Tsk'nın Son Model Silah Projeleri

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Newsweek Türkiye, TSK envanterine girecek yeni nesil silahları inceledi.

547106_detay.jpg

TSK, modernizasyon çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, 50 ATAK helikopteri ve F-35 taarruz uçakları 2015’te teslim alınacak. Keşif uydusu, insansız hava aracı ve denizaltı projeleri de sırada. Newsweek Türkiye’nin haberine göre TSK’nın gözü bu projelerde

50 ATAK helikopteri: İtalyan Agusta Westland firmasıyla ortak üretim. Helikopter en gelişmiş aviyonik ve silahlar ile donatılacak. Yüzde 60 oranında yerli. İlk teslimat 2015’i bulabilir.

F-35 taarruz uçağı: Amerikan Lockheed Martin firmasınca 8 ülkenin katılımıyla üretilen F-35, radara yakalanmıyor ve dikey iniş yapabiliyor. Motoru ve orta gövdesi Türkiye’de üretilecek. Türkiye’ye maliyeti yaklaşık 11 milyar dolar, ama Türk sanayisinin bu projeden aldığı iş payı 7 milyar doları aştı. TSK’ya ilk uçağın teslim edilmesi muhtemelen 2015’i bulacak.

A400M nakliye uçağı: 7 Avrupa ülkesinin katılımıyla Airbus’ın ürettiği ve “uçan kale” tabir edilen dünyanın en büyük üçüncü askeri nakliye uçağı olacak A400M 37 ton yük taşıyabiliyor. Menzili 8.695 km. Uçağın bazı parçaları TAİ tarafından üretiliyor; ilk teslimat 2013’te.

ALTAY ana muharebe tankı projesi: Otokar ile Güney Koreli Hyundai Rotem arasında 2008’de sözleşme imzalandı. İlk üretim muhtemelen 2015’ten sonra. Hyundai Rotem’in teknik desteği ve özgün tasarımıyla, yerli sistemler kullanılarak üretilecek.

468 adet mayına karşı korumalı araç: BMC’nin ürettiği araçların TSK’ya teslimatına başlandı. 10-15 tam donanımlı personel taşıyabilen araç mayına ve balistik tehditlere dayanıklı.

İnsansız hava aracı: 150 civarında mini, 2 taktik, İsrail’den de 10 insansız hava aracı alındı. TAİ’nin iddialı ürünü ANKA da deneme uçuşunu Eylül'de yapacak. ANKA 24 saat havada kalabiliyor. Ancak yerli yazılımı hazır mı belirsiz. Dolayısıyla elektronik sistemleri çalışmazsa, ancak model uçak olur.

Göktürk keşif, gözetleme uydusu: İtalyan Telespazio S.p.A. firması lisansı altında yurtiçinde ortak üretilecek. Sözleşmesi 2009’da imzalanan uydu 2012’de uzaya fırlatılacak.

Yeni tip (TİP 214) denizaltı projesi: Mühendisliği Alman firmaya ait bu yeni nesil denizaltılar Gölcük’te yerli kuruluşların da katkısıyla üretilecek. Şnorkele gerek duymadan 15-16 gün su altında kalabilen ve dolayısıyla yer tespiti zor denizaltılardan 6 adet alınması planlanıyor. Sözleşme 2009’da imzalandı.

ASKERİ HARCAMALAR

İşte ülkelerarası askeri harcama yarışması (İlk rakam dolar üzerinden askeri harcama, ikinci rakam asker sayısı).

ABD : 696.26 milyar $
1 milyon 429 bin kişi

Avustralya : 22.19 milyar $
55 bin kişi

Bahreyn : 553 milyon $
8 bin kişi

Fransa : 67.18 milyar $
353 bin kişi

Lübnan : 751 milyon $
59.000 kişi

Rusya : 40.48 milyar $
1 milyon 27 bin kişi

İsrail : 14.77 milyar $
177 bin kişi

İngiltere : 60.79 milyar $
175 bin kişi

İran : 9.59 milyar $
523 bin kişi

Çin : 60.18 milyar $
2 milyon 285 bin kişi

El Salvador : 115 milyon $
16.000 kişi

Hindistan : 31.54 milyar $
1 milyon 325 bin kişi

TÜRKİYE : 19 milyar $
612 bin 900 kişi

TSK'nın son model silah projeleri - HTEkonomi

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Askerliğimi TAI fabrikasının yanında yaptım.Kendi birliğimden çok o fabrikayla gurur duyuyorum.Bir girip baksanız fabrikaya o kadar güzel ki.Adamlar 7/24 aralıksız vardiyalı çalışıyor ve uçaklarla ilgili herşeyi ürete biliyorlar.Her milletten, dinden insan çalışıyor.
F-16 F-18 Heron hepsini kendileri üretebiliyorlar.Bu ülkenin böyle 5 tane daha yerli firmaya ihtiyacı var.Artık böyle yerlere destek verilmeli yoksa bekler dururuz birilerinin eski teknolojilerini satın almak için.
Ürettikleri Heronlar bizim satın aldıklarımızdan çok daha üstün.Biz niye dışardan alıyoruz anlamıyorum:thumbdown:

