Türkiye : 3 - Bulgaristan : 0

Bu konuyu okuyanlar

Fantoma

Profesör
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
A Bayan Milli Takım, Londra Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemelerinde A grubundaki ilk maçında Bulgaristan´ı rahat bir oyun sonrasında 3-0 yendi.

Karşılaşmaya tempolu başlayarak hücumlarda kenar organizasyonlarını sayıya çeviren milli takımımız bloklarda uyum sorunu yaşadı. Neslihan ile sayılar alan sultanlar tecrübesiz Bulgaristan karşısında setin ilk teknik molasını 8-4 önde tamamladı. Sette tempoyu düşürmeyen ve arka alandan pasör Naz´a gelen iyi manşetler milli takımımızın ikinci teknik molayı da 16-9 önde tamamlamasında önemli rol oynadı. Teknik molanın hemen ardından toparlanarak özellikle bloklarda etkili oynayan Bulgaristan skora denge getirdi: 18-16
Setin son bölümünde milli takımımız yaptığı bloklarda rakibine sayı şansı tanımadı ve seti 25-21 kazandı.
Karşılaşmanın ikinci setine yine Sultanlar fırtına gibi başladı. Özge, Neslihan ikilisinin hücumlarda kazandırdıkları sayılara Esra´da katkı verince ikinci setin ilk teknik molası 8-3 Türkiye önde tamamladı. İkinci teknik molayı da 16-9 önde tamamlayan Türkiye, yaptığı etkili bloklarla seti 25-17 kazandı.
Üçüncü sette adeta coşan milli takımımızda herkes skora katkı sağladı. Bu setin ilk teknik molasını 8-2 gibi farklı bir skorla önde geçen Filenin Sultanları ikinci teknik molayı da 16-8 önde tamamladı. Karşılaşmanın son bölümünde etkili servis atan ve bloklarda iyi bir performans ortaya koyan Ay Yıldızlı ekibimiz seti 25-15 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Turnuvanın ikinci gününde Türkiye saat 19.00´da grubun güçlü takımlarından Hırvatistan ile karşılaşacak.
A Bayan Milli Takımımız, grubundaki ilk maçında yarın (2 Mayıs) saat 19.00´da Hırvatistan´la karşı karşıya gelecek.

Kaynak : http://www.tvf.org.tr/index.php?haber=5520

Ben böyle bir Esra seyretmedim. Servis'te Aceleri ile, 4 numarada inanılmaz smaçları ile, defansta muhteşem blokları ile son on yılın inanılmaz oyununu oynadı.
Naz çok yerinde pas dağıtırken, Eda tek ayak smaçlar, Neslihan hem 2, hem de arka alandan Bulgaristan resmen dağıttı. Bahar hem serviste, hem blokta alıştığımızdan iyiydi.
Hepsini tebrik ediyorum.
 

CiiixXx

Profesör
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
1,373
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Fırsatım olmadı izlemeye. Tebrikler kızlara :)

Sadece 1 takım gidecek olimpiyatlara, çok güçlü rakipler var. Son dünya şampiyonu Rusya, Avrupa şampiyonu Sırbistan, ikincisi Almanya.

Ankara'da oynuyor olmamız avantaj gibi gözükse de, insanlar ilgisiz. Halbuki tarihte bir ilk olabilir olimpiyatlara katılmamız.
 
Üst