James Howlett
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,725
Türkiyede çalışma şartları nasıl sizce?
Çalışma şartı derken, hangi gruba, zümreye göre zor? Keşke biraz daha açsaydınız. Çok genel bir soru olmuş. Çok ağır desem, biraz abartmış olurum. Avrupa gibi desem realist yaklaşmamış olacağım. " Avrupa düzeyinde değiliz, çalışma şartları zor." desem daha doğru olur.Türkiyede çalışma şartları nasıl sizce?
Çalışın=İşci-Memur başka kim olacak? Tabii ki zor.Mesai saati fazla,maaş az.Çalışma şartı derken, hangi gruba, zümreye göre zor? Keşke biraz daha açsaydınız. Çok genel bir soru olmuş. Çok ağır desem, biraz abartmış olurum. Avrupa gibi desem realist yaklaşmamış olacağım. " Avrupa düzeyinde değiliz, çalışma şartları zor." desem daha doğru olur.
Çalışın=İşci-Memur başka kim olacak? Tabii ki zor.Mesai saati fazla,maaş az.
Öğrenci işçi? Öğretmenler Kamu bir nevi memur.Öğrenci ve öğretmenleri de unutmamak gerek.
Özel sektör için çok ağır.Türkiyede çalışma şartları nasıl sizce?
Yunanistan'da mesai bitiminden sonra her mail başına mesai yazıyorlarbir olması imkansız
Çalışma saati ve işçileri koruma kuralları bile yok 12saat çalıştiriliyorTürkiyede çalışma şartları nasıl sizce?
hocam en güzel sey asgeri ücretleri ile bir araba alıyorlar biz ise 100 bin tlelik bir araba bile hayal.Avrupada yoğun çalışma şartları olsa dahi adam hayalindeki herşeye sahip olabiliyor ve istediğini alabiliyor. Hollandalı çiftçinin bile tonla hakları var ve iyi kazanıyorlar. ?????? Bizde de asgari ücret temel ihtiyaçlara gidiyor. Onun dışında millet sadece yaşıyor. Hayaller hayalde kalıyor. Artık temel ihtiyaçları bile karşıladığına emin değilim.
İnsanlarımız dürüst olsa ve keşke böyle bir uygulama olsa ama onun suyunu çıkarırlar. Para gelsin diye anlaşıp kasıtlı olarak mesai bitiminde attırırlar mailleri.
Bakın bir örnek vereyim haberlere yansımıştı 6-7 sene önce. Hollanda'da belediye gelen dilekçelere 1-2 hafta içersinde cevap veremezse 1250 Euro ödüyormuş dilekçeleri yazanaBizim bir kayserili demek öyle demiş. Günde 70 tane dilekçe yazmaya başlamış belediyeye. Ufacık belediye zaten 1 kişi bakıyormuş bu işlere 3 kişi daha almışlar gene yetişemiyorlar adama 3500'den fazla dilekçe yazmış. Ve yarım milyondan fazla tazminat almış belediyeden. Ve en son ülke parlemantosuna taşınmış bu durum. Bir Türk adamların bürokrasiyi kitlemiş gerisini sen hesap et.
Ülke ayağa kalmış bununla nasıl baş edecez diye. Ve bu uyglama yıllardan beri varmış kimsenin aklına gelmemiş bunu kitleyimde para kazanayım...
ülkede bunun yüzünden gelişmiyor zaten.Kanımıza zehir gibi bulaşan bu gözdoymazlığı, kıskançlık, fırsatçılık yüzünden bu hallerdeyiz. (Ekonomiyi kastetmiyorum.) Ve bence bunu da hak ediyoruz. Ahlakımızı bozmaya çalıştılar ve kısmen başarılı da oldular.
ülkede bunun yüzünden gelişmiyor zaten.
Bende katılıyorum tecavüz konusuna alkolun kimseye zararı yok sadace mesajı dogru verdireceklerdi icip sapıtmaları yerine adam gibi icip keyfi sarhos yerine ayk kafayı gitmeyi izletecekti.Ve bunu kendimize biz yaptık. Tabii ki medyanın, TV dizilerinin, bir takım fenomenlerin ahlakı bozmak için yaptığı şeyler var. Dizilerdeki ponçik(!) hayatları gerçek gibi gösterdiler. İnsanlara ahlaksızlığı normal gösterdiler. Alkolün sansürlendiği dizi de tecavüz sahneleri sansürlenmedi. Bir dizinin ilk bölümünde zina varsa ne bekleyebilirsiniz ki?
Unutmayın, kurbağayı kaynayan suya atınca can havliyle kaçar. Ancak suyun altını yavaş yavaş ısıtırsanız farketmez ve ölür. Sosyal hayatın temel taşı olan aile yapısını işte böyle parçalıyorlar. Ve bu bilinçli olarak planlı olarak yapılıyor.
Bende katılıyorum tecavüz konusuna alkolun kimseye zararı yok sadace mesajı dogru verdireceklerdi icip sapıtmaları yerine adam gibi icip keyfi sarhos yerine ayk kafayı gitmeyi izletecekti.
dini kullanrak insanları kandırdıkları icin bu haldeyiz zaten.O eski Türk Ruhu var mı damarlarımızda? Kendimizi yoklayalım. Ben kendimde çok göremiyorum. Sizleri ve milletimizi bilemem. Hiçbir şey eskisi gibi değil, biz böyle değildik. Ekonomi kötü, hizmet sektöründe, eğitimde sıkıntı var evet ama bunlar düzelecek şeyler. Peki bir milletin kafa yapısı tekrar nasıl düzelecek? Din adı altında insanları tahrik eden mahluklar oldu bu ülkede. Manevi bağlarımızı kesmeye çalıştılar. Soruyorum önerisi olan var mı?
Tek sebep bu değil.dini kullanrak insanları kandırdıkları icin bu haldeyiz zaten.
İkinci sebep cehalet ve eğitim, cehalet ahlaksızlığı doğurur büyütürTek sebep bu değil.
İkinci sebep cehalet ve eğitim, cehalet ahlaksızlığı doğurur büyütür