Türkçe kelimeyi 5 dile çevirecek kod nasıl yazılır?

Bu konuyu okuyanlar

sanberk45

Öğrenci
Katılım
22 Mayıs 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
22
11.sınıf öğrencisiyim veri tabanı okuyorum.bir ödevim var türkçe kelimeyi 5 dil çevircek veri tabanı ile yardım edermisiniz ?
 

kmurat

Dekan
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
7,322
Reaksiyon puanı
2,926
Puanları
113
Bu konuda hiç bir fikrim yok. (Araştırma yöntemin yanlış.)
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
349
Puanları
63
Detay ver çocuğum yardımcı oluruz. Hangi veritabanı, proje nasıl olacak, dil hangisi ?
 

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,279
Reaksiyon puanı
2,910
Puanları
113
Virgül önemli
--- Gönderi Güncellendi ---
Anladığım kadarıyla C# dilinde, veri tabanında bulunan kelimeleri, uygulama üzerinde, 5 farklı dile çevireceksin doğrumu ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Algoritmada yardımcı olayım sana

Kod:
using System;
using System.Net;
using System.Web;
 
namespace TranslateConApp
{
    internal class Program
    {
        private static void Main(string[] args)
                            
         
            string cevirilecekMetin ="veritabanının ilgili hücresinden gelen kelime";
            string ceviri = Translate (cevirilecekMetin, cevirilecekDiller);
 
            Console.WriteLine(ceviri);
            Console.ReadKey();
        }
 
        public static string Translate(string input, string languagePair)
        {
            string url = String.Format("http://www.google.com/translate_t?hl=en&ie=UTF8&text={0}&langpair={1}", input, languagePair);
            WebClient webClient = new WebClient();
            webClient.Encoding = System.Text.Encoding.UTF7;
            string result = webClient.DownloadString(url);
            result = result.Substring(result.IndexOf("<span title=\"") + "<span title=\"".Length);
            result = result.Substring(result.IndexOf(">") + 1);
            result = result.Substring(0, result.IndexOf("</span>"));
            result = HttpUtility.HtmlDecode(result.Trim());
            return result;
        }
    }
}

Veritabanının ilgili hücresinden gelen kelimeyi denklare ettiğin değişkene aktar combodan çek.
Eğer otomatik yapmasını istiyorsan yeni bir dizi oluştur. Dizi içerisine veritabanındaki kelimeleri aktar.
Aktarılan kelimeleride Translate metodunda kullan.Yada translate metodunu 5 kere tekrarlat.
Aklıma gelen şuan bu daha kısa şekilde halledilebilir. Google T-API kullanımını araştır.
 

MaRZoCHi

Asistan
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
120
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Gençlere araştırma nasıl yapılır dersi de verilmeli. Bu tarz bölümlerde olmazsa olmaz. Ödevin son günlerinde sitelere üye olup bu nedir? diye soru sormak yerine, biraz kendi başına bişeyler bulup deneyip, takıldığı yerlerde yardım almalılar. Diğer türlü iki tarafa da hiçbir faydası yok.

Son yardım etmeye çalıştığım birinde de amaç "hazırla ver" idi, ben de bişeyler öğreneyim değildi. Umarım genelde durum böyle değildir.

Başlangıç aşamasında takılanlar en azından nasıl veya nereden başlayabilirim diye sorabilirler :) Yol göstermek daha faydalı olacaktır.
 

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,279
Reaksiyon puanı
2,910
Puanları
113
Lisede bize öğretilmeyen, üzerinde durulmamış bir konu ile ilgili ödev verilmezdi. Bugün insanlar öyle şeyler soruyor ki ne istediklerini kendileri de bilmiyor :)
 

sanberk45

Öğrenci
Katılım
22 Mayıs 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
22
Gençlere araştırma nasıl yapılır dersi de verilmeli. Bu tarz bölümlerde olmazsa olmaz. Ödevin son günlerinde sitelere üye olup bu nedir? diye soru sormak yerine, biraz kendi başına bişeyler bulup deneyip, takıldığı yerlerde yardım almalılar. Diğer türlü iki tarafa da hiçbir faydası yok.

Son yardım etmeye çalıştığım birinde de amaç "hazırla ver" idi, ben de bişeyler öğreneyim değildi. Umarım genelde durum böyle değildir.

Başlangıç aşamasında takılanlar en azından nasıl veya nereden başlayabilirim diye sorabilirler :) Yol göstermek daha faydalı olacaktır.

Çok doğru diyorsunuz keşke böyle olmasaydı
--- Gönderi Güncellendi ---
Virgül önemli
--- Gönderi Güncellendi ---
Anladığım kadarıyla C# dilinde, veri tabanında bulunan kelimeleri, uygulama üzerinde, 5 farklı dile çevireceksin doğrumu ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Algoritmada yardımcı olayım sana

Kod:
using System;
using System.Net;
using System.Web;
 
namespace TranslateConApp
{
    internal class Program
    {
        private static void Main(string[] args)
                           
        
            string cevirilecekMetin ="veritabanının ilgili hücresinden gelen kelime";
            string ceviri = Translate (cevirilecekMetin, cevirilecekDiller);
 
            Console.WriteLine(ceviri);
            Console.ReadKey();
        }
 
        public static string Translate(string input, string languagePair)
        {
            string url = String.Format("http://www.google.com/translate_t?hl=en&ie=UTF8&text={0}&langpair={1}", input, languagePair);
            WebClient webClient = new WebClient();
            webClient.Encoding = System.Text.Encoding.UTF7;
            string result = webClient.DownloadString(url);
            result = result.Substring(result.IndexOf("<span title=\"") + "<span title=\"".Length);
            result = result.Substring(result.IndexOf(">") + 1);
            result = result.Substring(0, result.IndexOf("</span>"));
            result = HttpUtility.HtmlDecode(result.Trim());
            return result;
        }
    }
}

Veritabanının ilgili hücresinden gelen kelimeyi denklare ettiğin değişkene aktar combodan çek.
Eğer otomatik yapmasını istiyorsan yeni bir dizi oluştur. Dizi içerisine veritabanındaki kelimeleri aktar.
Aktarılan kelimeleride Translate metodunda kullan.Yada translate metodunu 5 kere tekrarlat.
Aklıma gelen şuan bu daha kısa şekilde halledilebilir. Google T-API kullanımını araştır.

Merhaba abi Öncelikle çok teşekkür ederim ben radiopointten denedim istediğim kelimeyi gösteriyor ama olması gereken gibi değil bide sizin dediğiniz gibi yapıcam teşekkür ederim
--- Gönderi Güncellendi ---
Detay ver çocuğum yardımcı oluruz. Hangi veritabanı, proje nasıl olacak, dil hangisi ?
Merhaba önemli olan diller değil yani hiç farketmez ister kürtçe olsun ister fransızca dil olarak C# olucak proje ise şöyle izah ediyim textboxa girilen kelimeyi labela yazdırcak veritabanı oluşturalarak yapılcak teşekkür ederim ilgelendiğiniz için
 

sanberk45

Öğrenci
Katılım
22 Mayıs 2017
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Yaş
22
Detay ver çocuğum yardımcı oluruz. Hangi veritabanı, proje nasıl olacak, dil hangisi ?
Merhaba önemli olan diller değil yani hiç farketmez ister kürtçe olsun ister fransızca dil olarak C# olucak proje ise şöyle izah ediyim textboxa girilen kelimeyi labela yazdırcak veritabanı oluş
Direkt Sadede girmeniz kadar, kürtçe fransızca tabiri güzel espriydi :)
:)
 
Üst