Turan Birliği Kuruluyor?!

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
2018 yılında Deyr ez Zor'da Turan Taburları iddaaları atılmıştı ortaya.Sonrasında ise Ukrayna, Türk Konseyine katılmak istediğini açıkladı.Sonrasında ise ortaya Turan Pasaportlarının resimi yayıldı.Bu olaylardan sonra ise Takm(Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Moğolistan askeri Birliği) kurulduğu resmi olarak açıklanmış.
Screenshot_20200914-150525.jpg
Screenshot_20200914-155034.jpg

Screenshot_20200914-155431.jpg

Optikiyaza

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
720
Turan Birliği pasaportu nedir?Aydınlatır mısınız?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Turan Birliği pasaportu nedir?Aydınlatır mısınız?
Ülke pasaportu. Yabancı ülkelere gidecek olanlara yetkili makamlarca verilen ve yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan belge.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Seyyah abi düşünüyorsun abi bu konuda?

Optikiyaza

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
720
Pasaportu biliyorum.Yani Turan Birliği Pasaportu'nun ayrı özellikleri var mı?

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Böyle bir birliğin kurulması imkansız. Hayal dünyasında yaşamayın. Orta Asyada ki Türkler kendilerini Türk olarak tanımlamıyorlar. Çoğunluk Rusya yanlısı. Youtube de röportajları izleyin. Kazakistan gençlerinin görüşleri sorulmuş. Türkiye mi Rusya mı diye. Çoğunluk Rusya diyor. Kendinizi Türk mü Rus mu görüyorsunuz diye soruluyor. Rus diyorlar. Bunun dışında ülkemizde sadece Türkler yaşamıyor. Aynı zamanda Kürtler, Araplar, Lazlar, Gürcüler vs. de var. Kağıt üstünde imkansız

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Böyle bir birliğin kurulması imkansız. Hayal dünyasında yaşamayın. Orta Asyada ki Türkler kendilerini Türk olarak tanımlamıyorlar. Çoğunluk Rusya yanlısı. Youtube de röportajları izleyin. Kazakistan gençlerinin görüşleri sorulmuş. Türkiye mi Rusya mı diye. Çoğunluk Rusya diyor. Kendinizi Türk mü Rus mu görüyorsunuz diye soruluyor. Rus diyorlar. Bunun dışında ülkemizde sadece Türkler yaşamıyor. Aynı zamanda Kürtler, Araplar, Lazlar, Gürcüler vs. de var. Kağıt üstünde imkansız
Bende bunu savunmadım bana görede imkansız. Ama böyle iddaalar...

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
2018 yılında Deyr ez Zor'da Turan Taburları iddaaları atılmıştı ortaya.Sonrasında ise Ukrayna, Türk Konseyine katılmak istediğini açıkladı.Sonrasında ise ortaya Turan Pasaportlarının resimi yayıldı.Bu olaylardan sonra ise Takm(Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Moğolistan askeri Birliği) kurulduğu resmi olarak açıklanmış.
Ekli dosyayı görüntüle 116183Ekli dosyayı görüntüle 116184
Ekli dosyayı görüntüle 116185
orta asyalıların düşüncelerine bakalım

niye yorumumu beğendin bu acı bir durum :(

bu arada amacım kırgız kızları bizi seviyormu falan değil onlar kendilerini rus olarak görüyorlar

Son düzenleme:

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Timurun kemikleri sızladı
timur özbeklerin atasıdır kırgızların değil ama gerçi arlarında bir fark yok

yattığım yerden kalktım o kadar üzüldüm ki :D

adamlar kendilerini türk olarak görmüyorlar rus olarak görüyorlar

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147

Sadece Türk olarak değil de benim de kulağıma gelen Türk & İslam Birliği.
Mısırda bir darbe hüküm sürüyor, Irak, Suriye Filistin gibi müslüman ülkeler çok kötü durumda. Petrol zengini araplar zaten baharda. Türklük açısından bakarsanız Çin'deki soydaşlarımızın durumunu biliyoruz. Öte yandan doğal olarak Rusyanın altında yaşayan, Ukraynanın bayrağı altında yaşayan insanlar doğal olarak bulunduğu bölgenin kültürünü alıyor. Bulunduğu bölgenin eğitim kuruluşunda Kırgız tarihi mi anlatılır sizce ? Türk tarihi mi ? Çok uzağa gerek yok kendi devletimize bakalım. Gençler ne kadar tarih biliyor ? Veya yakın tarihi ? :)
Bence imkansız değil.

Videoyu anlayarak izlemek lazım. Sorucu diyor ki herkes herkesle evleniyor artık. Kültürler birbirine karıştı. Siz böyle birşeye nasıl bakıyorsunuz ? Hemen ardından Türklerle evlenmek ister misiniz ?

