Tüm oyunlarda kilitlenme sorunu

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Araştırmalarım sonucu hep overclok yüzünden olduğu ortaya çıktı bilmiyorum directx sürümüyle de ilgili olabilir sorun. Directx sürümüm 12. İşlemcim Ryzen 3 2200G 3.8 gHz boostlu yani overcloklu ekran kartı msi GTX 1050ti Overcloklu. Qp bilişimden aldığımda Overcloklu halde geldi ikiside yani ben herhangi bir hız aşırtma yapmadım. BIOS, İşlemci, Ekran kartı,Chipsetler her şey güncel fakat sorun hep var ne yaptıysam olmadı aldığım günden beri bütün oyunlar( Battlefield 1 ve 4 GTA V CS-GO PUBG ETS witcher 3 vb.) açılıyor 5-10 dk sonra ekran kilitleniyor. Oyunlarım orjinal. Sorum şu bu PC ye format atsam hız aşırtma da resetlenir islemcinin ekran kartının hız aşırtmasını nasıl kaldıracam veya sorun her neyse nasıl düzeltmem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Araştırmalarım sonucu hep overclok yüzünden olduğu ortaya çıktı bilmiyorum directx sürümüyle de ilgili olabilir sorun. Directx sürümüm 12. İşlemcim Ryzen 3 2200G 3.8 gHz boostlu yani overcloklu ekran kartı msi GTX 1050ti Overcloklu. Qp bilişimden aldığımda Overcloklu halde geldi ikiside yani ben herhangi bir hız aşırtma yapmadım. BIOS, İşlemci, Ekran kartı,Chipsetler her şey güncel fakat sorun hep var ne yaptıysam olmadı aldığım günden beri bütün oyunlar( Battlefield 1 ve 4 GTA V CS-GO PUBG ETS witcher 3 vb.) açılıyor 5-10 dk sonra ekran kilitleniyor. Oyunlarım orjinal. Sorum şu bu PC ye format atsam hız aşırtma da resetlenir islemcinin ekran kartının hız aşırtmasını nasıl kaldıracam veya sorun her neyse nasıl düzeltmem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
BIOS'u sıfırlayın. İşlemci OC ayarlarının silinmesi gerek. MSI Afterburner var ise ayarları geri eski haline döndürün. Birde VBIOS'unuzuda güncellemeyi unutmayın. Bu işlemi NVFLASH ile yapacaksınız.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu dedikleriniz herhangi bir sırası var mı ilk olarak hangi işlemi yapacağım. Detaylı olarak açıklarsanız çok mutlu olurum.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu dedikleriniz herhangi bir sırası var mı ilk olarak hangi işlemi yapacağım. Detaylı olarak açıklarsanız çok mutlu olurum.
Herhangi bir sıralama yok. Bu arada işlemcide OC olarak yazılımda kullanılmış olabilir. Bunu da göz önüne almakta fayda var.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an böyle dediğiniz işlemlere başlayacağım inşallah düzelir de oyunları rahat rahat oynarım :) Screenshot_1.png Screenshot_2.png Screenshot_3.png Screenshot_4.png

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Kitlenirken hoparlörden/kulaklıktan darrrrrrr diye ses geliyor mu?

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kitlenirken hoparlörden/kulaklıktan darrrrrrr diye ses geliyor mu?
yok hocam aksine ekran kitleniyor fakat oyun çalışıyor sesler geliyor nasıl anlatsam ateş edebiliyorum yürüyebiliyorum ama ekran donuk reset atmak zorunda kalıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS'u sıfırlayın. İşlemci OC ayarlarının silinmesi gerek. MSI Afterburner var ise ayarları geri eski haline döndürün. Birde VBIOS'unuzuda güncellemeyi unutmayın. Bu işlemi NVFLASH ile yapacaksınız.
pc yi kapattım güç kaynağını kestim Bios pili ekran kartının altında kalmıştı söktüm pili çıkarıp taktım hiçbir şey değişmedi overcloklu hale işlemci ve ekran kartı acaba yanlış mı yaptım?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
yok hocam aksine ekran kitleniyor fakat oyun çalışıyor sesler geliyor nasıl anlatsam ateş edebiliyorum yürüyebiliyorum ama ekran donuk reset atmak zorunda kalıyorum.

pc yi kapattım güç kaynağını kestim Bios pili ekran kartının altında kalmıştı söktüm pili çıkarıp taktım hiçbir şey değişmedi overcloklu hale işlemci ve ekran kartı acaba yanlış mı yaptım?
Yukarda görüntünün donduğundan bahsetmişsiniz. O zaman birde VBIOS'u güncelleyin.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Video BIOS bir türlü beceremedim. Daha doğrusu internetten araştırdım çok kısıtlı bilgi var yok denecek kadar az nasıl yapılır kolay bir yolu var mı?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Video BIOS bir türlü beceremedim. Daha doğrusu internetten araştırdım çok kısıtlı bilgi var yok denecek kadar az nasıl yapılır kolay bir yolu var mı?
İnternete NVFLASH VBIOS update azın karşınıza çıkacaktır.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dünya üzerinden benden çok crash, error hata yiyen yoktur. Kafayı yemek üzereyim artık.
Screenshot_1.png
izlediğim videoda herif ekran kartını devre dışı bırakarak yapıyordu acaba ondan mı oldu ?
benim işlemcide grafik kartlı Apu yani onu da mı kapatmam lazım acaba?
Seni de yordum iyice kusura bakma :)

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Dünya üzerinden benden çok crash, error hata yiyen yoktur. Kafayı yemek üzereyim artık.
Ekli dosyayı görüntüle 74670
izlediğim videoda herif ekran kartını devre dışı bırakarak yapıyordu acaba ondan mı oldu ?
benim işlemcide grafik kartlı Apu yani onu da mı kapatmam lazım acaba?
Seni de yordum iyice kusura bakma :)
Evet ekran kartının driverini silmeniz gerek. Herhalde Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı kurulu değil.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şimdi deyince mantıklı geldi.

Güç kaynağınız nedir?
Güç kaynağım Corsair VS600

5 tane 120MM fan LED ışık ve ana bileşenler var. Yetersiz mi geliyor acaba güç kaynağı ?

Bende de bu sorunun tıpkısının aynısı olmuştu ama diskten filan da olabilir.
Hard disk'im Seagate Barracuda 1TB ayriyeten win 10 nun kurulu olduğu 128 GB SSD var.

Bende de bu sorunun tıpkısının aynısı olmuştu ama diskten filan da olabilir.
Nasıl duzelttiniz acaba yardımcı olursan çok mutlu olurum.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
cmd'yi yönetici olarak açın ve chkdsk yazın.

HasanMengilli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güç kaynağım Corsair VS600

5 tane 120MM fan LED ışık ve ana bileşenler var. Yetersiz mi geliyor acaba güç kaynağı ?

Hard disk'im Seagate Barracuda 1TB ayriyeten win 10 nun kurulu olduğu 128 GB SSD var.

Nasıl duzelttiniz acaba yardımcı olursan çok mutlu olurum.
Siz çözebildiniz mi sorunu?