Türkiye dünyayı ayağa kaldırıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Ve hükümetten Dışişleri Bakanlığı’na ilk talimat geldi; “Dünyayı ayağa kaldırın…”

İsrail’in sivil yardım gemilerine saldırısı sonrasında, Dışişleri Bakanlığı hareketlendi.
Ankara’da, koordinasyonu Başbakan Vekili Bülent Arınç yüklenmiş durumda.
Arınç, Başbakanlık’tan sürekli Başbakan Erdoğan’ın bulunduğu Güney Amerika ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bulunduğu ABD ile temas içinde.
Ve bu temaslar sonunda, ilk karar alındı, ilk talimat Dışişleri Bakanlığı’na iletildi;
“Dünyayı ayağa kaldırın…”

Dışişleri Bakanlığı da, Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin Ankara’daki Büyükelçilerini davet etti.
Dışişleri Bakanlığı’ndaki koordinasyonu, Müsteşar Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu yurtdışında olduğundan, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz yürütüyor.
Ve Çeviköz liderliğinde Dışişleri’nin tüm üst düzey diplomatları, Ankara’daki Türk Büyükelçiler, tek tek ya da gruplar halinde Ankara’daki yabancı Büyükelçilerle görüşüyorlar.
Verilen mesaj sert;
“İsrail’in bu yaptıkları yanına bırakılmamalıdır. Uluslar arası camia harekete geçmelidir…”
Türkiye, başta BM olmak üzere, tüm uluslar arası kurumların İsrail’e karşı harekete geçmesini istiyor, görüşülen Büyükelçilerden de başkentlerine bu talebin iletilmesi isteniyor.

“HAKLARIMIZ SAKLI..”

Büyükelçilere verilen en önemli mesaj ise, “Türkiye’nin, uluslararası hukuktan gelen tüm hakları saklıdır” mesajı.
Bu mesaj önemli;
Çünkü İsrail’in saldırısına verilecek tepki, uluslararası hukuk içinde, yoruma bağlı olarak çok geniş bir yelpazeye yayılıyor.
Bu yelpaze içinde Büyükelçi’yi geri çekip ilişkilerin seviyesini düşürmekten, bunu bir savaş ilanı saymaya kadar varacak olasılıklar yer alıyor.
İşte şimdi, Türkiye’nin bu geniş yelpaze içinde hangi tepkiyi seçeceği konusunda nihai karar için Başbakan Erdoğan’ın ülkeye dönmesi bekleniyor.

Kaynak

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Olan olacakdır gelişmeleri bekliyoruz.. Savaş ilanı olarak görüleceğini sanmıyorum. Savaş olasılığı düşük geliyor bana hemde çok düşük.

karakule_66

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tabiki savaş olmaz.Diplomatik yollar ile çözülmezse en sonda savaş ilan edilir.Hem savaş öyle kolay bişey değil.Zaten bu yüzden bir çıkacak savaş 3.dünya savaşı olacaktır.Ayrıca daha israil ile savaşak düzeye gelmedik.Olası Türkiye israil savaşında israilin yanında abd ve ingiltere gibi birçok ülke olacaktır.Veee yine bloklaşma:)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
olayın boyutunun savaşa kadar uzanacağını düşünmüyorum ama ihtimalde yok değil sonuç itibari ile bizim gemimizi özellikle seçip saldırdılar.Savaş hiç bir zaman tasvip edilebilecek bir durum değildir.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
olayın boyutunun savaşa kadar uzanacağını düşünmüyorum ama ihtimalde yok değil sonuç itibari ile bizim gemimizi özellikle seçip saldırdılar.Savaş hiç bir zaman tasvip edilebilecek bir durum değildir.
kendi karasularına 77 mil mesafede düzenlenmiş yani uluslar arası sularda yapılmış operasyon
haksız yere yaptılar