Rehber Türk Oyuncuların Favori 10 Online Oyunu

SefaGrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
depositphotos_745288690-stock-photo-man-hands-gamer-controller-esport.webp

1. Counter-Strike 2

Oyuncu Sayısı: Türkiye'de anlık 500.000+ aktif oyuncu.

Valve’in efsanevi FPS serisinin son versiyonu olan Counter-Strike 2, Türkiye’nin en çok oynanan oyunlarından olmayı başardı. Yenilenen grafikler, yeni haritalar ve kozmetik içerikler, oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor.

2. Valorant

Oyuncu Sayısı: Türkiye'de anlık 450.000+ aktif oyuncu.

Riot Games’in taktiksel nişancı oyunu Valorant, düzenli güncellemeler ve yeni karakter kostümleri ile Türk oyuncuların gözdesi olmaya devam ediyor. Strateji ve becerinin ön planda olduğu bu oyun, e-spor sahnesinde de büyük bir yer tutuyor.

3. League of Legends (LoL)

Oyuncu Sayısı: Türkiye'de anlık 1 milyon+ aktif oyuncu.

MOBA türünün liderlerinden olan LoL, şampiyon kostümleri ve etkinlik odaklı içerikleriyle oyuncu kitlesini sürekli genişletiyor. Türkiye, LoL’ün en büyük topluluklarından birine ev sahipliği yapıyor.

4. PUBG Mobile

Mobil platformda büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan PUBG Mobile, sezonluk içerikler ve etkinliklerle popülerliğini sürdürüyor. Oyun içi yeniliklerle Türk oyuncularına sürekli yeni deneyimler sunuyor.

5. Free Fire

Türkiye'de anlık 7 milyon+ aktif oyuncu.

Mobil battle royale türünün güçlü temsilcisi Free Fire, premium içerikler ve kozmetik satışlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle mobil oyuncular arasında büyük bir takipçi kitlesi var.

6. World of Warcraft (WoW)

Oyuncu Sayısı: Türkiye'de yaklaşık 500.000+ aktif oyuncu.

MMORPG türünün öncülerinden biri olan WoW, yıllar geçmesine rağmen Türk oyuncuların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Genişleme paketleri ve oyun içi abonelik sistemiyle güçlü bir oyuncu kitlesi barındırıyor.

7. Rise Online

Oyuncu Sayısı: Türkiye'de 300.000+ aktif oyuncu.

Türkiye yapımı bir MMORPG olan Rise Online, yerel sunucuları ve güçlü içerik güncellemeleriyle hızla büyüyor. Türk oyuncularının büyük ilgisini çekiyor.

8. Mobile Legends: Bang Bang

MOBA türündeki bu mobil oyun, kahraman ve kostüm satışlarıyla dikkat çekiyor. Asya pazarındaki başarısının ardından Türkiye’de de büyük bir oyuncu kitlesine sahip.

9. Call of Duty Mobile

Oyuncu Sayısı: Türkiye’de 6 milyon+ aktif oyuncu.

Battle Royale ve klasik FPS modlarıyla Call of Duty Mobile, güçlü bir oyuncu kitlesine sahip. Özel karakter kostümleri ve Battle Pass içerikleri, oyuncuların ilgisini sürekli canlı tutuyor.

10. Metin2

Oyuncu Sayısı: Türkiye’de 2 milyon+ aktif oyuncu.

Bir zamanın efsanesi müziğini duyduğumuz zaman herkesin duygulandığı bu listede olmayı en çok hak eden oyunlardan bir oyun uzun yıllardır Türkiye pazarında büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan Metin2, çeşitli eşyalar ve premium paketlerle oyuncularına farklı içerikler sunuyor olması. Nostaljik etkisi ve güçlü topluluğuyla Türk oyun pazarındaki yerini koruyor ve listede yerini alıyor.

Listeyi hazırlarken oyuncu sayısının doğruluğundan şüphe duyduğum bazı araştırmalarımı eklemedim. Bu kadar oynayan yoktur, veriler yanlış olabilir dediğim oyunlar oldu. Sizce en çok gerçekten en çok oynanan hangi oyundur?

