Soru Türkiyede çalışma şartları ağır mı sizce? Anket

Türkiyede çalışma şartları ağır mı sizce

• Evet çok ağır

Kullanılan: 15 93.8%
  • Hayır avrupada neyse burada da o

Kullanılan: 1 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    16
Reaksiyon puanı
4,725
Türkiyede çalışma şartları nasıl sizce?

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Çalışma şartı derken, hangi gruba, zümreye göre zor? Keşke biraz daha açsaydınız. Çok genel bir soru olmuş. Çok ağır desem, biraz abartmış olurum. Avrupa gibi desem realist yaklaşmamış olacağım. " Avrupa düzeyinde değiliz, çalışma şartları zor." desem daha doğru olur.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Çalışma şartı derken, hangi gruba, zümreye göre zor? Keşke biraz daha açsaydınız. Çok genel bir soru olmuş. Çok ağır desem, biraz abartmış olurum. Avrupa gibi desem realist yaklaşmamış olacağım. " Avrupa düzeyinde değiliz, çalışma şartları zor." desem daha doğru olur.
Çalışın=İşci-Memur başka kim olacak? Tabii ki zor.Mesai saati fazla,maaş az.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Çalıştığın işe göre değişir ama çoğu kesimim şartları aşırı ağır.

Mesela bunlara neden el uzatılmaz siyaset bunlara yönelmez hayret ediyorum.

-Bana göre Kargo işi çok ağır mesela. Çok zor bir iş ve bir gördüğümü bir daha görmüyorum ne dağıtımda ne ofilerinde 1-2 ay dayanamıyorlar işe. Hem hızlı olacan hem kargo zarar görmeyecek çok sıkıntı.
-Veya Market çalışanlarının işi çok ağır. 3 harfli marketlerde çalışan insanlar hem 3-4 kişilik iş yapıyorlar tek başlarına aşırı ağır.
-Veya kuryeler. Aşırı tehlikeli ve yağmur çamur demeden paket dağıtıyorlar ve uç kuruş kazanıyorlar çok ağır.
- Bu burger restoranları veya cafelerde çalışan insanların şartları ağır.

Ama bana göre devlet memurlarının çoğunun işi çok hafif. ( Memurculuğa karşıyım bu arada.)

Öğretmenler çok naz yapıyor ama bence aşırı rahat işleri. Benzer şekilde doktorlar hariç diğer yan sağlık çalışanları. Minimum devlet dairesinde çalışan görevliler çoğu çok rahat...

Devletten maaş alıp şartları zor olan olsa olsa asker polis zabıta tarzı kişiler olabilir.

Özel sektörde iş bilen tecrübeli aranan eleman olmadıkça genelde işin ağır. Hafif onlanlarında büyük ihtimal bir torpili veya tanıdığı vardır. Yada kendi işini yapıyordur...

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Yunanistan'da mesai bitiminden sonra her mail başına mesai yazıyorlar :D bir olması imkansız

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Yunanistan'da mesai bitiminden sonra her mail başına mesai yazıyorlar :D bir olması imkansız

İnsanlarımız dürüst olsa ve keşke böyle bir uygulama olsa ama onun suyunu çıkarırlar. Para gelsin diye anlaşıp kasıtlı olarak mesai bitiminde attırırlar mailleri.

Bakın bir örnek vereyim haberlere yansımıştı 6-7 sene önce. Hollanda'da belediye gelen dilekçelere 1-2 hafta içersinde cevap veremezse 1250 Euro ödüyormuş dilekçeleri yazana :) Bizim bir kayserili demek öyle demiş. Günde 70 tane dilekçe yazmaya başlamış belediyeye. Ufacık belediye zaten 1 kişi bakıyormuş bu işlere 3 kişi daha almışlar gene yetişemiyorlar adama 3500'den fazla dilekçe yazmış. Ve yarım milyondan fazla tazminat almış belediyeden. Ve en son ülke parlemantosuna taşınmış bu durum. Bir Türk adamların bürokrasiyi kitlemiş gerisini sen hesap et. :) Ülke ayağa kalmış bununla nasıl baş edecez diye. Ve bu uyglama yıllardan beri varmış kimsenin aklına gelmemiş bunu kitleyimde para kazanayım...

