TSSTcorp CDDVDW SH-222BB Driver

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle forum a yeni üye oldum sırf şu sürücüyü yapabilmek için. Sorunu açıklıyorum;
öncelikle tüm sorun Bilgisayar açılırken ki ilk gelen yazılarda başladı. Yazılar aşağı yazıp dura dura açılmadı pc. Ardından açıldıktan sonra svchost.exe nin yüksek cpu kullanmasıyla devam etti. svchost.exe sorununu Advanced Systemcare programıyla düzelttim. Kullandığım programın alt eklentilerinde Drive Booster programını bulup indirdim ve pc yi taratıp eksik drive leri tamamladım ve bilgisayara reset attım. Bu seferde Windows xp başlatılıyor logosu gelmeden otomatik reset atmaya başladı. İnternetten kısa bi araştırmamla sorunun winglon.exe ye bulaşan yani windows logosunu bozan bir virüs olduğunu ve bu virüsün antivirüs programlarında görünmediğini öğrendim. Bilgisayarı tekrar açarken BİOS u açıp ordan Load Optimized Defaults yaptım kaydedip resetledim bilgisayarı. Bu seferde resimde gördüğünüz yazı geldi ekrana
10447504_688720414547922_3555461960399111813_n.jpg
Resimden anladığım TSSTcorp CDDVDW SH-222BB driver ını yüklemek.Arkadaşım Cd si varsa bul yükle dedi fakat driver ını yüklememi istenilen zaten cd sürücüsü olduğu için cd kullanamadım. Sorunu BİOS ayarlarından mı yoksa istenilen drive yi yükleyip kurtulabilir miyim? Bu arada BİOS u load optimized defaults yaptıktan sonra açılışta karşıma bir takım yazılar gelmeye başladı. Tekrar karşılaştığımda Fotoğrafını çekip atacağım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. :huh:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

S

SDN Okuru

SDN Okuru
onun sürücüsü yok... sen avira rescue cd ile sistemi tarat... yıl 2014 olmuş hala xp kullanılmaz...

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar resimdeki sorunu çözdüm. Zar zor BİOS a erişebildikten sonra Advanced > IDE Configuration > SATA Operation Mode bölümü var bazı BİOS larda farklı olabilir. Bu bölümde Raid seçeneği verilmiş bölümü değişitirip IDE yaptım ve kaydedip reset attıktan sonra açılıştaki sorunlardan hiçbirine rastlamadım. Tek sorunum Bilgisayarı yenilemek. :yes:

selim397

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
cevabın için sağol kardeşim sorunu farklı yöntemle çözdüm. Yazıda anlattığım gibi BİOS u Load Optimized Default yaptığım için bu sorun karşıma çıkmaya başladı. Forum sayfalarında kısa bi araştırma yaptıktan sonra IDE Configuration bölümündeki SATA Operation un konumunu değiştirdim. Bende Raid yazıyodu ve ben bunu IDE olarak değiştirince bütün sorun ortadan kalktı. Haklısın 2014 yılına göre çok eski bi sistem ama alışkını olduğum sistemden vazgeçemiyorum. Eğer fırsatını bulursam yapacağım ilk şey yeni bilgisayar kasası almak olucaktır. Çünkü şuanki kasanın Fan koyacak yeri pek yok sorun yaşamaya başladım sıcaklıktan dolayı.