Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
Serhat bey, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz… Sizi Eurovision’da görmek bizim için oldukça gurur verici! Biz ESC Honey ekibi olarak yarışmada sizi desteklemeye Stockholm’e geleceğiz, umarım orada da tanışmak nasip olur. Meraklı takipçilerimizden ve editörlerimizden sizin ve Eurovision şarkınız için şöyle sorular aldık…

Serhat-San-Marino-ESC-Honey-768x395.png


1- San Marino adına katılma fikri nasıl ortaya çıktı?

Son single çalışmam Je M’Adore’un Avrupa dans listelerinde elde ettiği başarı, San Marino TV’sinin de dikkatini çekmiş. Eurovision Şarkı Yarışması için Avrupa’da yükselen bir yıldız arayışları olduğundan, İtalyan menajerim Marco Vannuzzi ile irtibata geçmişler. Marco, beni arayıp bu talebi ilettiğinde oldukça şaşırdım. Hatta önce inanmadım. Eurovision, San Marino ve ben. Pek alışıldık bir üçlü değil. Ama sonra konu netleşince, neden olmasın dedim. Sonuç olarak Eurovision Şarkı Yarışması dünyanın en büyük TV şovu. Yaklaşık 200 milyon kişinin seyrettiği dev bir organizasyon. Uluslararası platformda çalışma yapan her sanatçı için önemli bir tanıtım aracı. Özellikle Avrupa seyircisiyle buluşmak için önemli bir fırsat. San Marino televizyonu ile yaptığımız toplantılarda karşılıklı beklentilerimizi ifade ettik ve hedefleri belirledik. Sonuç: Mayıs ayında Stockholm’de San Marino için sahnedeyim.

2- Hiç Türkiye adına katılmak için TRT’den istekte bulundunuz mu ya da size bir teklif gönderildi mi?

San Marino bana teklifi getirdikten sonra Almanya’daki plak şirketim, Ekim 2015’te TRT’ye bir e-posta ve devamında benim müzikal çalışmalarımı içeren bir paket yolladı. Avrupa listelerindeki başarımı anlatan bu e-postada, şayet Türkiye bu yıl Eurovision şarkı Yarışması’na katılmayı planlıyorsa, benim ismimin de değerlendirilecek grup içinde olması rica edildi. Ama kısa bir süre sonra TRT zaten yarışmaya katılmayacağını açıkladı.

3- San Marino halkından ve basınından nasıl bir tepki aldınız?

Tepkiler son derece olumlu. Dünyanın en küçük ülkelerinden birisinin dünyaya verdiği önemli bir mesaj bu. Beni “yeni Avrupa’nın temsilcisi” olarak tanımlıyorlar. Bu çok gurur verici.
4- Eurovision şarkınız ne türde ve şarkı neyi anlatıyor olacak?

Şarkıyla ilgili henüz çok bilgi veremiyoruz. Çok yakında tamamlanacak ve Mart başında açıklanacak. Söyleyebileceğim tek şey, bu şarkı da diğer şarkılarım gibi bana özel olarak yazıldı ve San Marino televizyonuna ilk dinlettiğimde onların tepkisi de “işte bu” oldu. Şarkıyı uluslararası bir ekip hazırladı. Brüksel’de stüdyo çalışmalarını sürdürüyoruz.

5- Şarkınız hangi dilde olacak?

Şarkıyı 4 dilde hazırlıyorum. İngilizce,Fransızca,İtalyanca ve İspanyolca. Ayrıca dans versiyonları ve remixler de var.

6- Eurovision Şarkı Yarışması bugünlerde aynı zamanda bir şov yarışması. Siz nasıl bir sahne performansı yapmayı planlıyorsunuz?

Sahne muhakkak çok önemli. Bu konudaki tecrübelerimiz bize yol gösteriyor. Sahne için bugüne kadar denenmemiş bir şeyi yapmayı planlıyoruz. İlk kez 2 Mayıs’ta prova esnasında herkes görebilecek. Biraz sabır.

7- Daha önce Eurovision’u izliyor muydunuz? En sevdiğiniz Türkiye Eurovision temsilcisi hangisi?

Çocuk yaşlardan itibaren, Eurovision Şarkı Yarışması’nı hiç kaçırmadan takip eden birisiyim. Çok özel ve başarılı bir konsept olduğuna inanıyorum. Ülkeleri müzik şemsiyesi altında birleştiren, barış ve sevgi mesajını en iyi şekilde veren bir platform bu. Pek çok Eurovision şarkısı hala zevkle dinlediğim şarkılar arasındadır.

Türkiye temsilcileri arasında ilk 5’im : Seninle Bir dakika (Semiha Yankı), Şarkım Sevgi Üstüne ( Seyyal Taner & Grup Lokomotif, Dinle (Şebnem Paker & Grup Etnik), Everyway That I Can (Sertab Erener) ve For Real (Athena)

8- Buradan takipçilerinize, fanlarınıza ve sitemizdeki müzik severlere nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Her şeyden önce, tüm Türkiye’nin ortak bir paydada buluşarak, bana sonsuz destek vermesinden büyük gurur duydum. Bu yıl sorumluluğum, diğer katılan ülkelerin temsilcilerinden 2 kat fazla. Çünkü San Marino ile birlikte Türkiye’nin de sorumluluğunu taşıyorum. Bunu en iyi şekilde taşıyacağıma emin olabilirsiniz. Yarışmada sahnedeyken, kalplerinizin benimle birlikte çarpacağına eminim.


ESC Honey ekibine ben çok teşekkür ediyorum. Eurovision Şarkı Yarışması, sizler gibi fanları sayesinde her zaman başarısını ve popülaritesini sürdürecektir. Stockholm ‘de tüm ekibinizi görmekten ve desteğinizi hissetmekten büyük zevk duyacağım. Hepinizi kucaklıyorum. Sevgilerimle.

BONUS:

Serhat’ın San Marino adına Eurovision’a katılacağını duyan San Marino ahalisinin nasıl bir tepki verdiğini görmek için şimdi buraya tıklayın!

Esc Honey.
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst