Türkiye internette AB sonuncusu

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Türkiye internette AB sonuncusu

Avrupa Birliği'nde her iki evden birinde internet erişimi var. Türkiye yüzde 18,9'luk internet erişimi oranıyla 27 Avrupa ülkesinin sonuncusu; ADSL'de ise sondan 3'üncü...

pic30303vl8.jpg

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu'nun 2007'nin ilk 3 ayını kapsayan araştırmasına göre AB'de hanelerdeki internet erişimi yüzde 49'dan yüzde 54'e çıktı. Aynı dönemde hızlı internet erişimi de yüzde 30'dan 42'ye yükseldi.

Paralel araştırmayı yapan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2007 yılı nisan-haziran aylarını kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'deki internet erişim oranı yüzde 18,9 olarak açıklanmıştı. Bu sonuca göre Türkiye, Bulgaristan'ın ardından sonuncu sırada yer alıyor. Hızlı internet erişiminde (ADSL) ise Türkiye, Romanya ve Yunanistan'ı geride bırakarak sondan 3'üncü oldu. Son 4 yılda ADSL konusunda Türkiye'de yapılan yatırım ile hızlı internet yatırımı erişim oranını artırsa da alınması gereken çok mesafe var. AB'de internet erişiminin en yüksek olduğu ülke yüzde 83 ile Hollanda. AB internet erişiminin artırılması için fiyatların düşmesi gerektiğini savunuyor. Bunun için de tam rekabetin sağlanması ve erişimin çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Türkiye'de hızlı internet erişimi pazarının yaklaşık yüzde 97'sini Türk Telekom'un kontrol ettiği TTnet elinde tutuyor. Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaşması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla Türk Telekom tüm okullara ADSL götürmek için çaba harcıyor.

ARAMADA KULLANILIYOR


TÜİK'in yaptığı araştırmaya göre, 16-74 yaş grubu arasında internet kullanım oranı yüzde 26,6 olurken, AB'de 16-24 yaş grubunda kullanım oranı yüzde 78. Kullanım amaçlarında ise benzerlik dikkat çekiyor. İnternet kullanıcıları genelde interneti bilgi aramak, eposta gönderip almak ve sohbet etmek için kullanıyor. Ancak genelde araştırma sonuçlarına pek yansımayan önemli bir konu da hızlı internet erişiminin müzik, film ve yazılımları ücretsiz indirmek için kullanılıyor olması. Avrupalı internet kullanıcılarının yüzde 10'u internet erişimini telefon konuşması için de kullanıyor.

Şirketlerin %94'ünün internet erişimi var

AB'nin işyerleri için yaptığı araştırmada ise internet kullanımı yüzde 94'e ulaşıyor. Türkiye'de bu oranın henüz yüzde 30'lar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Kullanım oranının artırılmasında devlet kurumlarının internet kullanımı ve başvuruları elektronik ortama almasının payı olduğu görülüyor.

Kısa mesaj 15 yaşında


İLK kısa mesaj 15 yıl önce gönderildi. Konuşmak varken kısa mesaj servisi (Short Message Services - SMS) ilgi görmez diyenler yanıldı. Bugün tek bir günde bile 1 milyar SMS atılmaya başladı. İlk kısa mesaj Airwide Solutions şirketinde çalışan genç mühendis Neil Papworth tarafından Vodafone Direktörü Richard Jarvis'e noel kutlaması amacıyla gönderildi. "Mutlu Noeller" yazan mesajdan bu yana tam 15 yıl geçti. Şu anda 3 milyardan fazla insan her yıl 100 milyara yakın kısa mesaj gönderiyor.

Kaynak
 

Hınzır

Öğrenci
Katılım
5 Aralık 2007
Mesajlar
46
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Neyde sonuncu değiliz ki
İnternette sonuncuyuz ve en pahalı internet bizde
İngiltere de 6 sene yaşadığım için biliyorum
Et bizde daha pahalı
Süt, peynir gibi temel gıda maddeleri daha pahalı
Elektrik daha pahalı
Benzin daha pahalı
Doğalgaz daha pahalı
Telefon ücreti daha pahalı. Teyzem Almanya da yaşıyor ve annemle sık sık 1 - 2 saat konusuyor çünku senelik olarak çok komik bir parayı peşinen ödemiş ve sınırsız konuşma yapıyor

Bunlar gibi şuan aklıma gelmeyen ama bildiğim birçok şey bizde pahalı hatta bazen ulaşılamaz durumda :^) :O

Ama olsun bizim bu kurumlarımızın başındaki yöneticimizin eşinin başı kapalı :#
Et süt pahalı ama nohut bulgur bazen bedava dağıtılıyor
Yakacak kömür de cabası

Elin gavurları birçok nimetten faydalanmayı ve insani koşullarda yaşama imkanını yakalamış ama ne fayda daha kafalarını örtmekten biçareler (&)
 

hunts

Öğrenci
Katılım
17 Temmuz 2007
Mesajlar
16
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
I love you TT.Saolsun sayesinde enlerin ülkesi olduk...
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Ülkemizde internet kıvranıyor. ;(
 

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Çok çalışmaları lazım çok.
 

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
mesajlasma yazımlımlarında birinciyiz. dünyada en cok sms gönderen toplumuzdur bundanda eminim
 
Üst