TTNet dedikleri

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar,
Benim İnternet bağlantım oldukça komikleşti.
TTNet 8 Mbit Netlimitsiz kullanıyorum.
Sabahları 6 Mbit, akşamları 1.5 Mbit.
Aradım müşteri hizmetlerini.
"-Efendim kota aştığınız için 512 Kbite düşürülmüş." dendi.
Peki sabahları neden 6 Mbit o zaman diye sorduğumda allem kullem.
Pazartesi itibarıyla TTNet abonelimi bitiriyorum.

Belki siz memnunsunuzdur.
Ama ben kendimi hıyar yerine konulmuş hissediyorum.
Yeni servis sağlayıcılara yöneleceğim.

Uydunet 1 Mbit sınırsız düşünüyorum.

En kötüsü TTnetten iyidir.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hiç durma! ilk fırsatta ben de servis sağlayıcımı değiştireceğim. İki gün önce TTnet sözde yeni kampanyaları için aradılar ve hakikaten süper bir fiyat sundular bende aynen şöyle dedim karşılığında ne istiyorsunuz? ve telefonun ucundaki ses durdu bir an, sözleşme yapmam gerekiyor mu diye devam ettim evet dedi( 2 yıl) ve hemen istemiyorum dedim.

KadirAtes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende taahhütlü internet kullanıcısıyım. Evde telefon bile yok, telefon hattına sabit ücret altında her ay 20 tl haraç ödüyoruz. İki ay ödemedik diye 7 tl ekstra tutar gelmiş. 3 tl faiz, 4 tl'si açma-kapatma ücreti.. O neyse artık.. Taahhüt bittiği zaman ne olursa olsun, TTnetten ayrılıyorum. Eminim bu şirketin pazarlama bölümü bizle yolunacak kaz diye dalga geçiyorlardır... 8 Mbit internet için aylık yaklaşık olarak 75 tl ödüyorum. Yazık değilmi ya...

Pardon sözleşmede 8 Mbit'e kadar diyor, ama biz 5 mbit'i zor gördük. 1 Mbitlerde sürünüyorum. 512 Kb'a düşmesi de cabası.... 21. yüzyılda kullandığımız internet servis sağlayıcısının imkanlarına bakarmısınız...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ben bu forumda enteresan bazı olaylar yaşadım.
Web sitemi izinsiz yayınlayan kişinin buradan özür içerikli yanıtı gibi.
TTNet olayında da, aynı tutumu öneriyorum.
Madem en büyük SDN Forum, herkesi TTNet'in kulağını çekmeye davet ediyorum.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
Bu sesi de TTNet denen hırsızlar duymalı.

Buyrun ilk iletimde değindiğim TTNet yetkilisinin kota aşımından hızınız düşmüş dedikten sonra TTNet web sitesindeki düşmüş (!) hızım.
Resmen alay ediyorlar.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Hızın sabah yüksek çünkü internete giren sayısı az, akşam düşük çünkü o bölgede internete giren sayısı çok fazla.
Uydunete geçersen evinde kablo TV olması gerek. Yok ise kablo tv çekecekler bunu da unutma. (:

Name

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin hız benimkinin iki katı ya ben ne yapmalıyım ;) sözde bende aynı paket abonesiyim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İndirme hızımı hiç test etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum. Ama 8 Mbit net limitsiz tarifesinde Torrent te 800kb/sn yi gördüğüme göre (sürekli) indirme hızımda bir sorun yoktur diye düşünüyorum (yanlış mıyım ? )

TTnet den memnunum ya da değilim diyemeyeceğim ancak kullanıcılarını hiç dikkate almadıkları kesin. Bağlatırken bene bin türlü sorun yaşadım. Ancak TTnetten ayrılanlar için eğer sabrederlerse superonline nın yeni sistemi var. onu öneririm. Adana daki bazı arkadaşlarım kullanmaya başladılar ve memnunlar. :)

Ancak şöyle bir şey var ki, ara sıra kopma dışında üst limitlerde kullanıyorum. İnternete 50 TL vermeye razıyım da kullanmadığım telefona 20 TL çok saçma... Bizim burada yaptığımız protestoyu nasıl duyuracağız ?

sahan2106

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hayırlı Olsun, TT Netin Zatı şahanelerine 4 ay önce bastım tekmeyı.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
arkadaşlar Bence Yeni Tarifeler Çıkınca Biri Adsl Geçin Çünkü Biri Adslde Özgür Biri Diye Bir Olay Var Taahhüt Olmadan İstediğin Gibi Kullanabiliyorsun

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu TTnetin fatura kesin tarihleri ne zaman oluyor. Her ayın 28 veya 1 i mioluyor.

