Türkiye'de İngilizce klavyeli laptop nereden alınabilir?

Dondante

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşım için İngilizce klavyeli laptop bulmaya çalışıyoruz. Türkçe klavyeye sticker yapıştırıp dönüştürenler olmuş ama hem ben onu tam anlayamadım hem de arkadaşım uzun vadede burada olmayacağından o seçeneği es geçiyorum. Amazon'dan alsak dedik, fiyat olarak vergiyle birlikte pek uyguna gelmiyor ayrıca zaman kaybı.

Türkiye'den nereden bulabileceğimize dair bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Laptop klavyesini internetten alabilirsiniz. Diyelim buradan Türkçe Q aldınız internetten İngilizce Q klavye alabilirsiniz.

Dondante

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için teşekkürler. Stickerdan bahsediyosunuz sanırım, yoksa nasıl değiştirilir ki?

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Normal laptopa klavye alabilirsin. İngilizce klavyede dataservis.net adresinden alabilirsin ;)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Cevabınız için teşekkürler. Stickerdan bahsediyosunuz sanırım, yoksa nasıl değiştirilir ki?

Hayır laptop klavyeleri değiştiriliyor. Mesela benim laptop için klavyeler ;
ddd19caa8022c1f5eb6cdb59be194533.jpg

Dondante

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Klavyenin direkt olarak değiştirildiğini bilmiyordum ben ya. İkinize de çok teşekkür ediyorum :) Peki bu aldığımız klavyeyi kendimiz değiştirebiliyor muyuz yoksa illa bilen birinden yardım mı almak gerek?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Klavyenin direkt olarak değiştirildiğini bilmiyordum ben ya. İkinize de çok teşekkür ediyorum :) Peki bu aldığımız klavyeyi kendimiz değiştirebiliyor muyuz yoksa illa bilen birinden yardım mı almak gerek?

Yoo kendin değiştirebilirsin. Bataryayı söktüğünde altta vidalar var bunları söktüğünde klavye çıkıyor.

Dondante

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim emektarda böyle sökme takma işlerine girişmedim hiç, yapabilir miyim bilemiyorum da deneriz madem... Sağolun ^^