Türkiye kişi başı milli gelirde Bulgaristanın gerisinde kaldı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Yarın tasını tarağını topla Bulgaristana geç o zaman. 7 milyon Nufuslu ülke ile 85-90 milyon nufuslu ülkeyi kıyasladığının farkındamısn ?
Daha dün açıkladıydı galiba dünyanın en büyük ekonomileri arasında 16. Sırada Türkiye diye onu neden refeans almıyon veya değerlendirmiyon.

Senin çok sevdiğin KATAR ilk 5'te bak mesela :)

Son düzenleme:

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Yarım tasını tarağını topla Bulgaristana geç o zaman. 7 milyon Nufuslu ülke ile 85-90 milyon nufuslu ülkeyi kıyasladığının farkındamısn ?
Daha dün açıkladıydı galiba dünyanın en büyük ekonomileri arasında 16. Sırada Türkiye diye onu neden refeans almıyon veya değerlendirmiyon.

Senin çok sevdiğin KATAR ilk 5'te bak mesela :)
Sana sadece şunu diyeceğim

Hindistan'da en büyük dördüncü ekonomi ama halk sefalet ve perişanlık fakirlik içinde
Ayrıca senin mantığınla çin nasıl geçti seni?
Senden çok daha büyük nüfusu 18 kat fazla
Haberin olsun

Artık Türkiye'nin rakipleri Afrikalı kabile devletleri

Son düzenleme:

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
Hmm.

Hanehalklarında kişi başına ortalama gelir 2856 euro olarak gerçekleşmiş. Aynı dönemde hanehalklarında kişi başına ortalama harcama 2667 euro. Neredeyse kafa kafaya.

Türkiye'de ise hanehalklarında kişi başına ortalama gelir 3225 TL, hanehalklarında kişi başına ortalama harcama 2181 TL.

Reaksiyon puanı
5,171
Çini ne sanıyor ki bu acaba... Bi gitsede görse Türkiyeyi mumla arar...

İnsanlar resmiyete güya 600$ asgeri ücret alıyor. Kendilerine sorsan 200$ dan yukarıya çalışan yok.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Çini ne sanıyor ki bu acaba... Bi gitsede görse Türkiyeyi mumla arar...

İnsanlar resmiyete güya 600$ asgeri ücret alıyor. Kendilerine sorsan 200$ dan yukarıya çalışan yok.
Gitmeme gerek yok istatistik var boru gibi yukarıda

10 bin dolar bile gelirimiz yok artık
Mesaj otomatik birleştirildi:

Battı denen Yunanistan bile 20 bin dolara yakın gelir veriyor

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
5,171
Gitmeme gerek yok istatistik var boru gibi yukarıda

10 bin dolar bile gelirimiz yok artık

Battı denen Yunanistan bile 20 bin dolara yakın gelir veriyor
Yok bu adam gerçekten yazılanı okumuyor. Çinde diyorum henüz adam akıllı özgürlük yok. Komünizmden yeni çıkmış bir ülke resmiyete gözüken 600$ gerçekte verilen 200$ bile değil. bu veriler resmiyete göre hazırlanan veriler.

Bak şimdide Yunanistan diyor. Yunanistanın ülkedeki toplam hasılanın %181 i kadar borcu var. Daha geçen aylarda neredeyse Türkiyenin tüm dış borçları kadar borç düşürme uyguladı Avrupa Birliği.

Bak son 3 4 konuda boyuna patlak veriyorsun. Önce otur, düşün sonra paylaş. Bizimde vaktimizi çalma

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Yok bu adam gerçekten yazılanı okumuyor. Çinde diyorum henüz adam akıllı özgürlük yok. Komünizmden yeni çıkmış bir ülke resmiyete gözüken 600$ gerçekte verilen 200$ bile değil. bu veriler resmiyete göre hazırlanan veriler.

Bak şimdide Yunanistan diyor. Yunanistanın ülkedeki toplam hasılanın %181 i kadar borcu var. Daha geçen aylarda neredeyse Türkiyenin tüm dış borçları kadar borç düşürme uyguladı Avrupa Birliği.