Ben limitli tarifeden limitsize geçmiştim Kasım 9 da. Ayrıca birde kota aşım ücreti geldi...Şikayet var a yazmıştım bu konuyu. Mail atmışlar bu gün.

Değerli Müşterimiz,

Tarafımıza iletmiş olduğunuz hizmet numarası üzerinden yapılan kontrollerde 09/11/2010 tarihinde 1LİMİTSİZ pakete geçiş işlemleri yapılmış gözükmektedir.Bahsi geçen kota aşımı 01/11/2010-09/11/2010 tarihleri arasında yapılan kullanımınızda 8 günlük kota hakkınızda yapmış olduğunuz kota aşımına tekabül etmektedir.

TTNET‘e göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder, her türlü düşünce ve önerinizi bizimle paylaşmanızı dileriz.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

zaten benim sınırlıydı sınırsıza geçtim. o ay komple sınırsız olmalı, niye o güne kadar sınırlı hesaplanıyor ki. Hadi sınırsız tarifeden snırlıya geçerken dersin zaten çok kota vardır o ay sınırsız gelir bi dahaki ay 0 dan snırlı olur ama bunun tersi hiç mantıklı değil...Bu cevap hiç tatmin etmedi..:sneaky2:

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili Karargaht,
Yazdıklarını zaten biliyorum. Sen benim demek istediklerimi anlamamışsın.
1 - Ben 8 Mbit'e kadar Limitsiz bağlantı kullanıyor isem, ('e kadar) tabiri üst sınır demektir. Yani o sınırdan fazlasına çıkmayan bir tarifedir demektir. Doğru mu?
O zaman hadi bir kaç Mbit'de tolerans verelim, benim bağlantım devamlı en az 5 - 6 Mbit olmalıdır. Bu da doğru mu?
Bir kere benim bölgemde hatlar yetesiz diye 6 Mbitlere ulaşıldığında kopmalar yaşanıyor, bu HATA.
Artı, ben ödediğim paranın hakkını isterim. Sabah 4 - 5 Mbit, yoğun diye akşamları 1.5 Mbit.
Yoğunsa bana ne!
Ben amme hizmeti almıyorum. Çatır çatır 60 küsur milyon (eski parayla) para ödüyorum.
2 - TTNet müşteri hizmetleri destek bana telefonda kotanızı aştığınız için hızınız düşmüş diyor, yani senin söylediğini (hani şu yoğunluk olayı) söylemiyor, daha doğrusu söyleyemiyor, trışkadan bahaneler atıyor.
Ben şamar oğlanı değil, müşteriyim. Para ödüyorum, ödediğimin karşılığını isterim. Bu da doğru mu?

Ee! bunun adı dolandırıcılık değilse nedir?

Bunu bana açıklar mısın?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bu TTnetin fatura kesin tarihleri ne zaman oluyor. Her ayın 28 veya 1 i mioluyor.

Ben limitli tarifeden limitsize geçmiştim Kasım 9 da. Ayrıca birde kota aşım ücreti geldi...Şikayet var a yazmıştım bu konuyu. Mail atmışlar bu gün.

Değerli Müşterimiz,

Tarafımıza iletmiş olduğunuz hizmet numarası üzerinden yapılan kontrollerde 09/11/2010 tarihinde 1LİMİTSİZ pakete geçiş işlemleri yapılmış gözükmektedir.Bahsi geçen kota aşımı 01/11/2010-09/11/2010 tarihleri arasında yapılan kullanımınızda 8 günlük kota hakkınızda yapmış olduğunuz kota aşımına tekabül etmektedir.

