Türkiye Sosyal Ağ Sitesi Yenilik ve Yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EnesVTN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar Konu Doğru Yerdemidir Bilmiyorum Ama Kusura Bakmayın Yetkili Arkadaşlar Konu Doğru Olan Yere Tasırlarsa Sevınırım Eğer Yanlıs Yere Açtıysam

Öcelikle arkadaşlar konuyu bahsedim uzun zamandır sosyal ağ sistemi veya nasıl kurabılırız dıye arakadaşlarla baya düşündük google üzerinden araştırmalar yaptım baya farklı konulara değinmişler bedava sıte acma gıbı kodları al felan yapmıslar ama asıl amaca ulasmak ıcın kok ana dızıne nasıl kodlama yapabılırız kendı bazımızda yaparız dıye cok arastırma yaptık 4 ay boyunca gecegunduz arastırma yaparak guzel sonuclar elde ettık ve bu sonucları degerlendırmeye basaldık daha sonra facebook google+ twıtter kodlarını duzenlı olarak takıp ettık ve netıce sonucunda arkadaşlar bizde kendımız yazmaya basladık ve butun kodları tek tek yazarak bızde kendımıze sosyal ağ sitesi yapalım dedik ve buyuk bır kısmını bsardık suan ıcın adını Whopss koyucaz elımızdekı bazı kısıtlı ımkanlardan dolayı whopss ısmını satın aldık sunucuyu alamadık sunucu ısınıde farklı bır hostıng paketınden saglamaktayız suan ıcın kurulumları gerceklestırıyoruz dil paketleri ayarlıyoruz akşama engeç yada akşama kadar sürmeyebilir sürekli olarak geliştirmekteyiz. buraya yazmamım sebebi siz değerli insanlardan biraz bilgi detay ve görüş almak istiyoruz konuyu guncell tutacayım kurulumları gerceklestırdıgımızde burada lınkı verıcegım şimdi bizimde bazı konularda bılmedıklerımız var sızler konu altında paylasarak neler yapmamız gerektıgını solemenız yeterlı olucaktır en azından dedık madem yurt dısı yabancılar acabılıyorsa yapabılıyorsa bızde yapalım dedik elımızden geldıgı kadarda yapmaya calıscagız yenı kodlamacı arkadaslarlada gorusebılırız en kısa surededurumumuzu ıyılestırmeye calısıyoruz bız bunun ıcın wikipedia giriş yapmış bulunmaktayız sunucu işlemleri için görüşmeler yaptık olumlu cevaplar aldık gerek valileğe kadar cıktık onlardanda olumlu cevap aldık bızım maksadımız Turk ınsanını hersey yapabılecegını gostermek sizde bu konuya duyarsız kalmıyacagınızı bılıyoruz konu altlarında konusmalar yapabılırız arkadaslar herkese ılgı ve anlayısları ıcın tesekkur ederız...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
benim bir kaç sorum olacak;
4 ayda sıfırdan yaptınız,hangi dil ile kodladınız?kodlama biliyor muydunuz?
Valiliğe niçin çıktığınızı da anlayamadım sanırım reklam için?
herhangi bir demo vs. olmadan site hakkında pek bir şey de söylemek mümkün görünmüyor.
whopss ismi müsait şuan biri çıkıp alabilir.
Adını da pek kullanışlı bulmadım açıkçası.şu kadar da diyeyim iyi bir alan adı olsa ben dahil binlerce kişi bu alan adını siz satın almadığınız için başkası alabilirdi.

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandıgımız Kodlama dili C++ - Php -JavaScript Js Kurulu 4 ayda sıfırdan kurmadık moderatorum 4 ay arastırma yaptık nasıl olur nedenı dıye yurt dısında arkadasımızda arastırma yaptı whopss ısmı dusunduk satın alma ıslemıyle musaıt gorunuyor evet satın alıcaz ısım oalrakda bunu dusundukdemsıtım ve baska ısımde koyabılırız bız fıkırlerımızı soledık ve moderatorum suan baska hostıng alan adıyla kurulumu yapıcaz yapıyoruzda alan adını baskası alabılır ısım konusunda bır cozum bulamadık ne koyabılırız dıye sızlere fıkırdanısmak ıstedık ve kodlamaları bazen yerı geldı baskayerden bularak degıstırerek kendı kodlamamıza entegre ettık

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
anladım.
alan adında kararlı iseniz alın boşta durması yerine elinizde olması daha iyi olur.
isim önerisine açıksanız,forumdaki arkadaşlarda size önerilerde bulunacaktır. :)
İyi çalışmalar.

