Türk Telekom'dan resmi açıklama geldi

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
127920.jpg

"Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak, sahip olduğumuz altyapıyı, güncel teknolojilerle sürekli geliştirmekte, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize etmekteyiz.

Türkiye'nin 81 ilindeki müşterilerimizin daha yüksek hızlarda internete erişimini sağlayacak fiber internet için çalışmalarımız, aralıksız şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 km fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye'nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.

Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur. Ancak 7 gün 24 saat hizmet veren teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır. Müşterilerimize en yüksek internet hızlarını en geniş kapsamda sunma ve Türkiye'nin her bölgesine fiber erişimi için çalışmalarımız devam edecektir.

Saygılarımızla,

Türk Telekom"

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Akşamki olay dedikleri gibi telekomun teknik sorunu, yok hack girişimi falan hikaye.

İstersen terabitlik hızlı bağlantıya sahip olun ki kaç katına sahip ttnet, ama bize ne yararı var..

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Böyle bir olayı SDN nasıl haber yapmaz? Yoksa yaptı da ben mi görmedim?

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Edit: Ttelekom İstanbul-Ankara hattında fiber üzerinde Dünya rekoru kırdı 8 terabitlik hıza ulaştı, Dünya içinde hiçbir networkte ulaşılamamış bir hız. Bir gerçek duruma bakın bir de potansiyele..

TheInvasion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ee hayriniz icin kesmisler sorun yok . gelin elimizi opun diyolar .
onca kisinin interneti kesmisler adamlar bide boburlene boburlene len olm sizin hayriniza yaptik gelin elmizi opun der gibi aciklama yapmislar. bir defa normal sartlarda hismet ticaretinde saglanamayan hizmet icin ucret iadesi filan olmasi gerekir (tabi kullanmasan da pasa pasa odiyceksin maddesi yoksa sozlesmede . ) .
gerci onun yasalligi da tartisilir. en azinda verdigimiz rahatsizliktan dolayi ozur dileriz ibaresi olmasi gerekirdi aciklamada belediye bakim islerinde eskiden cogu zaman oldugu gibi.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
En adi neti bana verdikten sonra bir yerlerine girsin döşediği fiberler :hammer:

crazygamercagan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sorunun yaşandığı zaman ben baya bir delirmiştim.Internete bir türlü giremiyordum ancak 3G bağlantısının çalışması tuhafıma gidince bir problemin olduğunu biliyordum ama zaten böyle birşey olacağı belliydi bu aralar çok aksama yaşanıyor:P

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
27 Nisan'da yurt genelinde meydana gelen internet sorunuyla ilgili Türk Telekom'dan resmi açıklama geldi.

Resmi açıklama:

Dün gece Türkiye çapındaki binlerce internet kullanıcısı, bağlantı sorunları yaşadı. Bu beklenmedik durumla ilgili herkes resmi bir açıklama beklerken, ilk tepkiyi RedHack grubu verdi. RedHack, Türk Telekom'u kendilerinin hack'lediğini iddia etti. Peki, Türk Telekom durumla ilgili neler söylüyor? İşte resmi açıkalma:

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak, sahip olduğumuz altyapıyı, güncel teknolojilerle sürekli geliştirmekte, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla altyapımızı en yeni teknolojilerle modernize etmekteyiz.
Türkiye'nin 81 ilindeki müşterilerimizin daha yüksek hızlarda internete erişimini sağlayacak fiber internet için çalışmalarımız, aralıksız şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 km fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur. Ancak 7 gün 24 saat hizmet veren teknik ekiplerimizin anlık müdahalesi ile sistemsel çözüm sağlanmıştır. Müşterilerimize en yüksek internet hızlarını en geniş kapsamda sunma ve Türkiye’nin her bölgesine fiber erişimi için çalışmalarımız devam edecektir.Saygılarımızla,
Türk Telekom

Brix

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kısaca bıdı bıdı, adam gibi bir şey söyleseler bari.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bidi bidi ama redhackin yapmadigi ortada. Hacker insan ben hackerim/hackledim demez. Yapar ve susar.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
hacker grupları yapmadı diyelim. ancak "çalışma vardı" ayağına yatmaları komik.

artık elektrik, su altyapı çalışmaları oalcağı zaman bile, belediye önceden haber veriyor. "şu gün şu saat çalışmam var, kesinti olabilir" diye uyarıyor.

TT neden uyarmadı? hadi önceden uyarmayı da geçtim, neden kesinti varken saatler boyu hiçbir açıklama yapmadı?..

senbilme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir hacker saldırısı mevcut!! internet deki haber sitelerinde 27 Nisanda Dikkatli olunması için haber yapılmıştı tubitak tarafından..yani bu kadar mı tesadüf arızanın saldırı zamanına denk gelmesi...Kaldıki bu kadar büyük bir sorun hangi fiber altyapısında örnek teşkil etti..örneği varmı?...Haliyle Türk Telekom ve Ttnet İtiraf edemezler Saldırı olduğu için Bağlantıların koparıldığını Prestijleri sarsılır..Sen reklama bas parayı altyapı için Bakır kablolarla sömürdükten 10 sene sonra daha yeni fibere geç..süperonline Fiber hizmeti vereli ne kadar zaman oldu verdiği hizmete bak Ttnet senelerdir bu işin içinde Daha fibere yeni geçiliyor...demekki aşırı sömürüldük ttnet ve telekom tarafından ama hizmet yerinde saydı.Kaldıki Güvenlik ne kadar zafiyet içinde bu saldırılarda buda belli olmuş oldu..Kesinlikle Ttnet ve Türk Telekomun komik açıklamalarına inanmıyorum..Buna inandıracak hiç bir makul hizmeti yok çünki.bütün kampanyaları hız reklamları adil kullanım palavraları gibi yalan üzerine kurulu bir firma ancak yalancı çoban muamelesi görür...