Arkadaşım konu başlığındaki "Türk Birliği", orduların birleşmesiyle oluşur, videoda bildiğin çiftleşmekten bahsediyor :) Ha sizin kafada Türk birliği kelimesinde gidip Türk soyundan gelenlerle çiftleşip evlenip bir birlik kurmak varsa orasını bilemem :)) ama olursa böyle birşey ona aile birliği denir :))

Rusyanın altında yıllardır yaşayan veya Amerikadan başka bir ülkede yaşamamış, Türkiyeden göç etme bir aileyi düşünün. Ailesi o ülkede ne kadar anlatacak çocuğuna tarihi ? Veya o çocuk yaşadığı ülkede soyunu ne kadar derslerde görecek veya araştıracak ? 20 yaşında,daha öğreti öğrenmeye çalışan çocuklarla mı kurulacakmış Türk Birliği dediğiniz oluşum da çocuk videosu atmışsınız ? Veya çocuklar bizim Türklerle evlenincemi oluşacak Türk Birliği de böyle bir videoyu içeriğe eklediniz ?

Neyse;
Bu topraklarda büyümüş 2 farklı ırkın birleşimi olan ben bu birliğe onay veririm ve isterim. Bence zor değil. Ama gençlik... ah gençlik, vah gençlik.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Şu Turan ordusunu kaç senedir duyuyorum ama sadece duymakla kalıyorum. Olacağını ise zannetmiyorum. Batı direk karşı çıkar, yine başlar ve "Yaptırım, ceza" diye tehditler yağdırır. Bunun üzerine vazgeçilir.

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Mısırda bir darbe hüküm sürüyor, Irak, Suriye Filistin gibi müslüman ülkeler çok kötü durumda. Petrol zengini araplar zaten baharda. Türklük açısından bakarsanız Çin'deki soydaşlarımızın durumunu biliyoruz. Öte yandan doğal olarak Rusyanın altında yaşayan, Ukraynanın bayrağı altında yaşayan insanlar doğal olarak bulunduğu bölgenin kültürünü alıyor. Bulunduğu bölgenin eğitim kuruluşunda Kırgız tarihi mi anlatılır sizce ? Türk tarihi mi ? Çok uzağa gerek yok kendi devletimize bakalım. Gençler ne kadar tarih biliyor ? Veya yakın tarihi ? :)
Bence imkansız değil.

Videoyu anlayarak izlemek lazım. Sorucu diyor ki herkes herkesle evleniyor artık. Kültürler birbirine karıştı. Siz böyle birşeye nasıl bakıyorsunuz ? Hemen ardından Türklerle evlenmek ister misiniz ?

Arkadaşım konu başlığındaki "Türk Birliği", orduların birleşmesiyle oluşur, videoda bildiğin çiftleşmekten bahsediyor :) Ha sizin kafada Türk birliği kelimesinde gidip Türk soyundan gelenlerle çiftleşip evlenip bir birlik kurmak varsa orasını bilemem :)) ama olursa böyle birşey ona aile birliği denir :))

Rusyanın altında yıllardır yaşayan veya Amerikadan başka bir ülkede yaşamamış, Türkiyeden göç etme bir aileyi düşünün. Ailesi o ülkede ne kadar anlatacak çocuğuna tarihi ? Veya o çocuk yaşadığı ülkede soyunu ne kadar derslerde görecek veya araştıracak ? 20 yaşında,daha öğreti öğrenmeye çalışan çocuklarla mı kurulacakmış Türk Birliği dediğiniz oluşum da çocuk videosu atmışsınız ? Veya çocuklar bizim Türklerle evlenincemi oluşacak Türk Birliği de böyle bir videoyu içeriğe eklediniz ?

Neyse;
Bu topraklarda büyümüş 2 farklı ırkın birleşimi olan ben bu birliğe onay veririm ve isterim. Bence zor değil. Ama gençlik... ah gençlik, vah gençlik.
yorumun aşağısında amacımın evlenmek falan olmadığımı yazmıştım ama dikkat etmemişsiniz sadece evlenmekle alakalı değil bir kere o bir de

Bence imkansız değil.

Neyse;
alın bir de şunu izleyin
sizin gibi fesat insanların evlilikle falan konuyu bağdaştırcağını düşünmem gerekirdi ayrıca önceki videoda erkeklerede soruyolardı türkiye mi rusya mı diye sadece bazılarına evlilik cümlesini kattılar

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Bence imkansız değil.

