TULUM PEYNİRİ
Türkiye’de en çok tüketilen peynirlerden. Erzincan tulumunu yapmak için, koyun sütünün ısıtılıp mayalandıktan sonra oluşan pıhtısı, bez torbada sudan ayrışması için üç gün bekletiliyor. Da ha son ra pıhtı parçalanarak tuz ile karıştırılıyor ve 18 saat havayla temasa bırakılıyor. Peynirde istenen aromanın oluşması için bu işlem birkaç kez tekrarlanıyor ve hava almayacak şekilde tulum ya da bidonda 120 gün bekletiliyor. İzmir tulumunda ise süt pastörize edildikten sonra mayalama sıcaklığına kadar soğutuluyor. Bu peynirde kullanılan salamura peynir altı suyundan elde ediliyor.
evlenen.kim
Türkiye’de en çok tüketilen peynirlerden. Erzincan tulumunu yapmak için, koyun sütünün ısıtılıp mayalandıktan sonra oluşan pıhtısı, bez torbada sudan ayrışması için üç gün bekletiliyor. Da ha son ra pıhtı parçalanarak tuz ile karıştırılıyor ve 18 saat havayla temasa bırakılıyor. Peynirde istenen aromanın oluşması için bu işlem birkaç kez tekrarlanıyor ve hava almayacak şekilde tulum ya da bidonda 120 gün bekletiliyor. İzmir tulumunda ise süt pastörize edildikten sonra mayalama sıcaklığına kadar soğutuluyor. Bu peynirde kullanılan salamura peynir altı suyundan elde ediliyor.

evlenen.kim
Son düzenleyen moderatör: