TTNet'teki ağcı meslektaşlarım modemimi rahat bırakın.

talyum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün sıradan bir pazar günüydü. Bilgisayarımı açmış, internete bağlanayım dedim. Bekledim, bir şeylerin ters gideceğini anladım yine bekledim. İnternete bağlanamadım. Modemime baktım yanmayan LED yok. Yanmayan LED yok mu? İyi de ben kablosuz ağı kapatmıştım WLAN ledi niye yanıyor ki şimdi? Hemen modemin arayüzüne girdim. WTF?? Arayüzün tasarımı değişmiş yani firmware güncellenmiş demek bu. Üstelik eski sürümde sadece parola ile giriş yapabiliyorduk bunda kullanıcı adı da soruyor. Bir kaç giriş denemesinden sonra bip bip telefona bir SMS:

Kod:
DEGERLI MUSTERIMIZ, MODEMINIZIN INTERNET AYARLARI YAPILMISTIR. INTERNETE ERISEBILIRSINIZ.TTNET 444 0 375
Nası lan? Aklımda ISP'ler ilk kurulumda veya bağlantı sorunlarında modemlere uzaktan erişebilsin ve ADSL abone bilgilerini değiştirebilsin fikri vardı. Demekki fikrimi çalmışlar... yine. Üstelik kurulu düzenimi bozmuşlar.

YMT: Yardım Masası teknisyeni,
B: Ben.
YMT: Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?
B: İnternete bağlanamıyorum.
YMT: (Burada standart sorun çözme mantığı işler. Teknisyenin söylediklerini yapmadığım halde "yaptım" dedim)
YMT: Peki modem arayüzüne erişirken kullanıcı adı ve parola değiştirmiş miydiniz?
B: Evet ama sonra da siz değiştirmişsiniz.
YMT: Peki XXXX ve XXXX'i denediniz mi?
B: Evet arayüze giriş yaptım, teşekkürler.

ADSL bilgilerimi modeme kaydettikten sonra, Tivibu'yu iptal edebiliyor muyum diye TTNET Online İşlem Merkezi'ne girdim. İşlem geçmişinde bir şey dikkatimi çekti
Kod:
DSL Hız düşürme 12-02-2012

Haydaa... Hız testlerinde, dosya indirmelerinde 9 mbps'i gören ben 5 mbps'i geçemez olunca bir daha aradım. Bir de o teknisyene 15-16 dk dert anlattıktan sonra her şey düzeldi.
Mail kutumda bir mail gönderen TTNET:
Kod:
...TTNET Uzaktan Modem Yönetim Sistemi ile modem ayarlarınız yapıldı...

Vay anasını sayın seyirciler... en sevmediğim şey, benden habersiz yapılan ayar değişikliğidir. Bundan öncede benden habersiz ADSL bilgilerimi değiştirmişlerdi. Üçüncü kez böyle bir şey olmaması dileğiyle...

hasbi_muharip

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anlatım üslubunuz çok güzel :mrgreen: Aynısı benim başıma da gelmişti modem ayarlarım her gün sapıtıyordu ; bir gün modemde 8mb hız görürken başka bir gün 2 mb falan görüyordum. Hatta bir keresinde tam internete bağlanacağım açtım tarayıcımı uzun süre bekledikten sonra zaman aşımına uğradı gibisinden bir mesaj verdi. Yan simgelerden baktığımda internet iconunda ünlem vardı. Herneyse 1-2 dakika sonra internet geri geldi. Tekrar tarayıcıyı açtığımda ttnet le ilgili bir mesaj geldi ekrana ttnet gerekli bilgilerinizi girin şeklinde bir ttnet sayfasına yönlendirildim. Modemden ttnet kullanıcı adım ve şifremi ilgili yere girdim modem anasayfasına yönlendirdi hıza baktım o da ne ?? 8 mb lik net 2 bin küsür olarak görünüyor? Hemen ttnet e mail attım ve ilgilenip düzelttiler. Ama belirttiğiniz gibi uzaktan modem yönetim sistemlerini kullanıyorlar hemde haberimiz olmadan.