Tüpraş'ta Denetim!

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Emniyet ve maliye ekiplerinin dün Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ’nin (Tüpraş) Kocaeli’deki genel müdürlük ve birimlerinde denetim yaptığı belirtildi.

tup.jpg

Tüpraş’taki denetimin iki yönlü sürdüğü, Maliye ekiplerinin vergi incelemesinde bulunduğu Emniyet görevlilerinin ise akaryakıt incelemesi yaptığı kaydedildi. Alınan numuneler, TÜBİTAK’a gönderilecek ve standartlara uygunluğu incelenecek.

Tüpraş dün İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2012 araştırmasına göre Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi oldu. Tüpraş, 40 milyar 118 milyon TL’lik üretimden satışlarıyla listedeki en yakın rakibinin beş katına yakın bir rakamla ilk sırada yer aldı.
Maliye Bakanlığı, emniyet birimleri ile Maliye ekiplerince TÜPRAŞ’ta denetim yapıldığına ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada denetimin, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak amacıyla yapıldığı belirtilerek, bu konuda bilgi verilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.
Vergi Denetim Kurulu’nca, bazı mükelleflerin kanuni merkezlerinde aramalı inceleme faaliyeti yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bu konuda Vergi Usul Kanunu’nun vergi mahremiyetini düzenleyen 5’inci maddesi hükümlerine göre detaylı bilgi verilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.
Bu arada Aygaz’dan yapılan açıklamada “Maliye Bakanlığı tarafından şirketimiz nezdinde vergi denetim çalışmasına başlanmıştır” denildi.

Kaynak

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sabah gazetede okuduğum haberi burada görmek <3 :D

emmolu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sebebı ne olursa olsun geç kalınmış birşey darısı diğer büyük şirketlerin başına

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
O kadar evrak,kayıt nasıl inceleniyor hayret! İyiki muhasebe,maliye gibi bölümlerde iş sahibi olmamışım.:)