Son düzenleyen moderatör:

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
208
Ah be zula :( çilekli kekim

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,495
Ah be Zula :( Çilekli kekim.

Ben de bunu anlamıyorum. Oyunun çoğu haritası, başka oyunlardan esinlenilmiş. Adamakıllı grafikleri yok ve oyuna ciddi para yatırmak gerekiyor. Ona rağmen Türkiye'de F2P, FPS, P2W oyunlar fena şekilde tutuyor. Zula'yı ben de oynadım, oynamadım demiyorum da oyunu oynarken hiç yabancılık çekmedim çünkü çoğu haritası, diğer oyunlardan alınmış hep. Üzerinde değişiklikler yapılmış sadece. Oyunun özgün haritası sanırım yoktu, oyunu oynamayalı bayağı süre geçti üzerinden. Hatırlamıyorum.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
208
Ben de bunu anlamıyorum. Oyunun çoğu haritası, başka oyunlardan esinlenilmiş. Adamakıllı grafikleri yok ve oyuna ciddi para yatırmak gerekiyor. Ona rağmen Türkiye'de F2P, FPS, P2W oyunlar fena şekilde tutuyor. Zula'yı ben de oynadım, oynamadım demiyorum da oyunu oynarken hiç yabancılık çekmedim çünkü çoğu haritası, diğer oyunlardan alınmış hep. Üzerinde değişiklikler yapılmış sadece. Oyunun özgün haritası sanırım yoktu, oyunu oynamayalı bayağı süre geçti üzerinden. Hatırlamıyorum.
Oyunu güzel yapan detaylar oydu hocam. Farklı harita ile yapılan versiyou da çıktı başka yapımdan acak tutmadı. Oyun iyi değilid ama çocukluk yıllarımızda a efsanevi mi çıkacak diye çok kederlenirdik. Hayaller kurardık. Zulaya dönemin 10 asgari ücreti kadar para yatırmışımdır. Türkiyede yok yok hesaplardan biri. Ancak bu gün bir anlamı yok.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,495
Grafikleri günümüz için yetersiz. Şu an oyunu hatırlayan bile yoktur. Zula videolarına ara sıra bakıyorum. Oyunun sunucuları bomboş.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,495
Geçenlerde Safranbolu'ndaydım. Zula'nın geliştirici ekibine gerçekten çok kızıyorum. Türkiye'nin tarihsel yönden birçok zengin yeri var. Ona rağmen o kısımları kullanmadan yapıyorlar. İşin telif hakkı kısmının nasıl işlediğini tam bilemiyorum. Bir oyuncu olarak benim düşünceme göre Safranbolu'nun eski çarşısını alıp oyuna ekleseler; Mardin'in eski Mardin evlerini alıp oyuna ekleselerdi değişik konsept olurdu en azından. Oyun da bu kadar P2W olmayıp grafikleri günümüze uyarlanabilseydi bu kadar kötü durumda olmazdı en azından. Oyuncu sayısı diplerde.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,687
Zulayı pay to win mantığından dolayı hiç sevemedim. Kafam dağılsın iki sıkayım diyorsan oynanabilecek bir oyun sadece.

SefaGrgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Geçenlerde ben de girdim Zula'ya her şey nakit olmuş oyunun kendi parasıyla yapılacak şeyler çok çok az . Aynı şeyi zamanında WolfTeam'de yaşamıştım dejavu oldum . WolfTeam'e sonra ne oldu bilmiyorum şuan öyle bir oyun var mı onu da bilmiyorum. Hocamın dediği gibi arada gireceksin 2 el atıp çıkacaksın çok kasmaya gerek yok.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,495
Wolfteam hâlâ oynanıyor da oyuncu sayısının yeterli olduğu söylenemez. F2P, P2W oyunların kaderi genel olarak bu. Dönemlik oynanır, sonrasında unutulur.