Türk pilotlar serbest

Reaksiyon puanı
10,327
Türk pilotlar serbest

asa94d145c7.jpg

Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotlar, özel uçakla Türkiye'ye hareket etti.

Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 günün ardından serbest kaldı. Anadolu Ajansı pilotların Lübnan emniyetine teslim edildiğini bildirdi.

Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, havaalanında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız başkanlığındaki Türk heyetine teslim edildi.

Pilotlar, Türk Hava Yolları'nın(THY) gönderdiği özel uçakla İstanbul'a geliyor.

UÇAK TÜRKİYE'YE GELİYOR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da 9 Ağustos'tan bu yana alıkonulan Türk pilotların Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız'ın yanında bulunduklarını ve Türkiye'ye doğru yola çıkmak üzere olduklarını bildirdi.

Davutoğlu, pilotların serbest bırakılmasıyla ilgili sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden açıklama yaptı.

"Bayram sevincimize sevinç katacak güzel haberi artık paylaşabiliriz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları yazdı:

"9 Ağustos'tan bu yana Lübnan'da alıkonulan THY pilotlarımız Murat Ağca ve Murat Akpınar yoğun girişimlerimiz sonucu büyükelçimizin yanında. Kendileri ile şimdi görüştüm. Tüm halkımıza selamları var. Az sonra Türkiye'ye doğru yola çıkıyorlar. Başta MİT Müsteşarımız Sayın Hakan Fidan olmak üzere ilk günden beri pilotlarımız için gece gündüz çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Son iki ayda defalarca görüştüğüm Lübnan Meclis Başkanı Sayın Berri, Başbakan Mikati ile Dışişleri Bakanı Sayın Mansur'a da teşekkür ediyorum. Katar Dışişleri Bakanı dostum Sayın Halit bin Muhammed Al Attiyah de pilotlarımız için büyük çaba gösterdi. Bu sonuçta büyük katkısı oldu."

Davutoğlu, "En büyük teşekkürü hiç şüphesiz vakur, onurlu ve olgun duruşları ile pilotlarımız ve sürekli temas halinde olduğumuz ailelerine borçluyuz" yazdıktan sonra şöyle devam etti:

"Kıymetli pilotlarımızın eşleriyle de görüşerek kendilerine mutlu haberi verdim. Artık pilotlarımızın bir an önce ailelerine kavuşmaları için gereken her şey yapılıyor. Tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyor ve bayramlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Tüm bu süreçte Sayın Başbakanımızın talimatları ile yürütülen sürecin başarısı Türkiye'nin bölgede geldiği yeri bir kez daha ortaya koymuştur."

KaynaK