Türkiye 3 - 0 Hırvatistan | Sultanlar yarı finalde!

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri (A) Grubu'ndaki 2. maçında Hırvatistan'ı 3-0 yenerek, yarı finale çıkmayı garantiledi.

Voleybolda, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde Türkiye, (A) Grubu'ndaki 2. maçında Hırvatistan'ı 3-0 yenerek yarı finale çıkmayı garantiledi.

Maça her iki takım da tutuk başladı. İlk teknik mola 8-5 Türkiye'nin lehine geçildi. Molanın ardından hücumda Özge ve Esra ile etkili olan (A) Milli Takım, farkı çabuk açtı. İkinci teknik molaya 16-10 önde giren (A) Milliler, blokta Bahar, Neslihan ve Özge ile alkış alırken, ilk set 25-19 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı: 1-0

İkinci setin ilk bölümünde her iki takım da servis hatalarından sayı kaybetti. Rakibinin hücum ve savunmada verdiği açıkları iyi değerlendiren ay-yıldızlı ekip, Eda'nın servis atışından aldığı sayıyla ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Bu dakikadan sonra Hırvatistan savunmada direncini artırdı. Blok-out'lardan sayılar bulan Hırvat ekibi farkı çabuk eritti, ancak Türkiye 2. teknik molayı da 16-15 önde tamamladı. Gözde ve Neslihan'ın sert smaçlarından sayılar bulan (A) Milli Takım, file önünde Büşra ile geçilmez oldu ve seti 25-20 aldı: 2-0

Üçüncü sette de üstün oyununu sürdüren Türkiye, bu setin ilk teknik molasını 8-4, ikinci teknik molasını ise 16-11 önde geçti. Motivasyonu iyice azalan Hırvatistan, ikinci teknik molanın ardından oyundan düştü. (A) Milli Takım, bu seti 25-14 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Bu arada, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, (A) Milli Takım'ın ana sponsoru Vakıfbank'ın genel müdürü Süleyman Kalkan ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

(A) Milli Takım, yarı finaller öncesi gruptaki 3. ve son maçını yarın saat 19.00'da Almanya ile yapacak.


Kaynak
 

Fantoma

Müdavim
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
27
Puanları
48
Sporu sadece futbol gözlüğüyle gören dostlar.
İzleyin ve görün.
Bir avuç kızımız önüne geleni nasıl yeniyor.
Bazı karamsar arkadaşlar grubumuzun basit olduğunu, diğer grubun daha çetin olduğunu savunmuşlar.
Şu Türk Bayan Milli Takımının Avrupa'da yenemeyeceği tek takım yok.
Çok mu iyimserim?
Hayır.
Onları asla küçümsemeyin.
Size şöyle açıklamaya çalışayım.
Avrupa artık bizden korkuyor.
Abartı gibi mi geldi?
Asla.
Buyurun Vakıfbank TTelekom, buyurun Fenerbahçe Universal.
Avrupalıların oynadığı bu takım, yapılan turnuvalarda en iyi servis atan, en iyi blokör, en iyi servis karşılayan ve hatta en iyi librolara sahip.
Ve dahi yine ödül alan pasörler bizde.
Bu şaka değil.
Kaçabilir, ama Olimpiyatlar da şaka değil.
Bazı spor dallarını sakın ola futbolumuzla karıştırmayın.

Bu günkü maçta yayıncı kuruluş sunucusu Hırvat takımının erkeklerde ve bayanlarda en iyi sporcularının ülkelerindeki mali kriz yüzünden takımlarında yer almak istemedikleri belirtti.

Sırf para için değil, bayrak için bile ortaya konan o yürek yine bizde.

Şuraya yazıyorum. İnşallah ömrümüz yeter de, çevirir, çevirir okuruz.
Önümüzdeki yıllarda, özellikle bayanlar voleybolda, sadece Türk hegamonyası konuşulacak.
 

Son mesajlar

Üst