Turkcell MobilTV İncelemesi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bugünlerde teknoloji şirketleri, televizyonları bilgisayara ve cep telefonlarına getirmenin telaşına düştüler. Turkcell'in, iPhone için duyurduğu MobilTV hizmetine alıcı gözüyle bakıyoruz.

3G ile beraber cep telefonlarına sunulan geniş bant internet hizmeti, bambaşka çözümlerin de kapısını aralamış oldu. Bu çözümler arasında, dilediğiniz yerde cep telefonunuzdan TV izlemek de bulunuyor.

Turkcell, iPhone kullanıcıları için sunduğu MobilTV hizmetinde şu ana kadar görülmemiş imkanları cep telefonuna getiriyor ve cep telefonunuz birer TV'ye dönüşüyor.

Paket Seçenekleri

Turkcell MobilTV size iki seçenek sunuyor. bunlardan ilki "Standart Paket". Bu pakette popüler TV kanallarını izleyebiliyorsunuz. Diğer seçenek de "LigTV Paketi". Adından da anlaşıldığı üzere futbol tutkunları için sunulan seçenek.

IMG_03881267626842.PNG

IMG_03911267626889.PNG

Karşılama Ekran

Uygulamanın bir demosu bulunmuyor. O nedenle illa ki satın almanız gerekiyor. Ama merak etmeyin, bu incelemeyi okuduktan sonra, uygulamayı satın almış bir kullanıcı kadar deneyim sahibi olacaksınız.

IMG_03831267626916.PNG

Satın alma işlemleri birkaç tıklama ile gerçekleşiyor uygulamayı çalıştırdığınızda sizi son derece şık bir ekran karşılıyor.

Kanallar

IMG_03841267626939.PNG

O andaki saate göre kanallarda hangi programların olduğunu, bu programların ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini, türünü bu ekranda görebiliyorsunuz.

Yayın Akışı

IMG_03851267626965.PNG

Seçtiğiniz kanalın yayın akışını buradan izleyebiliyorsunuz. Buradaki yeşil "Play" butonu o kanalı izlemenizi sağlarken, hemen yanında bulunan "Yıldız" ikonu da kanalı favori kanallarınız arasına eklemenize olanak sağlıyor.

Program Detayı

IMG_03861267626991.PNG

Uygulama, kanalın yayın akışında merak ettiğiniz bir programa dokunmanız halinde size daha detaylı bilgiler verebiliyor. Bu bilgilerin gazetelerin Tv eklerinden çok daha başarılı olduğunu hatırlatalım.

Favori Kanal Listesi

IMG_03871267627097.PNG

Sevdiğiniz programları veya kanalı izlemek için çok fazla zaman kaybetmek istemiyorsanız uygulamayı kişiselleştirebiliyorsunuz. Biraz önce bahsettiğimiz "Yıldız" ikonuna tıkladığınız kanallar, bir diğer deyişle; favori kanallarınız da bu ekranda yer alıyor.

Ücretler

Standart paket KDV ve ÖİV dahil aylık 4,95 TL / 35kontör, günlük 1TL / 7 kontör ücretinde.

IMG_03891267627260.PNG

Aylık standart pakette 20 saat, günlük standart pakette 4 saat kullanım limiti bulunuyor. Limit aşımı KDV ve ÖİV dahil dakika başı 0,13 TL/1 kontör ücretlendiriliyor.

LigTV paketi KDV ve ÖİV dahil aylık 19,9 TL / 130 kontör, günlük 9,9 TL/70 kontör ücretinde olup, aylık LigTV paketinde 20 saat, günlük LigTV paketinde 8 saat kullanım limiti bulunuyor.
Limit aşımı KDV ve ÖİV dahil dakika başı 0,13 TL/1 kontör ücretlendiriliyor.

Görüntü Kalitesi

IMG_03931267627307.jpg

IMG_03921267627350.jpg

Turkcell'in 3G veya Edge şebekeleri üzerinden bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz. O andaki bağlantı hızınıza göre görüntünün kalitesi de otomatik olarak ayarlanıyor.

Çoğu yerde düşük görüntü kalitesi ile karşılaştığımızı hatırlatalım. Aşağıda, uygulamayı kullanırken aldığımız orijinal ekran görüntüleri yer alıyor.

Alalım mı Almayalım mı?

Uygulamanın genel özelliklerini açıkladıktan sonra gelelim karar aşamasına. Kanal sayısı çok gibi görünse de aslında bazı önemli kanallar bu listede yer almıyor.

Olmayan kanallar arasında ATV, Kanal D, Star TV gibi popüler kanallar bulunmuyor. Sırf bu yüzden bile yazılımı satın almak istemeyebilirsiniz.

Turkcell MobilTV'de olmayan bu kanallara, kendi iPhone uygulamaları üzerinden ücretsiz ulaşabildiğinizi de hatırlatmış olalım.

Ücretlendirme politikası ise tamamen kullanıcı düşmanı. TV izlemeyi seven bir millet olarak ayda toplam 20 saat ile sınırlandırmak, gerçekten yanlış bir karar olmuş.

Bir kere abone olduktan sonra her ay size haber verilmeden (sadece başta bir kere söyleniyor) aboneliğinizin yenilendiğini söyleyelim. Bu da kabarık faturalar görmenize neden olabilir.

Özet

Tüm bu değerlendirmeler göz önüne alındığında 3G'nin öncülerinden Turkcell'in çok daha kullanıcı dostu bir seçenek sunmasını beklerdik.

Bu nedenle iPhone kullanıcılarına Turkcell MobilTV yerine kanalların kendi iPhone uygulamalarını veya netTV gibi daha makul uygulamaları kullanmanızı öneriyoruz.

:: Turkcell MobilTV için siz ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
görüntü kalitesi rezalet ve sınırlı izleme zamanına sahip tutacağını sanmıyorum ben onun yerine shaber atv cnnturk kulanıyorum :D yetiyor bana en azından gündemi takip ediyorum :)

Samwise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Denedim ve 3G ile bir telefona göre kalitesi normal, HD yayın beklemiyordunuz herhalde?

Bir iş için dışarda ve Ligtv olmayan bir yerde iseniz mükemmel bir hizmet!

+ Birde yakınlarınızda kullanabileceğiniz WiFi varsa kalite gayet güzel oluyor.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
5800 Xpress Music desteklıyor dıyor ama ayarları almak ıstemedıgımde telefonunuz desteklemıyor dıyor anlamadım bır turlu ....

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Görüntü pek net değil sanıırm.:)

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
n73 te görüntü gayet iyi yani benim yaşadığım yerde

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk ücret geliyor aklıma, bu ücretler ile almam.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Aylık 10 lira ile deneme amaçlı Turkcell mobil tv kullanıyorum ve görüntü kalitesi o kadar iyi ki. Tivibunun telefon versiyonu olarak düşünebilirsiniz. O anki hıza göre ayarlıyor. 3G ile görüntü kesintisiz net bir şekilde izleyebiliyorsunuz.