Türk Telekom İnternet Erişim Altyapısını Yeniliyor

Bu konuyu okuyanlar

tugbagaleri

Müdavim
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Türk Telekom, yaklaşık 110 milyon Euroluk yatırımla internet erişim altyapısını yeniledi ve 2 milyon IP DSLAM port ilavesi yaptı. Türk Telekom, bu yatırımı Alcatel- Lucent, Huawei, Meteksan Sistem ve ZTE Corporation işbirliği ile yaptı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen imza töreniyle erişim altyapısı yenileme çalışmalarına start verildi. İmza töreninde Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer ile birlikte Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Haluk İlkdoğan, Huawei Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Tang Qibing, Meteksan Sistem Genel Müdürü Bülent Tellioğlu ve ZTE Corporation Genel Müdürü Clara Zhou hazır bulundu.

Yeni nesil internet erişim cihazları olarak bilinen IP DSLAM ile erişim IP üstüne yoğunlaşacak. Üçlü oyun olarak tanımlanan bir sistem kapsamında ses, veri ve görüntü biraraya gelerek tek bir kanaldan iletilmeye başlanacak. Mültimedya içeriği ile zengileşen iletişim imkanları kişiye özel iletişim ile de farklılaşıyor.

Ses, veri ve görüntünün üçlü oyun (Triple Play) adı altında birleşmesiyle; internet üstünden TV yayınlarının mümkün olması (IPTV), istenen anda istenen video içeriğine internet üstünden ulaşılması (Video on Demand), internet üstünden telefon konuşmalarının yapılması (VoIP) sağlanacak.

Türk Telekom yetkililerine göre, hizmet kalitesini garanti edemeyen geleneksel IP yapısıyla karşılaştırıldığında bu yeni IP teknolojilerinin; yeni nesil ağlar (NGN), üçüncü kuşak mobil haberleşme hizmetleri ve IPTV taşıyıcı ağı için geleneksel DSL teknolojilerinin kısıtlarını da ortadan kaldıran bir yapı sağlayacak.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, IP DSLAM teknolojileri sayesinde ADSL2+ ve VDSL2 gibi saniyede 20 megabitin üstünde genişbant internet teknolojilerinin kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanacağını şu sözlerle açıkladı :


Kullanıcı tarafında büyük bir çoğunlukla yatırım yapmayı gerektirmeyen bu sistemler sayesinde farklı hizmetler sunulabilecek.


İlk ADSL abonesini 1999 yılında alan Türk Telekom; 2007 yılı Temmuz ayında 4 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşırken 5.2 milyon port sayesinde potansiyel kullanıcılarına istedikleri anda internete girebilme fırsatı sağladı. Türkiye, OECD verilerine göre geçtiğimiz yıl internet alanında en hızlı büyüyen ve kullanıcı kazanan ülkelerden biri oldu.

Bu hızlı artış konusunda hazırlıklarını tamamlayan Türk Telekom, 2007 yılının sonunda 7.5 milyon porta ulaşmayı hedefliyor.

Projenin IPTV bacağında Microsoft ile birlikte Türk Telekom’a çözüm sunduklarını ifade eden Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Haluk İlkdoğan,


Türk Telekom’un IPTV alanında başarılı olmasını sağlayacak geleneksel sayısal TV platformlarına göre fark yaratmasına yardımcı olacak kullanıcı odaklı ve katma değerli en güçlü portföyü sunmaya odaklandık. Türk Telekom ile bu konuda ortaklık kurmak bize onur vermektedir.


şeklinde konuştu. Huawei Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Tang Qibing ise yaptığı açıklamada


Çalışmalarını ve planlarını yakından takip etmeye çalıştığımız Türk Telekom; yakın ve orta vadede de yapacağı yatırımlarla abonelerine daha geniş online eğlence, ses ve veri ihtiyaçlarını, aynı telefon hatları üzerinden yüksek hızlarla sağlayabilir hale gelecektir.

Dileğimiz gelecekte de bugün olduğu gibi Türk Telekom’a ürün, hizmet ve çözüm sağlayıcı bir iş ortağı olarak; Türk Telekom’un yanında yer alabilmektir.


dedi. Çalışmada ZTE Corporation ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Meteksan Sistem Genel Müdürü Bülent Tellioğlu da şunları söyledi:


Türk Telekom ile 2003 yılında başlayan katma değerli işbirliğimizi bugün büyük bir projeyle daha da ileriye götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Telekom’un yeni teknolojilere olan kesintisiz yatırımları ile ülkemizin sürekli gelişen ve büyüyen bu altyapının sağlayıcılarından olmak bizim için ayrı bir gurur vesilesi.



[sub]turk.internet.com[/sub]
 

lb.bingol

Müdavim
Katılım
30 Ağustos 2007
Mesajlar
1,573
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Bu haberi ben bu forumda başka bir yerde daha gördüğümü hatırlıyorum.
 
Üst