Ttnet müzik DRM sorunu

kepo38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnet'te müzikleri dinlemem için media v10 olması gerektiğini söylüyor. Fakat bende media player v11 yüklü. Buna rağmen;

1- Kullanmaya çalıştığınız dosya veya aygıt bir Windows Media Player bileşeninin yükseltilmesini gerektiriyor. Gerekli bileşeni kurmak için Yükselt'i tıklatın diye bir ekran geliyor. Tıklıyorum.ardından;
2-sunucuya bağlanıyor diyor.sonrasında,
3-bileşen yükseltilemedi deyip müzik ekranı donuyor.

nasıl dinleyebiliriz

Sametgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de öyle oluyordu sonradan kendi kendine düzeldi..

ışıl_ışıl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de media player 11 yüklü bana da ilk başta yükseltilmesi lazım dedi yükselte bastım sonra oldu :turned: şimdi dinliyebiliyorum

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun genelde herkeste var, böyle bir ortama yazdığınız için teşekkürler...

TTnet yetkililerinin dediğine göre "Lisanslı olmayan Media Player 11 yüklemelerinde ortaya çıkan bir sorun" olduğudur.

Şahsen, lisanssız windows ta kurduğum çizilmiş MP11 ile açamadım bende. Fakat lisanslı bir laptopta birkaç ActiveX uyarısına onay verdikten sonra kolayca açabildim.

Sanırım TTNET de Microsoft ile işbirliği yapmış.

Sorunu kendimce çözmeye çalışıyorum, ele avuca gelir bir çözüm bulursam buraya da yazarım elbet. Benden önce çözüm bulanlar da yazarlarsa seviniriz tabi.

Hörmetlerrrr...

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çözüm :

Hem Windows XP’ye, hem de Windows Vista’ya kurulabiliyor.

Uygulama Adımı – 1 :

Önce Windows Media Player 11'i Orijinal Yerinden İndirin.

Bulamayanlara Direkt İndirme Linki Mesajın Sonundadır...

Uygulama Adımı – 2 :

İndirdiğiniz dosya üzerinde sağ tıklayıp, “Klasöre çıkart Windows Media Player 11…” seçeneği ile sıkıştırılmış EXE içeriğini bir klasöre çıkartmış olalım.

Uygulama Adımı – 3 :

Klasörün içinde alt taraflarda bulunan ve aşağıda adlarını yazdığım dosyaları yine aşağıda verilen sıra ile kurunuz.

1.Kurulacak Dosya : umdf.exe
2.Kurulacak Dosya : wmdbexport.exe
3.Kurulacak Dosya : wmfdist11.exe
4.Kurulacak Dosya : wmp11.exe

3.dosyanın kurulumundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek, bilgisayarınızı yeniden başlatınız…

4.dosyanın kurulumu tıpkı Servis Paketi 2 veya 3 ü kurar gibi Yazılım Güncelleştirme Sihirbazı şeklinde kurulacak.
Haricen bir şey yapmanıza gerek kalmadan kurulacaktır.

Bu işlemlerden sonra Windows Media Player 11 kodları ile media içeriği çalıştıran tüm sitelerde sorunsuzca işlem yapabileceksiniz.
Örnek : TTNET Müzik sitesinde sunulan şarkıların kopya korumasına ait DRM hatasına rastlamadan ekrana gelecek yönergeleri takip ederek birkaç tıklama ile müzik dinleyebileceksiniz.

Hepimize Hayırlı Olması Dileğiyle...

Windows Media Player innDirme Linki (Microsoft'tan) :
http://download.microsoft.com/download/c/0/6/c0691e20-5317-43e8-a9c1-ff0cb9f79053/wmp11-windowsxp-x86-TR-TR.exe

Not : Kurulum çözümü; Chip Online Forumundaki, prof.cevo adlı kullanıcının
bu sayfadaki mesajının bir kısmı düzeltilerek buraya aktarılmıştır. Kendi çözümüm değildir. (Vatandaşın hakkını yemeyeyim.)

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Çözüm :

Hem Windows XP’ye, hem de Windows Vista’ya kurulabiliyor.

Uygulama Adımı – 1 :

Önce Windows Media Player 11'i Orijinal Yerinden İndirin.

Bulamayanlara Direkt İndirme Linki Mesajın Sonundadır...

Uygulama Adımı – 2 :

İndirdiğiniz dosya üzerinde sağ tıklayıp, “Klasöre çıkart Windows Media Player 11…” seçeneği ile sıkıştırılmış EXE içeriğini bir klasöre çıkartmış olalım.

Uygulama Adımı – 3 :

Klasörün içinde alt taraflarda bulunan ve aşağıda adlarını yazdığım dosyaları yine aşağıda verilen sıra ile kurunuz.

1.Kurulacak Dosya : umdf.exe
2.Kurulacak Dosya : wmdbexport.exe
3.Kurulacak Dosya : wmfdist11.exe
4.Kurulacak Dosya : wmp11.exe

3.dosyanın kurulumundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenecek, bilgisayarınızı yeniden başlatınız…

4.dosyanın kurulumu tıpkı Servis Paketi 2 veya 3 ü kurar gibi Yazılım Güncelleştirme Sihirbazı şeklinde kurulacak.
Haricen bir şey yapmanıza gerek kalmadan kurulacaktır.

Bu işlemlerden sonra Windows Media Player 11 kodları ile media içeriği çalıştıran tüm sitelerde sorunsuzca işlem yapabileceksiniz.
Örnek : TTNET Müzik sitesinde sunulan şarkıların kopya korumasına ait DRM hatasına rastlamadan ekrana gelecek yönergeleri takip ederek birkaç tıklama ile müzik dinleyebileceksiniz.

Hepimize Hayırlı Olması Dileğiyle...

Windows Media Player innDirme Linki (Microsoft'tan) :
http://download.microsoft.com/download/c/0/6/c0691e20-5317-43e8-a9c1-ff0cb9f79053/wmp11-windowsxp-x86-TR-TR.exe

Not : Kurulum çözümü; Chip Online Forumundaki, prof.cevo adlı kullanıcının
bu sayfadaki mesajının bir kısmı düzeltilerek buraya aktarılmıştır. Kendi çözümüm değildir. (Vatandaşın hakkını yemeyeyim.)

Evet böyle yaparsan düzeliyor denedim ben ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
öncelikle ha<ırladınız bu müzik portalı cok guzel harıka olmuş. yalnız cok kesılıyor 2 müzige hiç geçmıyor. sizden ricam bu konu üzerine çalışıp sorunu gıdermenız. aksi taktirde kullanamadıktan sonra bu kadar güzel bir proje ve çalışmalara çok yazık olacak. ilginize şimdiden teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.