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Avrupada yoğun çalışma şartları olsa dahi adam hayalindeki herşeye sahip olabiliyor ve istediğini alabiliyor. Hollandalı çiftçinin bile tonla hakları var ve iyi kazanıyorlar. ?????? Bizde de asgari ücret temel ihtiyaçlara gidiyor. Onun dışında millet sadece yaşıyor. Hayaller hayalde kalıyor. Artık temel ihtiyaçları bile karşıladığına emin değilim.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Çalışma saati ve işçileri koruma kuralları bile yok 12saat çalıştiriliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Avrupada yoğun çalışma şartları olsa dahi adam hayalindeki herşeye sahip olabiliyor ve istediğini alabiliyor. Hollandalı çiftçinin bile tonla hakları var ve iyi kazanıyorlar. ?????? Bizde de asgari ücret temel ihtiyaçlara gidiyor. Onun dışında millet sadece yaşıyor. Hayaller hayalde kalıyor. Artık temel ihtiyaçları bile karşıladığına emin değilim.
hocam en güzel sey asgeri ücretleri ile bir araba alıyorlar biz ise 100 bin tlelik bir araba bile hayal.

Son düzenleme:

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133
İnsanlarımız dürüst olsa ve keşke böyle bir uygulama olsa ama onun suyunu çıkarırlar. Para gelsin diye anlaşıp kasıtlı olarak mesai bitiminde attırırlar mailleri.

Bakın bir örnek vereyim haberlere yansımıştı 6-7 sene önce. Hollanda'da belediye gelen dilekçelere 1-2 hafta içersinde cevap veremezse 1250 Euro ödüyormuş dilekçeleri yazana :) Bizim bir kayserili demek öyle demiş. Günde 70 tane dilekçe yazmaya başlamış belediyeye. Ufacık belediye zaten 1 kişi bakıyormuş bu işlere 3 kişi daha almışlar gene yetişemiyorlar adama 3500'den fazla dilekçe yazmış. Ve yarım milyondan fazla tazminat almış belediyeden. Ve en son ülke parlemantosuna taşınmış bu durum. Bir Türk adamların bürokrasiyi kitlemiş gerisini sen hesap et. :) Ülke ayağa kalmış bununla nasıl baş edecez diye. Ve bu uyglama yıllardan beri varmış kimsenin aklına gelmemiş bunu kitleyimde para kazanayım...

Kanımıza zehir gibi bulaşan bu gözdoymazlığı, kıskançlık, fırsatçılık yüzünden bu hallerdeyiz. (Ekonomiyi kastetmiyorum.) Ve bence bunu da hak ediyoruz. Ahlakımızı bozmaya çalıştılar ve kısmen başarılı da oldular.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Kanımıza zehir gibi bulaşan bu gözdoymazlığı, kıskançlık, fırsatçılık yüzünden bu hallerdeyiz. (Ekonomiyi kastetmiyorum.) Ve bence bunu da hak ediyoruz. Ahlakımızı bozmaya çalıştılar ve kısmen başarılı da oldular.
ülkede bunun yüzünden gelişmiyor zaten.

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133
ülkede bunun yüzünden gelişmiyor zaten.

Ve bunu kendimize biz yaptık. Tabii ki medyanın, TV dizilerinin, bir takım fenomenlerin ahlakı bozmak için yaptığı şeyler var. Dizilerdeki ponçik(!) hayatları gerçek gibi gösterdiler. İnsanlara ahlaksızlığı normal gösterdiler. Alkolün sansürlendiği dizi de tecavüz sahneleri sansürlenmedi. Bir dizinin ilk bölümünde zina varsa ne bekleyebilirsiniz ki?
Unutmayın, kurbağayı kaynayan suya atınca can havliyle kaçar. Ancak suyun altını yavaş yavaş ısıtırsanız farketmez ve ölür. Sosyal hayatın temel taşı olan aile yapısını işte böyle parçalıyorlar. Ve bu bilinçli olarak planlı olarak yapılıyor.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Ve bunu kendimize biz yaptık. Tabii ki medyanın, TV dizilerinin, bir takım fenomenlerin ahlakı bozmak için yaptığı şeyler var. Dizilerdeki ponçik(!) hayatları gerçek gibi gösterdiler. İnsanlara ahlaksızlığı normal gösterdiler. Alkolün sansürlendiği dizi de tecavüz sahneleri sansürlenmedi. Bir dizinin ilk bölümünde zina varsa ne bekleyebilirsiniz ki?
Unutmayın, kurbağayı kaynayan suya atınca can havliyle kaçar. Ancak suyun altını yavaş yavaş ısıtırsanız farketmez ve ölür. Sosyal hayatın temel taşı olan aile yapısını işte böyle parçalıyorlar. Ve bu bilinçli olarak planlı olarak yapılıyor.
Bende katılıyorum tecavüz konusuna alkolun kimseye zararı yok sadace mesajı dogru verdireceklerdi icip sapıtmaları yerine adam gibi icip keyfi sarhos yerine ayk kafayı gitmeyi izletecekti.

