TULUM PEYNİRİ ve FAYDALARI

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wi Fi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wi Fi

Öğrenci
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
40
Konum
Ankara
TULUM PEYNİRİ

Türkiye’de en çok tüketilen peynirlerden. Erzincan tulumunu yapmak için, koyun sütünün ısıtılıp mayalandıktan sonra oluşan pıhtısı, bez torbada sudan ayrışması için üç gün bekletiliyor. Da ha son ra pıhtı parçalanarak tuz ile karıştırılıyor ve 18 saat havayla temasa bırakılıyor. Peynirde istenen aromanın oluşması için bu işlem birkaç kez tekrarlanıyor ve hava almayacak şekilde tulum ya da bidonda 120 gün bekletiliyor. İzmir tulumunda ise süt pastörize edildikten sonra mayalama sıcaklığına kadar soğutuluyor. Bu peynirde kullanılan salamura peynir altı suyundan elde ediliyor.

tulumpeyniri-635x347.jpg


evlenen.kim
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst