Türkiye Nasıl Evlilik Teklif Ediyor?

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

necromancers

Öğrenci
Katılım
16 Mart 2018
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
4
Puanları
8
Yaş
30
Açıklanan verilere göre , ülkemizde her yıl ortalama 600 bin kişi evleniyor. İş böyle olunca, evlilik harcamaları da günden güne artabiliyor. Bu sebeple evlilik harcamaları yıllık olarak, 13-14 Milyar TL'ye kadar çıktı ve bu da dev bir ekonomiyi oluşturuyor. Tabii, böyle bir ekonomin oluşmasındaki en büyük sebep, çiftlerin o özel günü yıllarca hatırlamak istemeleri olabilir.
evlilik-teklifi.jpg

Son bir yılda aldığı evlilik teklifi organizasyonu taleplerini inceleyen kurum, Türkiye’nin nasıl evlilik teklif ettiğini ortaya çıkardı. Evlilik teklifi maliyetlerini, en çok tercih edilen mekan, zaman ve en popüler yöntemleri gösteren kurumun verilerine göre; üç büyük il arasında en uygun maliyetli evlilik teklifi Ankara’da ediliyor. Evlilik tekliflerinin en çok gerçekleştiği ay Temmuz iken, teklif organizasyonunda en çok keman ve saksafon tercih ediliyor.

Ankara en ucuz seçenekleri sunuyor

Kurumun 01.03.2017-28.02.2018 tarihleri arasında aldığı evlilik teklifi organizasyonu talepleriyle oluşan verilere göre; 3 büyük il arasında, evlenme teklifi organizasyonlarında 950 TL ile 5.000 TL arasında değişen fiyat seçenekleriyle Ankara en ucuz opsiyonları sunan şehir olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’da bu durum ekstra isteklere göre 1.200 TL’den 10.000 TL’ye kadar geniş bir aralıkta fiyatlandırılabiliyor. İzmir’de ise minimum 1.300 TL’den başlayan evlilik teklifi organizasyonları 7.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Evlilik tekliflerinin en çok gerçekleştiği ay Temmuz. Ardından, yıl başı günü devam ediyor. Evlilik teklifi için en popüler mekanları da ortaya çıkaran şirket, mumlar eşliğinde romantik bir akşam yemeği hala vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.

İstanbul’da son yılların trendi özellikle boğazda tekne turu ve lazer gösterisiyle evlilik teklif etmek iken, yaz aylarında sahilde yapılan organizasyonların, kış aylarında ise daha çok sinema salonunda yapılan sürprizlerin artığı görünüyor. Teklif organizasyonlarında en çok talep edilen enstrümanlar ise keman ve saksafon olarak ön plana çıkıyor. Düğün için ise İstanbul’da popüler tercih Boğaz iken, İzmir’de en çok tercih edilen mekanın Kordon olduğu görülüyor.
 

fragger

Dekan
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
  • Başka bir siteden alıntı yapılmış ise mutlaka orijinal kaynağa ilişkin link verilmelidir. Alıntı yapılan yerden izin almak gerekiyorsa gerekli izin alınmalıdır.

Konu Kilit!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

Üst