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Bu bugünkü kaçıncı haber yav.

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
hacker grupları yapmadı diyelim. ancak "çalışma vardı" ayağına yatmaları komik.

artık elektrik, su altyapı çalışmaları oalcağı zaman bile, belediye önceden haber veriyor. "şu gün şu saat çalışmam var, kesinti olabilir" diye uyarıyor.

TT neden uyarmadı? hadi önceden uyarmayı da geçtim, neden kesinti varken saatler boyu hiçbir açıklama yapmadı?..
Hocam şu kısmı bir daha okuyun.(Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 km fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur.)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Hocam şu kısmı bir daha okuyun.(Bu çalışmalar kapsamında saatte yaklaşık 9 km fiber döşenmekte, her saat yaklaşık 1500 haneye fiber kapsamı sağlanmaktadır. Türkiye’nin birçok noktasında hem altyapı döşeme hem de yeni ekipman ve cihaz kurulumları yine bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.Dün gece bu çalışmalar kapsamında yapılan teknik ekipman kurulumları sırasında yaşanan teknik aksaklık bazı bölgelerde internet erişiminde sorun yaşanmasına neden olmuştur.)
Bu da bir bahane değil.Ne zaman ttneti arasak çalışma var derler.

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bızım buraya ttnet fiber gelırse daşınan kovalayalım dedım komşulara :D

20 mbps hız verıyo 20 gb kota sonra 1 mbps

snl_007

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ne fiberi bakırdan kablolarla ak-k 125gb kotalı 1 ayın 29 günü 1mb hızında internet, milleti keriz yerine koymayın

blackhbosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
istanbulun coğu bölgesinde yok mesala ben adsl kullanıyorum fibber olsada geçsek halen gelcem 2010da aradım geliyoruz denildi halen geliyorlar :D

blackhbosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bidi bidi ama redhackin yapmadigi ortada. Hacker insan ben hackerim/hackledim demez. Yapar ve susar.

Göstere göstere yapıyorlar daha ne yapsınlar :D elimden gelsede bende yardım etsem ondara valla ondarın arasında olsam

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Göstere göstere yapıyorlar daha ne yapsınlar :D elimden gelsede bende yardım etsem ondara valla ondarın arasında olsam

Nasıl yapar ve susar hacker insan kibirlidir her yerde hacklediğinden konuşur misal anonymous veya diğer büyük hacker lara bakabilirsin

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yalandan kim ölmüşki bir saldırı var saldırı olmaz ise neden ilçe genelinde değilde şehir genelinde kesintiler yaşanıyor ona bir açıklama getirseler.

Arcade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne desem boş, yorumu değiştiriyorum. Girin siteden Fibernet tarifelerine ve fiyatlarına, AKN'lerine göz atın. Döşese ne olacak? AKN'ler ve Kotalar birebir aynı... Sadece 20 Megabit hız belirlemişler, o kotaların da o hızla dolması (SINIRSIZ diye kullananlar için...) 1 günü almaz...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Yav başlarım bunların kesintisine bi arıyorum internet yok diye diyo çağrı merkezimizde sorun var modem bilgilerinizi göremiyoruz, sabah aradım diyor modeminizde herşey normal görünüyor ama orda teknik çalışma "olabilir" diyor. Son aradığımda yine merkezden bilgi göremiyoruz dedi kafayı yiyecem internet yok lazım olduğu zamanda...
Şimdi de meşgul çalıyor telefonları.
Ayrıca veremediğiniz internetin ücretini alıyor musunuz diye sordum, internet gelince ararsınız faturanızdan düşülür dedi, bu ttmete kuruş kaptırmam ben zaten...

--- Mesaj Güncellendi ---

Ttneti aradım bu sefer yine modemi göremiyoruz dedi, altyapı yenilemesi gibi birşey söyledi internet hakkında da, bir de altyapı arızası gibi bişeyler söyledi sinirden unuttum..
Kadına Türkiye'nin en büyük internet sağlayıcısı olarak bunu mu söylüyorsunuz dedim, biraz duraksama oldu tabi, doğrudur cevabını verdi. Peki dedim kapattım, acayip sövesim var ya neyse...

blackhbosss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yapıyoruz uğraşıyoruz olcak az kaldı teknik nedenlerden dolayı arıza yaşıyorsunuz çalışma var bahanemi yok

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
yapıyoruz uğraşıyoruz olcak az kaldı teknik nedenlerden dolayı arıza yaşıyorsunuz çalışma var bahanemi yok
Bana da altyapı çalışması gibi birşey dedi, ben de altyapı altyapı diyorsunuz da altında ne var acaba dedim bu işin, bişi diyemedi adam...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Alt yapıları bitmek bilmiyor zaten kaç senedir :D