Neyse;
Oku kardeşim.. Sadece oku

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
filistinliler çinin yaptığı uygur katliamlarında uyguru desteklemiş ermeni soykırımını kabul etmiş bir devletdir biz hala bu devlete yardım ediyoruz :D

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
yorumun aşağısında amacımın evlenmek falan olmadığımı yazmıştım ama dikkat etmemişsiniz sadece evlenmekle alakalı değil bir kere o bir de

alın bir de şunu izleyin
sizin gibi fesat insanların evlilikle falan konuyu bağdaştırcağını düşünmem gerekirdi ayrıca önceki videoda erkeklerede soruyolardı türkiye mi rusya mı diye sadece bazılarına evlilik cümlesini kattılar
Uyanık ne geri vites yapıyorsun ki şimdi ? Evlenmek falan olmadığını yazmışmış. Düzenleme seçeneğin aktif olsa kesin düzenlerdin.

Ya kasıtlı yapıyorsun bunu yada algın farklı çalışıyor. Evlilik ve birleşme ana soru olan bir röportajda ikincil soru türkler hakkında ne düşünüyorsunuz olursa doğal olarak insanlar evliliği türkler ile mi yapacağıza bağlar. Zaten bir çoğu da Rus ile evleneyim yabancı ile evleneyim diyor sen bu videoyu evliliğe nasıl bağlayamadın onu anlamadım ? Sende at gözlüğü var ve at gözlüğüyle gördüğün gibi görsün istiyorsan herkes ne yazık ki zor bu iş.

Video içeriğinde Türk dünyasının birleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Türkiye ile aynı bayrak altına girer misiniz Avrupa birliğindeki gibi benzer bir oluşuma ? diye sorular sorulsa ve videodaki gibi kafa sallasalar neyse :)

Fesatlık bir hakarettir, konu içeriğinde bana bu kelimeyle atıfta bulunmuşsun. Sitem etmeyeceğim, raporlamayacağım ama Fesatlığın tanımını bilmediğini düşünüyorum. Bu bence rapordan daha ağır bir itham.

Sevgili kardeşim,
Tarihi yok sayılamaz, ders çıkarılan eski bir kitap olarak saklanmalıdır. Filistin ortaklığıyla en fazla kudüs'ün müslümanlarda kalmasını sağlayabiliriz. Veya Israil'in almasını önleyebiliriz, amacımız bu olabilir. Zaten kendini savunamayan bir adam, ne gibi fayda sağlayabilir ki bu denli bir birleşmeden ? Öte yandan Türkiye haricinde destek veren kimse yok, gene sırtımızdan bıçaklamaya çalışırlarsa bırakırsın yerler içerler sülalesini kuruturlar.

Uzun uzadıya sözlükte onun bunun şunun yazdıklarını yazmayacağım sana;
1.Dünya savaşında taraf olduğumuz ülkelerden hangisiyle aramız iyi ?
Kurtuluş Savaşında bile Suriyeli araplara vaad edilen şeyler geriye çekilmese adamlar bize saldırıyordu. Avrupa dediğin medeniyet birliğine almıyor şuan seni, eskidende topraklarını karış karış paylaştı. Ee anam babam şimdi ?

Söylenen şeyler mantıklı. İngiltere destekli bir merkez oluşumu, Çin ile topraklarımız arasında yeni bir baharat yolu, eskiden ezelden dost bildiklerimiz ile birlik olma fikri bence gayet mantıklı. Yani şey var, hayal olsun bu tamam. Hayali niye baltalıyorsunuz ki ? Hayal olmasa bile bundan güzel bir fizibilite çıkar. Sizin hayaliniz, fizibilite çalışmanız, ufacık zerre karınca kadar fikriniz var mı ? Bu birleşmeden bahsetmiyorum genel anlamda soruyorum.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Konu içerisinde en ufak bir hakaretim yok. At gözlüğü bir deyimdir mesela bakış açısı anlamında.
Olası bir örgütlenme içeriğinde şahsıma ithaf ettiğin "fesat", "süper zeka" kelimelerin, konuyu amacından saptırıyor.

bana anlatmaktan bıktığın nedir ? oturup birşey mi konuştuk ? kullandığın sözün anlamını gerçekten biliyor musun ?

lütfen isminde yazdığın "düşünen insan" ol. düşünerek yaz. hatta biz seninle bu veya sonraki konuları tartışmayalım, benimle yapma yani. kafanda ne kurup düşünüyorsan, olaylardan bağımsız şekilde konuşuyorsun. ikilem, üçlem veya varsayımsal konuşmalarını sana geri açıklamak istemiyorum.
"yok say"ıldın sevgili @düşünen insan

Arkadaşın profil fotoğrafı Timur, ama Timurun aksine sanki Türkler Türklere düşmanmış birleşemezmiş fikrini paylaşıyor Timurun aksine. Ne güzel bir ironi