Türkçe iPhone'un Diyeti

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
iPhone Türkçe olmasına oldu ama nasıl desek nasıl söylesek bilemiyoruz. En iyisi, acı haberi uzatmadan verelim; tam olmamış. Bu haberde açıklıyoruz.

iPhone Software 2.2 ile beraber, resmi olarak Türkçe dil desteği de gelmiş oldu. Böylece, İngilizce bilmeyen iPhone kullanıcıları, cihazlarına daha da hakim olabilecek ve tehlikeli hataları yapmaktan kaçınacaklar. Bu haber, iPhone tutkunları için gerçekten de en güzel gelişmelerden biriydi. Ancak, her güzel şeyin bir kusuru olduğu gibi, bu gelişmenin de ilk şokunu yaşamış bulunuyoruz. Lafı uzatmadan acı haberi verelim; iPhone'unu Türkçe olarak kullananlar, YouTube uygulamasını kullanamayacaklar.

Çözümü Var!

Üzülmenize hiç gerek yok. Derdi veren Apple, dermanını da eksik etmemiş. Biraz amelasyon olacak ama yapmanız gerekenler şunlar; iPhone'un dilini tekrar İngilizce yaptığınızda YouTube videolarını yeniden izleyebiliyorsunuz.

:: Apple'cıların yüzü bir gün güler mi dersiniz? Forumda dertleşelim.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iphone cuların Allah... töbe töbe :)
akıl fikir versin canımmmm

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
amin yareppim amiiinnn :D

amiin diyen dillerimizi boş çevirme yareppim.

gecelerin yüzü suyu hürmetine :D

apple, bizi allah'a yaklaştırıyor.

çektiğimiz çileye bakar mısınız?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Youtube'a girmemesinin bir nedeni nedir? Bizde yasak kalkınca (ki kalkarsa) girebilecek mi Türkçe'yken?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Youtube'a girmemesinin bir nedeni nedir? Bizde yasak kalkınca (ki kalkarsa) girebilecek mi Türkçe'yken?

Tamamen yazılımsal hata. iPhone ve Nokia'daki YouTube uygulamaları yasaklamalardan etkilenmiyorlar.

yugelus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu tür bir hatayı windows'tan beklerdim, ama apple'a şaşırdım doğrusu.
Örnek vereyim hemen: Windows Mobile 6 kurulu hp smartphone'umdan (kendisi bir ipaq514) windows live messenger ile wireless ya da edge farketmez...
Yazdıklarınız karşı tarafa iletilemeyip, karşı taraf size bir konuşma penceresi açtığı takdirde yazışabiliyordunuz.

Telefon dilini ingilizce yapınca elbetteki bu sorunda tarih oluyordu...
Türkiyede Türkçe Windows kullanılır dersen Elma'yı da yersen güzel :)

pusluvadi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amin yareppim amiiinnn :D

amiin diyen dillerimizi boş çevirme yareppim.

gecelerin yüzü suyu hürmetine :D

apple, bizi allah'a yaklaştırıyor.

çektiğimiz çileye bakar mısınız?

e insanların başına musibet gelmeyince Allah'ı hatırlamıyor. ahanda bi örnek adam hayvan gibi yiyor sonunda elhamdulillah bile demiyor ne diyor oh bea iyi yedik ama yarım saat sonra yemek mideye dokununca aman Allah'ım diyo... ne oluyor Allah aklına o zaman geliyo :)... iphone'da bir musibet olarak düşünürsek o zaman troy'un sözünü doğrulamış oluruz :euro:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
İphonem yok sorunum yok..:D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
no iphone no cry :D forever asus p535 :D (Türkçemizi katlettim ama güzel cevap oldu :D)

UgurCanS.

Exemplary Сasual Dating Verified Ladies
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
iPhone' um var derdim yok daha bugün türkçeleştirdim anca nasip oldu youtube'ye da ing. yapmadan girilebiliyo video izliyebiliyosun...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
An itibarı ile bu sorun çözülmüş gibi görünüyor.

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o zaman konunun sonuna çözülmüştür diyelimde yanlış anlaşılmasın ; zaten iphone eline almayanlar karalamak için can atıyor

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
ya hala youtube meselesi mi? ne var ya bu sitede... ben hiç sevmiyorum youtube'u video yüklemesi çok yavaş. bence çok daha iyi olan metacafe ye girsin herkes ya da bir sürü seçenek var herkesin önünde ama yeter artık şu youtube'a bu kadar takmayın. altı üstü bir video sitesi.

falconmu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaşlar sorun kalktı zannedrsem türkçe kullanıyorum ve youtube sorunu yok bilginize....