D

Deleted member 6644497

SDN Okuru
Eğer bir işin kolay olabileceği hâlde zor olduğunu düşünüyorsanız, demek ki o iş için eleman ihtiyacı yok. Başka işlere yönelin. Konuda da bahsi geçen marketler, yerine eleman bulamasa çalışanlarını bu kadar zorlayıp işten ayrılmalarına vesile olur muydu? Elbette hayır. Bu çalışan istifa ettikten sonra yerine hemen biri bulunuyor. Bu da demek oluyor ki o işi, belirtilen şartlarda yapmaya razı birileri var.

Her şeyi hükûmetten beklemeyin. Dün postacı lazımdı diye bugün de lazım olacak diye bir kaide yok. Uyum sağlamayan elenir. Bu her zaman, her düzende böyle. Sadece kapitalizm günah keçisi. Çünkü kapitalizm, özgürlüğü beraberinde getirir. Ve otorite, özgürlük sevmez. Size özgürlük verirse mutlak otorite olamaz.

Dünyanın en büyük sorunlarından biri nüfus sorunudur.

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Bende katılıyorum tecavüz konusuna alkolun kimseye zararı yok sadace mesajı dogru verdireceklerdi icip sapıtmaları yerine adam gibi icip keyfi sarhos yerine ayk kafayı gitmeyi izletecekti.

O eski Türk Ruhu var mı damarlarımızda? Kendimizi yoklayalım. Ben kendimde çok göremiyorum. Sizleri ve milletimizi bilemem. Hiçbir şey eskisi gibi değil, biz böyle değildik. Ekonomi kötü, hizmet sektöründe, eğitimde sıkıntı var evet ama bunlar düzelecek şeyler. Peki bir milletin kafa yapısı tekrar nasıl düzelecek? Din adı altında insanları tahrik eden mahluklar oldu bu ülkede. Manevi bağlarımızı kesmeye çalıştılar. Soruyorum çözüm önerisi olan var mı gidişata?

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
O eski Türk Ruhu var mı damarlarımızda? Kendimizi yoklayalım. Ben kendimde çok göremiyorum. Sizleri ve milletimizi bilemem. Hiçbir şey eskisi gibi değil, biz böyle değildik. Ekonomi kötü, hizmet sektöründe, eğitimde sıkıntı var evet ama bunlar düzelecek şeyler. Peki bir milletin kafa yapısı tekrar nasıl düzelecek? Din adı altında insanları tahrik eden mahluklar oldu bu ülkede. Manevi bağlarımızı kesmeye çalıştılar. Soruyorum önerisi olan var mı?
dini kullanrak insanları kandırdıkları icin bu haldeyiz zaten.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Her şeyi dinle karıştırmaları saçma bir şey. Ekonomiyi de birleştiriyorlar. Ama dinle hiç alakası yok. Eğer dinle her şey çözülseydi çok rahat yaşıyorduk şu anda. Ama öyle bir şey olmayacak. Ekonomi düzelse rahat edeceğiz. Ben dincilere kanmam asla. O günah bu günah dersek sadece geriye gideriz. İleriye gidemeyiz.

Para değersiz olduğu için, bu ülkede çalışsan bile hayat zor olabiliyor. Maaş artıyor ama her şeye zam geliyor çok. Bir de para değer kaybedince hiç anlamı kalmıyor.
Ben her teknolojik bir şeye baktıkça fiyatları çok yüksek diyorum. Ama asıl nedeni para değersiz diye yüksek gözüküyor. Ama para yüzünden biz de etkileniyoruz. Markete gidiyorum yine onun fiyatı artmış bunun fiyatı artmış diyorum.