yildiz61

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Askerliğimi TAI fabrikasının yanında yaptım.Kendi birliğimden çok o fabrikayla gurur duyuyorum.Bir girip baksanız fabrikaya o kadar güzel ki.Adamlar 7/24 aralıksız vardiyalı çalışıyor ve uçaklarla ilgili herşeyi ürete biliyorlar.Her milletten, dinden insan çalışıyor.
F-16 F-18 Heron hepsini kendileri üretebiliyorlar.Bu ülkenin böyle 5 tane daha yerli firmaya ihtiyacı var.Artık böyle yerlere destek verilmeli yoksa bekler dururuz birilerinin eski teknolojilerini satın almak için.
Ürettikleri Heronlar bizim satın aldıklarımızdan çok daha üstün.Biz niye dışardan alıyoruz anlamıyorum:thumbdown:
Evet gurur duymaliyiz ama son yazdigin sey biz niye disardan aliyoruz benim gorusume gore disardan aldiklarimizin teknolojilerini inceliyoruz ve biz ona gore daha iyisini yapmaya kalkiyoruz vede bunu basariyoruz diye dusunuyorum yanlissamda bilmiyorum ama benim dusunceme gore bu boyle benim inancima gore Turkiyenin kendi yapmis oldugu bir cok silah var ama bunlarin %85 i gizli olarak saklaniyor Turkiye kendi elindeki hic bir silahi tam olarak aciklamiyor bundada bence hakli cunku ne kadarda dost gorunse diger ulkeler bizim aslinda dusmanimiz.....

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Evet gurur duymaliyiz ama son yazdigin sey biz niye disardan aliyoruz benim gorusume gore disardan aldiklarimizin teknolojilerini inceliyoruz ve biz ona gore daha iyisini yapmaya kalkiyoruz vede bunu basariyoruz diye dusunuyorum yanlissamda bilmiyorum ama benim dusunceme gore bu boyle benim inancima gore Turkiyenin kendi yapmis oldugu bir cok silah var ama bunlarin %85 i gizli olarak saklaniyor Turkiye kendi elindeki hic bir silahi tam olarak aciklamiyor bundada bence hakli cunku ne kadarda dost gorunse diger ulkeler bizim aslinda dusmanimiz.....

Mantıklı :S

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Önderimiz Mustafa Kemal Paşa insansız hava aracının yapılması için 1922 yılında çalışmalara başlamıştı. Eğer ki Atatürk'ün ölümünden sonra devam edilebilseydi neler olurdu kim bilir.

Bu uçak üzerindeki yazıların her birinin anlamı var.

255.jpg

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hiç sanmıyorum ama inş dediğin gibidir :)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
F-35 taarruz uçağı: Amerikan Lockheed Martin firmasınca 8 ülkenin katılımıyla üretilen F-35, radara yakalanmıyor ve dikey iniş yapabiliyor.

Türkiye'ye radara yakalanmayan uçak satarlar mı ya.. Anca Türkiye'den geri ülkelere saldırırsak yakalanmaz radara. Adamlar o teknolojiyi çözmüşlerdir. Yeni nesil radarlarında gayet net gözüküyordur.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Turkiyenin kendi yapmis oldugu bir cok silah var ama bunlarin %85 i gizli olarak saklaniyor Turkiye kendi elindeki hic bir silahi tam olarak aciklamiyor bundada bence hakli cunku ne kadarda dost gorunse diger ulkeler bizim aslinda dusmanimiz.....

Yanlış anlama ama boş bir avuntu malesef....

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Şurada resmen bize hakaret etmişler !

İnsansız hava aracı: 150 civarında mini, 2 taktik, İsrail’den de 10 insansız hava aracı alındı. TAİ’nin iddialı ürünü ANKA da deneme uçuşunu Eylül'de yapacak. ANKA 24 saat havada kalabiliyor. Ancak yerli yazılımı hazır mı belirsiz. Dolayısıyla elektronik sistemleri çalışmazsa, ancak model uçak olur.

İnşallah şu insansız uçaklar işe yarar da yabancılar iyice bir morarır. İnsansız hava aracının işe yaradığını düşünsenize eğer yararsa ileride silahlı modelleride yapılabilir sonra teröristleri nokta atışı ile avlamak kalır. tabi bundan önce ordunun içindeki vatan hainleri temizlenmelidir.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yazılımlarını biz yapmadıktan sonra ne olur Heron üretsek. Yazılımlar İsrailli şirkete ait. İstedikleri gibi oynayabilir ve aleyhine kullandığımız zaman Heronları, eminim yazılımlarla oynarlar. Daha geçenlerde oldu duymuşsunuzdur. Karakol basıldı, hain köpekler ellerini kollarını sallaya sallaya sınırdan içeri girip gündüz gözüyle karakolu bastılar 17 Şehit! Yapsan bile adam gibi kullanamadıktan sonra neye yarar. Eminim ucuza bize yaptırıp kendileri satıyorlardır.. Tsk en güvendiğim kurumdu ama son olanlardan sonra sanmıyorum...

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İnşallah bütün silahlarımızı uçaklarımızı kendimiz yaparız.ona buna muhtaç olmadan.