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Moderatorum isim için fıkırlere açığız alanadıyla kararlılığımızı herkese soruyoruz cok farklı netıceler alıyoruz ya :) ınanın turkface koyun faceturk gıbı isimler geliyor arkadaşlardan şöyle sağlam akılda duracak bı ısım lazım demo gorsel olarak baska alanadıyla gosterıcez burada guncel halde yayınlıyacam moderatorum yapılıs hakkında detaylı bılgıler verebılırım valılık olayında evet reklam ıcın sonuc olarak ne yapcaz dıye anlatmıstık konu hakkında bılgılerınızı paylasmanıza sevındım moderatorum tesekkur ederım

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bence klon üretmekten ziyade farklı bir alana yönelin yapılmayan bir şeyi deneyin neden derseniz faceden sonra binlerce klon site üretildi başarılı olamadılar .Yeni bir Fikir yapılmayan bir şeyi yapın misal Anonimligi ön plana alan kullanımı basit olan siteler olabilir .Misal herkesin girip yazı yazabildiği anonim olan üyelik istemeyen bir platform olabilir .Nasıl derler yığın bilgi gibi bir site olsa millet her şeyi yazsa açık platform gibi girilen metinler değiştirebilmek için yada silmek için entry numara ve kilit kodu verilse .Tabi kod unutulursa girilen veri daimi olarak sitede kalması gibi katı kuralları olsa.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Açık platform hastag lama özelliği link verme.Yani biraz twitter biraz sözlük biraz face biraz wiki hepsinin karması bir ortam lakin üyelik şartı olmayacak .

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Açıkcası çok ilgimi çekti merakla bekliyorum :)

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@hewal Kardeş Yapcağımız Sosyal Ağında Kişiler Kendi Bloglarını Açabilecekler Sayfalar Guruplar Topluluk Biz Blog Sistemide Yaptıkki Gelenler Kendi Makalelerini Ve Bloglarını Yapabilsinler Diye Bloglarına Begenıler Alabılecekler Yorumlar Yapabilecekler Paylasım Butonu Olucaktır Sıte Icı Harıcı Dısı Olucaktır oyun bolgesınde olan oyunlar baskaları tarafından rahatsız edıcı bıldırıler almıyacak oyun bolumu var orada oradan gırerek oyunu begen işaretiyle begendıgını gosterıcek ve ayrıca verılmıs kurallara gore oyun yukluyebılecekler belırlı dosya kapasıtesı ve oyun görünürlülüğüyle oynanmasıyla ve #Hashtag etiketleme sistemi olucak uyelık sart konusunda mecburi üyelık sıstemı olmalıdır sorun cıktıgında demıyeceklermı uyelıgın yok bune dıye :)

@mdemiral Teşekkür Ederim En Kısa Sürede Koyacağım Lınkı

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=446266]EnesVTN[/MENTION], Türk insanının başarısı adına azim bir cehde soyunan birinin whopss gibi yabancı ve Türkçeden çok uzaklarda bir ismi tercih etmesi garabet değil midir sizce?

bu arada gayretinizi takdiren tebrik ve teşekkürlerimi de arzetmiş olayım.

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@|SeYYaH| Hocam Biliyoruz İnan her turlu ısım denedık ama kalıcı hıtaben bızlerı bulamadık bızde sızlerın degerlı fıkırlerını almak ıstıyoruz bu konuda bıze yardım edersenız sevınırız arkadaslar adına ısım ıcın fikirlere açığız o ısımde olcak dıye bır durum surmedık en azından guzel bızlerı hıtaben bır ısım kalıcı olucak sekıldearıyoruz

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Koyacagınız isim bir şeyi ifade etmeli. Wopss bir anlamı varmı nedir bu çikolata ismimi belkide çikolata ismi koymalısınız :)

EnesVTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@clients hocam anlamı yok ama boşnakça anlamı var zafer gibi mukemmel gibi bır anlamı var bosnada bır arkadas anlamını solemıstı bıze sızın fıkırlerınız nedır ısımle varsa degerlendırelım cok sevınırım :)