlara tırmanarak büyüdüm ben, kimsenin de bir korkusu yoktu. Şu anda kimse çocuğunu bir yere salmıyor, kız erkek farketmeksizin tecavüzler var.

Yapılaşma vs bir yana, insanlar çok değişti, tüm pislik insanlar çok daha fazla cüretkar artık. İnsan korkmadan yaşayamıyor.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bizden sonraki nesil bunları anlayamazda, göremezde.

Devirde değişti. 20 sene öncesiyle 2020'in arasında her yönüyle uçurum kadar fark var. Toplum yapısı, teknoloji gibi.
O taraflara hiç değinmiyorum bile. 20 yılda ülke çok ama çok değişti.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263
Biz çocukken sokakta rahatça gezer oynardık. Dağlara tırmanarak büyüdüm ben, kimsenin de bir korkusu yoktu. Şu anda kimse çocuğunu bir yere salmıyor, kız erkek farketmeksizin tecavüzler var.

Yapılaşma vs bir yana, insanlar çok değişti, tüm pislik insanlar çok daha fazla cüretkar artık. İnsan korkmadan yaşayamıyor.
Birde artık her şey şu renklerden ibaret oldu:
Siyah
Beyaz
Kahverengi
Gri
Kırmızı

Arabalar mesela. Eskiden mor, pembe, açık yeşil renkli arabalar vardı. Şimdi bu renkler var sadece. Eskiden herkes çocuğunu karşı semte bile salardı. Toplum düzgün diye. Şimdi karşı semti, mahalleyi bırakın arka ya da ön sokağa hatta bazıları evin önünden adım atmasına izin vermiyor.

Allah hepimize dünya sevinci versin inşallah. Amin.