EngineXisTheBest
Öğrenci
Hay yaşaAdam yorum yapmanızı istemiyor. Varsa bir bildiğiniz yazın geçin işte.![]()
Devletten saklayacak bir şeyim yok, sadece şirketlere karşı bu şey.Bilgi Çağı olan bu devirde bu kadar gizli olma ihtimali sıfır. Kendimden örnek vereyim ÖSYM sınav başvurusu için belge doldurken nüfusa kayıtlı mahalle soruyordu benim o an aklıma gelmemişti müdür yardımcısına bilmiyorum dedim müdür yardımcısı bilgisayardan mahallemin ismini bana söylemişti. Böyle bir zamanda gizli kalmak maalesef zor
Anladım. Pek bir Voip fanı da değilim açıkçası. [matrix] protokolüyle kendi chat uygulamamı ve kendime ait mail serveri açtım da benim yaptığım chat clienti başka servislerde köprü etmek biraz zaman alıyor ve güvenirliliği düşürüyor.Öyle bir şey mümkün değil. Kimliksiz sim kart alamazsınız.
Ankesörlü telefon kullanabilirsiniz. Veya ID ile iletişim kurulabilen Skype, Telegram gibi uygulamalar üzerinden haberleşebilirsiniz.
Veya Dingtone, Textme vs. uygulamalar var. Yabancı numara veriyor bunlar. Gerçek para ile bu numaraları alabilirsiniz. Bir de kontör alırsınız gerçek para ile. Ama ödemeyi nasıl yapacaksınız? Kredi kartı lazım ödeme için. Arama yaptığınızda karşı tarafa yabancı numara falan görünüyor. Arama yapmak için sizde internet olması lazım. Ama karşı tarafta internet olmasına gerek yok.
Kişisel bilgimi 3. parti şahıslara vermek istemediğimden dolandırıcı olmuyorum. O benim verdiğim bilgilerin markette değeri çok ama ben neden ondan pay alamıyorum madem? Bu durumda kim dolandırıcı?Bu tür telefon numaralarını Dolandırıcılar yada Kafası büyük bir sorun içinde olanlar ister.
Yani kimsede arkadaşa yardım edemiyecek düşündüğüme göre. Suç işlerse o da suçuna ortak olur çünkü