Türk Sinemasının En İyileri Belirleniyor

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Türk Sinemasının En İyileri Belirleniyor

Yeşilçam Ödül Töreninde 11 ayrı kategoride en iyiler belirlenecek. Geceye; Vavien, Güneşi Gördüm ve Nefes'in damga vurması bekleniyor.

ff1ca34e-e7da-47f8-9a24-ebc913b1c657-444x333.jpg

Türk Sinemasının Oskarları bu gece sahiplerini buluyor.​

Yeşilçam Ödüllerine Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yapacak.​

Bu yıl üçüncüsü verilecek ödüllerde Türk Sineması’nın 11 ayrı kategoride en iyileri belirlenecek.​

Geceye 8 dalda aday gösterilen "Vavien", 6 dalda aday gösterilen "Güneşi Gördüm" ve 5 dalda aday gösterilen "Nefes" filmlerinin damga vurması bekleniyor.​

En İyi Film Adayları

Yeşilçam Ödüllerinde En İyi Film dalında: "Güneşi Gördüm", "Hayat Var", "İki Dil Bir Bavul", "Nefes", "Pandora’nın Kutusu" ve "Vavien" ödül için yarışacak.​

En İyi Yönetmen Adayları

"Nefes: Vatan Sağolsun" filmi ile Levent Semerci, "Güneşi Gördüm" ile Mahsun Kırmızıgül, "Hayat Var" ile Reha Erdem, "Vavien" ile Yağmur ve Durul Taylan kardeşlar, "Pandora’nın Kutusu" ile Yeşim Ustağoğlu ve "Kıskanmak" ile Zeki Demirkubuz, En İyi Yönetmen ödülünü kazanmak için kıyasıya mücadele edecek.​

En iyi kadın oyuncu dalında: Binnur Kaya, Demet Evgar, Meral Çetinkaya, Nergis Öztürk, Nesrin Cevatzade ve Şerif Sezer; En iyi erkek oyuncuda ise Engin Günaydın, Mert Fırat, Mete Horozoğlu, Nadir Sarıbacak, Öner Erkan ve Yılmaz Erdoğan ödül için yarışacak.​

En iyi senaryo dalında da; "Vavien" ile Engin Günaydın, "Bornova Bornova" ile İnan Temelkuran, "Nefes" ile Levent Semerci - İlkay Altınay - Hakan Evrensel, "Pandora’nın Kutusu" ile Yeşim Ustaoğlu ve "Neşeli Hayat" filmi ile Yılmaz Erdoğan ödül almaya çalışacak.​

Yeşilçam Ödüllerinde ayrıca En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Genç Yetenek, İlk Film Ödülleri de sahiplerini bulacak.​

Kaynak

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bence En iyisi Güneşi gördüm Çünkü Türkiyenin gerçeklerini anlatan bir film kalite olarakta iyi.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bence En iyisi Güneşi gördüm Çünkü Türkiyenin gerçeklerini anlatan bir film kalite olarakta iyi.

Tabii canım o filmin gelirinin tamamının PKK ya kaydığınıda biliyorsunuzdur umarım...:wink:

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Tabii canım o filmin gelirinin tamamının PKK ya kaydığınıda biliyorsunuzdur umarım...:wink:

Saçmalama. Pkk Kaymış bunlar uyduruk haberler Bana kanıt gösterirmisin?

Filmi izleyen insan Türkiye Gerçekleri Açıkca görebilir Güzel ülkemin ne şartlarda olduğunu filmde bir defa hatırladım.