Turkcell VoLTE Hizmete Girdi!

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
S6 s7 s6edge s7 edge yaziyor

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
4.5G uyumlu cihazı olan abonelerin VoLTE destekleyen cihazlarla abone olarak HD ses ve video arama yapabildikleri servistir.

Turkcell VoLTE uyumlu cihazlar aşağıda belirtilmiştir:

Samsung S6

Samsung S7

Samsung S6 Edge

Samsung S7 Edge

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
8Z5XEV.png

Turkcell sadece bu modellerde destek verilmektedir.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
3c64c446-d1c5-4daa-8c13-eb8cffdaabc1.jpg

VoLTE için ayrıca karşı tarafında destekli cihazı olmalı ve 4G kapsama alanı içinde olmalıdır.

Birini bulup deneyim bende. :D

incsoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
LG G4 Avea'da aktif oluyorda neden Turkcell'de destek yok diyor anlamış değilim

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
LG G4 Avea'da aktif oluyorda neden Turkcell'de destek yok diyor anlamış değilim
Operatöre göre değişiklik gösterebiliyor Az evvel başka bir kullanıcı aynı şeyi yazdı Samsung s6 Turkcellde Volte hizmeti varken Türk Telekom da neden yok diyordu.Oturacak ama biraz zaman lazım gibi.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Çoğu 4G uyumlu cihazlar zaten VoLTE desteklidir ancak operatörler 4G frekanslarini data transferi için kullanıyorlar. Zamanla 4G istasyonları devreye girdikce VoLTE'de artacaktır. Galaxy S5'te VoLTE destekliyor ama Turkcell hizmet vermiyor. Note5'de aynı şekilde bende sordum yanıt bekliyorum.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Çoğu 4G uyumlu cihazlar zaten VoLTE desteklidir ancak operatörler 4G frekanslarini data transferi için kullanıyorlar. Zamanla 4G istasyonları devreye girdikce VoLTE'de artacaktır. Galaxy S5'te VoLTE destekliyor ama Turkcell hizmet vermiyor. Note5'de aynı şekilde bende sordum yanıt bekliyorum.
Yanlız siz biraz baz istasyonları olayına dayandırmışsınız olayı ancak bu sistemin çalışması için telefonda bu özelliği aktif edecek seçeneğin olması lazım.Bunu ya üretici markalar yada operatörler birleşip bir yazılımla önce cihazları aktif etmeleri gerekiyor.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Yanlız siz biraz baz istasyonları olayına dayandırmışsınız olayı ancak bu sistemin çalışması için telefonda bu özelliği aktif edecek seçeneğin olması lazım.Bunu ya üretici markalar yada operatörler birleşip bir yazılımla önce cihazları aktif etmeleri gerekiyor.
Üreticiler zaten aktif ediyor. Dünya da 4G kullanan ülkelere baksanız VoLTE'ye hemen geçmediklerini görürsünüz. Maksat öncelik dataya verilmesidir. İstasyon kapasiteleri artınca yavaş yavaş ses için frekansları devreye sokuyorlar. Mesala GSMA haritayı çıkartmış; http://www.gsma.com/network2020/resources/all-ip-statistics/

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Üreticiler zaten aktif ediyor. Dünya da 4G kullanan ülkelere baksanız VoLTE'ye hemen geçmediklerini görürsünüz. Maksat öncelik dataya verilmesidir. İstasyon kapasiteleri artınca yavaş yavaş ses için frekansları devreye sokuyorlar. Mesala GSMA haritayı çıkartmış; http://www.gsma.com/network2020/resources/all-ip-statistics/
Hocam note 5 kullanıyorum üreticisi aktif etmemiş şimdi kullanamıyorum.Operatör kullanıma açmış bazı cihazlar kullanıyor.Note 5 de bu menü yok yazılım lazım bunun gibi bir çok telefon böyle durumda.