Ttnet ve Youtube

uçanbaklava

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
youtubeda sayfa kaynagına bakarken

[TD="class: webkit-line-content"]<script>var yt = yt || {};yt.preload = {};yt.preload.counter_ = 0;yt.preload.start = function(src) {var img = new Image();var counter = ++yt.preload.counter_;yt.preload[counter] = img;img.onload = img.onerror = function () {delete yt.preload[counter];};img.src = src;img = null;};yt.preload.start("http:\/\/o-o.preferred. turktelekom -sof1.v6.lscache8.c.youtube.com\/crossdomain.xml");yt.preload.start("http:\/\/o-o.preferred. turktelekom -sof1.v6.lscache8.c.youtube.com\/generate_204?upn=wDjlLhMFXQQ\u0026sparams=algorithm%2Cburst%2Ccp%2Cfactor%2Cid%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Csource%2Cupn%2Cexpire\u0026fexp=912002%2C919104%2C908618\u0026algorithm=throttle-factor\u0026itag=34\u0026ip=88.0.0.0\u0026burst=40\u0026sver=3\u0026signature=CE27A8A3B1A7310D4E64678ED131F2E3B5BA5AEA.55C538A574DBEEFA4F3CCDAC7C365044B6391560\u0026source=youtube\u0026expire=1335893766\u0026key=yt1\u0026ipbits=8\u0026factor=1.25\u0026cp=U0hSSlhUUV9LUENOMl9QTlVIOmZqREVfUU1FTDAy\u0026id=4ed38926c874e889");</script>[/TD]

[TD="class: webkit-line-number"][/TD]
[TD="class: webkit-line-content"] <title>[/TD]

bu kodu gördüm youtube videolarıda çok yavaş yükleniyor acaba ttnet tarafından bi kısıtlama mı var?

1jokg0.jpg

http://i47.tinypic.com/1jokg0.jpg

Sorun destek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu duruma şöyle bir açıklama getireyim.

Hatırlamalısınız ki Türkiyede YouTube yasaklıyken internetimiz fazlasıyla hızlıydı. Hatta o zaman bu 8 mbps netlimitsiz tarifeleri varken, akk kesinlikle uygulanmıyordu. En azından çok fazla kişiye uygulanmıyordu. Ve ben çok iyi hatırlıyorum, Benim tarifem 8 mbps' a kadar olmasına rağmen hattım 9 mbps ile çalışıyordu. Yani saniyede 1 mb ile download yapıyordum.

Gelgelelim, ne zaman YouTube Türkiyede tekrar açıldı, yeniden bu tür hız sorunsalları devreye girdi. Benim tahminim, Türkiyedeki internet alt yapısı YouTube trafiğine dayanamıyor. Ne ilginçtir ki, herhangi YouTube videosu izlememizde yüklenme çok yavaş gerçekleştirilirken, aynı video farklı sitelerde gayet hızlı açılıyor. Bence YouTube' a Türk Telekom tarafından bir sınırlandırma söz konusu.

Çünkü YouTube özellikle ülkemizde çokca kullanılan bir site. Düşünün. İnsanlar sırf şarkı dinlemek için bile, YouTube da playlist oluşturuyor ve hergün video izliyorlar. Türkiyenin dandik internet trafiği için bence illa bir sınırlandırma vardır.

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
o değilde bi sürür kampanya flan yapılıyor ttnetten istek yapsak yani herkes toplanıp bi görüş bildirse akk illada olacaksa en azından 100gb a çekilsin millette rahatlasın gibisinden. tınlamazmı diorsunuz ttnet? madem burası resmi forum gibi birşey yetkili biri konu açıp anket açıp bunu dillendirse ve gerekli yerlere ulaştırsa fayda etmezmi?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
geçenlerde Teknoseyir sitesindeki bir videoda bahsetmişlerdi. Türk Telekom youtube'a sınırlama koyuyormuş. bu yüzden hızın kaç mb olursa olsun youtube videoları geç yükleniyor.

ben 16 mb hıza sahibim. youtube'da bazen bırak HD videoyu, 360p videolar dahi takıla takıla ilerliyor. aynı anda başka video sitelerinde HD videoları bile hiç sıkıntı olamdan izleyebiliyorum.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
o değilde bi sürür kampanya flan yapılıyor ttnetten istek yapsak yani herkes toplanıp bi görüş bildirse akk illada olacaksa en azından 100gb a çekilsin millette rahatlasın gibisinden. tınlamazmı diorsunuz ttnet? madem burası resmi forum gibi birşey yetkili biri konu açıp anket açıp bunu dillendirse ve gerekli yerlere ulaştırsa fayda etmezmi?
[MENTION=113509]TTNETDestek[/MENTION] TTNET Firmasının resmi yetkilisi.Görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Ben bu olayı biliyorum sırf bu sorun için bile konu açmıştım.Çözümü yok. Bakın konu da bu

Çözümü yok dedim ama ip resetleyince bazen her zamanki türde ipden farklı numaralar gelince hızlı çalışıyor.Mesela dün youtube bende çok hızlıydı daha yeni modeme reset atmıştım baktım istanbuldayım beni ankarada gösteriyor.Diğer arkadaşların dediklerine kesinlikle inanıyorum.Ttnet bunu engelliyor onların yüzünden bilgisayarımızı bozacağız bir gün.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Ama bende o kod yok.. Ve bahsettiğiniz sorunların hiçbiride bende yok..

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet kesinlikle sınırlıyor şöyleki az önce youtubedan video indirmeye kalktım maksimum 150 kb indiriyordu vpn programı (spotfluxla) bilgisayarı amerikada gibi gösterdim yani araya aracı koydum hız 900 sıçradı.Türk Telekom yapma böyle şeyler parasını söke söke alıyorsun hizmeti de ver.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Youtube dan HD video izleyemiyorum bende ne zamandır. Oyle bir takılıyor ki artık dedim benim wireless ın şifresini kırdılar sömürüyorlar. Bu bilgi iyi oldu hemen kontrol edeyim...,

Benim sayfa kaynağında telekomla ilgili bir kelime yada satır yok ama youtube yine yavaş :(

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
İlgili sunucular Youtube'un kendisine aittir. Nitekim küçük bir araştırma, dünyanın her yerinde, birçok ülkede bnezer bir uygulama olduğunu ve bunun bölgesel önbellekleme amaçlı olduğu anlaşılmaktadır. Normal bir durumdur; fakat belli ki bir tek bizim ülkemizde hız sorununa yol açmaktadır, o nedenle Telekom'a sevgilerinizi gönderebilirsiniz.

Kodlarda asıl dikkat çeken nokta ise konuyu açan arkadaşın şüphesine temas eden şu bölümdür: "algorithm=throttle-factor".

Türkçesi şöyle: "İşlem Süreci = Kısıtlama etkeni". Artık siz ne anlarsanız. :)