Bak son 3 4 konuda boyuna patlak veriyorsun. Önce otur, düşün sonra paylaş. Bizimde vaktimizi çalma

türkiyede özgürlük varmı ?

sen varsayım atıyorsun ben ise yukarıdaki kapı gibi veri tablosu atıyorum hemde imf gibi saygın bir kurumun verisini

arayana bahane çok

yok elinde verin yoksa seni ciddiye almayacağım kendi kendine konuşursun gidersin

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Olmasa idi bunu yazamazdın. Mesela çinliler yazamıyor, anında şutlanıyorlar.
abi mantığa bak ben bunları okurken utanıyorum siz yazmaya utanmıyorsunuz

youtube bir ara yasaklanmıştı vpn ile girip yorumlara bak özgür olmasak bunları yazabilirmisiniz diyenlere benziyor bu durum

Reaksiyon puanı
5,171
türkiyede özgürlük varmı ?

sen varsayım atıyorsun ben ise yukarıdaki kapı gibi veri tablosu atıyorum hemde imf gibi saygın bir kurumun verisini

arayana bahane çok

yok elinde verin yoksa seni ciddiye almayacağım kendi kendine konuşursun gidersin
Bunların hiçbiri varsayım değil.

Senin yerinde olsam Twitter da gece gündüz takip ettiğin kişileri takip etmeyi bırakır, adam akıllı bir İngilizce öğrenir sonra belli başlı topluluklarda bizzat kendim sorardım. Bundan 4 yıl öncesinde tıpkı benim yaptığım gibi.

abi mantığa bak ben bunları okurken utanıyorum siz yazmaya utanmıyorsunuz

youtube bir ara yasaklanmıştı vpn ile girip yorumlara bak özgür olmasak bunları yazabilirmisiniz diyenlere benziyor bu durum
Google youtube vs neredeyse tüm amerikan uygulamaları Çinde heralde bi 7 yıldır yasak çok bilmiş kardeşim.

Google yerine baidu kullanılıyor. Pek çok kurumda Windows'da yasak deepin kullanıyorlar.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Bunların hiçbiri varsayım değil.

Senin yerinde olsam Twitter da gece gündüz takip ettiğin kişileri takip etmeyi bırakır, adam akıllı bir İngilizce öğrenir sonra belli başlı topluluklarda bizzat kendim sorardım. Bundan 4 yıl öncesinde tıpkı benim yaptığım gibi.

Google youtube vs neredeyse tüm amerikan uygulamaları Çinde heralde bi 7 yıldır yasak çok bilmiş kardeşim.

Google yerine baidu kullanılıyor. Pek çok kurumda Windows'da yasak deepin kullanıyorlar.
veri paylaş kardeşim veri paylaş
kendi kendine konuşuyorsun

bana imf gibi dünyaca kabul gören saygın bir kurumun verilerini paylaş

yoksa kendi kendine oynarsın kumda sayarsın

Reaksiyon puanı
5,171
veri paylaş kardeşim veri paylaş

imf gibi dünyaca kabul gören saygın bir kurumun verilerini paylaş

yoksa kendi kendine oynarsın
Ben sana neyin verisini paylaşayım Çinde 7 yıldır tüm Google uygulamaları yasak. Türkçe bile arasan istediğin veriye ulaşırsın.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ben sana neyin verisini paylaşayım Çinde 7 yıldır tüm Google uygulamaları yasak. Türkçe bile arasan istediğin veriye ulaşırsın.
imf ayrıca gelir sayımını sadece uygulamalarla yapmıyor haberin olsun gidiyor adam akıllı araştırıyor kendi aklındakini anlatmıyor

kısa ve öz kendi aklındakini burada anlatma saygın bir kurumdan adam akıllı veri paylaş not paylaş makale falan paylaş

şu mesajdan sonra bi cümle dahi veri falan paylaşmaz isen

ciddiye almayacağım yoksa

kanıtla hadi dediklerini.

Reaksiyon puanı
5,171
imf ayrıca gelir sayımını sadece uygulamalarla yapmıyor haberin olsun gidiyor adam akıllı araştırıyor kendi aklındakini anlatmıyor

kısa ve öz kendi aklındakini burada anlatma saygın bir kurumdan adam akıllı veri paylaş not paylaş makale falan paylaş

ciddiye almayacağım yoksa
Yazmadan onuda araştırdım çok bilmiş kardeşim. Hiçbir imf yetkilisi sokağa çıkıp kaç dolar maaş alıyorsunuz diye sormuyor. Kafalarından da uydurmuyor. sadece resmi veriler değerlendiriliyor. Bunu araştır sende gör.