TTNET‘e göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder, her türlü düşünce ve önerinizi bizimle paylaşmanızı dileriz.

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

zaten benim sınırlıydı sınırsıza geçtim. o ay komple sınırsız olmalı, niye o güne kadar sınırlı hesaplanıyor ki. Hadi sınırsız tarifeden snırlıya geçerken dersin zaten çok kota vardır o ay sınırsız gelir bi dahaki ay 0 dan snırlı olur ama bunun tersi hiç mantıklı değil...Bu cevap hiç tatmin etmedi..:sneaky2:

Başvuru yaptığın fatura döneminde hemen sınırsıza geçmiyor. O fatura dönemini bitirdikten sonra, yeni fatura döneminde sınırsıza geçiyor.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kablo tv zorunlu değil. Ama beleş veriyorlar. Kablo çekilmesi gerekiyor

Ayrıca 24 ay tahahhüt olayı kablo internette de var

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Fantoma haklısın elbet TTNET'i savunacak bir tarafı yok. Lakin 8 megabite kadar olan tarifenin kadar kelimesi çok şey idafe ediyor. Santrale olan uzaklığın, o bölgedeki internet kullanım oranı, kabloların yetersizliği vesayre hızı etkiliyor. 8 megabit alanı bende duymadım zaten ki santralde bu tarifeyi kullanan olsa TTNET çalışanlardan, onların bile kullanabileceğini sanmıyorum, altyapı yetersiz. (:

Kısaca tarifeleri bekle TTNET'in tamamen belli olsun sonra kararını ver.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Değerli Müşterimiz,

Saygılarımızla,
TTNET A.Ş.

TTNET her ayın 1 de kesiyor faturaları ayın 15-20 si arası müşterilere gönderiyor(sms,mail,ev adrs.).

09/11/2010 tarihine kadar sınırlı kullandın o güne kadar kullanman gereken kota:1,06gb(8 günlük kota kullanım) olması gerekiyodu.Sen ne kadar kullanmışdın?

Fantoma:
Sana 15 gb aştığın zaman 512 kbps düşeceğinimi söylediler yoksa hat hızının şuan 512 kbps mı dediler?

KadirAtes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle TTNetin bu kampanyalarına karşı organize olmak lazım. Ben hiçbir TTNet kullanıcısının memnun olduğunu görmedim. Görüyorum ki burada da herkes TTNetin fiyatlarından şikayetçi ve hızından da memnun değil... ben bunun en büyük sebebi olarak TTnet'in rakipsiz olmasını görüyorum. Yani ülkede telefon ve internet piyasasını tekellerine almış durumdalar. Son birkaç gündür internette bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Aşağıdaki siteye rastladım. Forumda bu tip link vermek yasakmı bilmiyorum. Siteyle de bir alakam olmadığını belirteyim. Aşağıdaki linkte ttnet tekeline karşı tepki oluşturulmaya çalışıyor. Bir inceleyin isterseniz....

http://fiilitekelesonverelim.org

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
smile tahahutsuz kontratsız kullanıyorum kafam rahat. ttnetin altyapisi, fiyati ayni ama hizmeti kesinlikle daha iyi. uydunet vs bizim buralara gelirse ona gecerim simdilik kötünün iyisinde devam.

FIRTINA_SEM

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bugün itibariyle kablonete geçmiş durumdayım. Ve anında Ttnet internetimi kapattım.

http://forum.shiftdelete.net/internet-haberleri/186233-uydunet-hakkinda-5.html bu konuda yorumlarımı yazacağım.

Speedtest sonuçlarını veriyorum 2 dakika ara ile test edildi.

TTNET

UYDUNET

Bu denemeyide bilgisayarıma Uydunet'i bağlattıktan yarım saat kadar sonra yapmıştım.

Uydunetin hızı stabil bir şekilde devam ediyor kaç saattir internetim açık durumda ve bir kopma falan yaşamadım. Saat 10:30 da gelip bağlantıyı yapıcaz dediler tam dedikleri saatte geldiler.