Ayrıca 2009 da Çinde youtube, Facebook ve Twitter yasaklanıp 2010da Google yasaklanmış. 2018 de anladığım kadarı ile youtube engeli kaldırılmış.

Kanıt istiyorsan yaz Google a, youtube yasaklandı.... Çinde işçilerin yaşamı...Youtube yasaklandı... Kaynak bulamazsan(ki az önce denedim bulunuyor) bunları İngilizce arat.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Yazmadan onuda araştırdım çok bilmiş kardeşim. Hiçbir imf yetkilisi sokağa çıkıp kaç dolar maaş alıyorsunuz diye sormuyor. Kafalarından da uydurmuyor. sadece resmi veriler değerlendiriliyor. Bunu araştır sende gör.

Ayrıca 2009 da Çinde youtube, Facebook ve Twitter yasaklanıp 2010da Google yasaklanmış. 2018 de anladığım kadarı ile youtube engeli kaldırılmış.

Kanıt istiyorsan yaz Google a, youtube yasaklandı.... Çinde işçilerin yaşamı...Youtube yasaklandı... Kaynak bulamazsan(ki az önce denedim bulunuyor) bunları İngilizce arat.
tamam kardeşim kapat sen kendi kendine konuşmaya devam et

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
O ülkelerin hiç birisi bizler gibi 40 yıldır terörle mücadele etmiyor, bizim ülkemizin teröre harcadığı para asgari 30 yılda 350 milyar dolar civarında, ayrıca gezi olaylarının ülkemize maliyeti yaklaşık olarak 160 milyar dolar, 15 temmuz darbe girişiminin ülkemize maliyeti 17 milyar dolar..Bunların altından hangi ülke kalkabilir kolay kolay..Ya bütün bunlar olmasaydı bu güzel ülkemiz çok daha iyi konumlarda olurdu elbet, ama merak buyurmayın çok daha güzel günler yakındır.

Reaksiyon puanı
5,171
Çinde askeri ücret 3500tl olacak ve binlerce şirket asgeri ücretin 2200 civarı olduğu tr yerine dünyanın bi ucundaki Çini tercih edecek(!) Kanıta bile gerek yok aslında buna sadece ultra zeki kardeşlerimiz inanır.

Not:Kimse üzerine alınmasın ben ortaya yazıyorum. Hatta mümkünse cevapta vermeyin. Düşünme yetesini kullanan herkes bu cümleleri doğru bir şekilde anlar zaten.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Şunun ip adresi birşeyi yok mu ya ? Gerçekten neyin nesi kimin fesi merak ediyorum..

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bulgaristan'da bizdeki kadar, nüfus oranına kıyasla, Bmw, Mercedes, Audi kullanan var mı acaba? Gidip bir görmeli. Rakamlar bana uydurma gibi geldi.

Çocuk bilgisayar başından kalkmadığı için, dış dünyadan bihaber yaşıyor.

Reaksiyon puanı
5,171
android zekalı(!) bir bot olma durumu akıllara geliyor :rolleyes: hep aynı cevaplar ve tek bir şeye şartlanma ; o da MUHALEFET :D
Eğer öyle bir şey varsa adım adım ilerliyoruz. Yunanistanın krizde olma sebebinin dış borçlar olduğunu öğrettiğimizi düşünüyorum.

Çinde asgeri ücretin 3500 TL olmadığını eğer öyle olsa binlerce fabrikanın Çin yerine asgeri ücretin 2200tl olduğu tr de açılacağını öğrettiğimizi düşünüyorum.

Mezopotamya haber ajansına güvenmemesi gerektiğinde anlamıştır muhtemelen.

Çeşitli belediye başkanlarının krediye ihtiyacı olduğunda devlete ihtiyaçları olmadığını, koskoca iş bankasının, chp nin üzerinde olduğunuda öğretebilmişizdir muhtemelen.

Eğer karşımızdaki kişi botsa ciddi yol katettik demektir. Daha bundan 2 hafta öncesinde hdp yi savunuyordu.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
imf denen şeytan tiyatrosu, filmi oynayan şirket; tüm mazlum ve zengin kaynaklara sahip afrika ülkelerini ele geçirmek amaçlı kurulmuş bir abd kuklasıdır ve Türkiyemizi de ele geçirmek için kullanılan bir paravan şirkettir.

Zamanında Osmanlıya ödettirilen bedellerin bir kısmı, yakın tarihli olanları:

1576657742289.png

1576657777638.png

Son düzenleme:

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
imf denen şeytan tiyatrosu, filmi oynayan şirket; tüm mazlum ve zengin kaynaklara sahip afrika ülkelerini ele geçirmek amaçlı kurulmuş bir abd kuklasıdır ve Türkiyemizi de ele geçirmek için kullanılan bir paravan şirkettir.

Zamanında Osmanlıya ödettirilen bedellerin bir kısmı, yakın tarihli olanları:

Ekli dosyayı görüntüle 83387

Ekli dosyayı görüntüle 83388
''imf denen şeytan tiyatrosu, filmi oynayan şirket; tüm mazlum ve zengin kaynaklara sahip afrika ülkelerini ele geçirmek amaçlı kurulmuş bir abd kuklasıdır ve Türkiyemizi de ele geçirmek için kullanılan bir paravan şirkettir. ''

e madem imf şeytan şirket madem karşısın
e sen bop eşbaşkanıyım diyen birisine oy veriyorsun

onu ne yapacağız ?

bopu da biliyorsundur

Reaksiyon puanı
5,171
''imf denen şeytan tiyatrosu, filmi oynayan şirket; tüm mazlum ve zengin kaynaklara sahip afrika ülkelerini ele geçirmek amaçlı kurulmuş bir abd kuklasıdır ve Türkiyemizi de ele geçirmek için kullanılan bir paravan şirkettir. ''

e madem imf şeytan şirket madem karşısın
e sen bop eşbaşkanıyım diyen birisine oy veriyorsun

onu ne yapacağız ?

bopu da biliyorsundur
BOP projesinin ülkelere göre farklı yorumları vardır. Ancak hepsinin ortak kesiştiği nokta Ortadoğu ya demokrasi getirmektir. Diğer tüm noktalarda Amerika İle Türkiye öelişmektedir. Meselenin İmf ilede doğrudan bi bağlantısı bulunmamaktadır.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Çocuğa ne anlatıyorsunuz? Çocuk her şeyi youtube dan öğreniyor ve her şeyi en iyi bidiğini sanıyor Daha fazlası zaten kafasını karıştırıyor.

Reaksiyon puanı
10,315
A be tosuncuk, 8000 fetöcü Meriçten Yunanistana kaçmış. Bence sen de gitmelisin. Vampir gibi insanlığın kanını emen bir yahudi örgütünün yayınladığı rakamların hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Rakamlar her zaman insanların halini, ahvalini, sosyolojiyi ifade etmezler. Şu an yaşadığım şehrin tek bir sokağında araba park edecek bir yer yok, köylerine gidiyorum, herkesin kapısında yabancı menşeli pahalı arabalar var. Elbet bu ülkede herşey güllük gülistanlık değil, lakin bu ülkenin durumunun Yunanistan, Bulgaristan gibi daha dünlerde bizim bir ilçemiz olan kıytırık ülkelerle mukayese edilmesi de kanına dokunuyor insanın.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
A be tosuncuk, 8000 fetöcü Meriçten Yunanistana kaçmış. Bence sen de gitmelisin. Vampir gibi insanlığın kanını emen bir yahudi örgütünün yayınladığı rakamların hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Rakamlar her zaman insanların halini, ahvalini, sosyolojiyi ifade etmezler. Şu an yaşadığım şehrin tek bir sokağında araba park edecek bir yer yok, köylerine gidiyorum, herkesin kapısında yabancı menşeli pahalı arabalar var. Elbet bu ülkede herşey güllük gülistanlık değil, lakin bu ülkenin durumunun Yunanistan, Bulgaristan gibi daha dünlerde bizim bir ilçemiz olan kıytırık ülkelerle mukayese edilmesi de kanına dokunuyor insanın.
oo araba muhabbeti

iyide dedecim bak bugün güney afrika cumhuriyeti dünyanın en fakir en suç oranı yüksek ülkelerinden

ama sokaklarda dolu lüks arabalar dopdolu kafeler var park edecek yer yok

şimdi güney afrika çokmu zengin bu mantığa göre ?