Benim de tavsiyem kesinlikle ttnette daha fazla durma. Uydunete geç. Yeter artık ttnetin kazıkladığı bizi.
Bıktım bende bağlantı kopmalarından falan. Hem 45tl ödüyoruz 1mb sınırsıza hem dandik bir hız.
Test sonuçları ortada belki 10kilobit birşey farketmez diyebilirsiniz ama ttnetin kazıklarından kurtuluruz. şimdi 1mb hıza 30tl ödeyeceğim.

Bu arada yalın Adsl dönemi başlamış ama adamlar insanları soyabilmek için her yolu deniyor. Yalın adsl kullanabilmek içinde her ay 15 tl alacakmış. Millet telefon faturası ödememek için yalın adsl istiyor ama onlar o parayı alabilmek için elinden geleni yapıyor. Milletin ceplerinde gözleri var gözleri çıksın. yeter artık soydukları bizi. milletten yalın adsl ücreti almak neymiş görecekler herkes ttneti bırakıyor yavaş yavaş.

Edit:

Ayrıca bir dosyayı indirirken print screen aldım. 120kb/s ile indiriyorum süper. İyiki Uydunet'e geçtim diyorum daha ilk günden. Keşke daha önce geçseydim.

bobilim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uydunet alt yapısını telekomdanmı alıyor yoksa kendi alt yapısı varmı. keşke bizim buralardada olsada geçsek uydunete . uydunete yakın olan herkes geçsin uydunete arkadaşlar en iyi yaptırım böyle olur. hem böylece rekabet artar hizmet artar. hangi illerde uydunet varsa rica ediyorum arkadaşlardan hiç durmayın geçin böylece bizede faydanız dokunur . teşekkürler

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
uydunet alt yapısını telekomdanmı alıyor yoksa kendi alt yapısı varmı. keşke bizim buralardada olsada geçsek uydunete . uydunete yakın olan herkes geçsin uydunete arkadaşlar en iyi yaptırım böyle olur. hem böylece rekabet artar hizmet artar. hangi illerde uydunet varsa rica ediyorum arkadaşlardan hiç durmayın geçin böylece bizede faydanız dokunur . teşekkürler

Kendi alt yapısı var. Zaten kendi alt yapısını kullandığı için her yere hizmet veremiyor

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bende zaten kablo tv vardı yılbaşı kapartırmıştım.
Yeniden açarlar en fazla. Yani hattım var.

Ayrıca, Tüketici Hakları Mahkemesi'ne de başvurmayı düşünüyorum.
8 MBite KADAR tabirini anlıyorum.
Ama kardeşim ben 3 MBit tolerans veriyorum. 5 MBite de razıyım.
İyi de akşam 1.5 Mbit nesi?
Santral uzaklığı yetersiz ise sabah nasıl 5 - 6 Mbit alabiliyorum.
Ben verdiğim paranın karşılığında hizmeti isterim.
O zaman 8 Mbite kadar diye sallayacaklarına 4 Mbit limitsiz yapsınlar.
Uygun fiyat talep etsinler alalım veya almayalım.
Hizmeti, hem de taahhütle satın aldıktan sonra, "Kablo yetersiz, santral uzak, vb" muhabetlerinin öz Türkçesi, "seni kucağa aldık, muameleye razı ol." demektir.
Bunun adı dünyanın her yerinde DOLANDIRICILIKTIR.
Haksızsam buyrun tartışalım.

Buyrun,
İkinci iletimde dün gece saat gece 01 küsurdaki hızım, altta da 10 dakika önceki hızım.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kardeşim sende 1 megabit sınırsız internet fiyatına 8 megabitlik pakete giriyorsun sonrada şikayet ediyorsun. Adamlar sana 8 megabite kadar diyor. İsterse internet hızın 2 megabit gelsin. Sen bunu bilerek bu pakete üye oluyorsun. He git 99 lira ve 8 megabiti çek sabit hızda. Burda gelipte kendi rızanla üye olduğun paketi kötülemenin bir anlamı yok. Herkez kendi yaptığından sorumludur. Kimse zorlamıyor yani. Bende 8 megabit net limitsiz kullanıyorum. Hız bazen çok düşük oluyor video bile izlemekte zorlanıyorum ama bu pakete üye olurken bunların yaşanacağını biliyordum o yüzden şikayet etmiyorum...