TRT'den dev bütçeli İngilizce haber kanalı!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
TU-AD403_1012ka_G_20131112061600.jpg


Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), 50'inci yılına girerken en büyük projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

TRT, son yıllarda başlattığı yabancı dilde yayın stratejisini bir adım öteye taşıyarak, uluslararası alanda İngilizce yayın yapacak bir haber kanalı kurmak için harekete geçti. The Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre TRT Genel Müdür İbrahim Şahin, BBC ve El Cezire televizyonlarını örnek alarak kurulması planlanan kanal için çalışmalara başladı.

Son haftalarda birçok medya kuruluşunun üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Şahin, uluslararası alanda yayın yapacak kanala ilişkin projesini anlatırken, medya yöneticileri ile görüş alışverişinde bulundu.

Şahin, yapılan görüşmelerde yeni kurulması planlanan kanal için ilk etapta 250 milyon dolar bütçe ayıracaklarını açıkladı.

Konuya ilişkin olarak The Wall Street Journal'a bilgi veren TRT Basın Müşaviri Birol Uzunay, İngilizce 24 saat yayın yapacak kanalı 2014'ün ikinci yarısında yayına sokmayı planladıklarını belirterek, "Bu TRT tarihinin en büyük projesi olacak" dedi. Uzunay, Türkiye'nin son yıllarda dünyaya kendini anlatma ihtiyacının arttığını kaydederek, "Dünyaya kendimizi sadece Türkçe yayın yaparak anlatamayız. Birçok ülkenin İngilizce yayın yapan kanalı var. Türkiye'de bu çerçevede bu kanalı kuracak" değerlendirmesinde bulundu.

TRT, çocuk, haber ve kanalları da dahil olmak üzere 15 televizyon kanalına sahip. TRT, Arapça, Kürtçe de dahil olmak üzere farklı dillerde yayın yapıyor. Ayrıca TRT Avaz ile Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine dönük yayınlarını sürdürüyor.

TRT, 2 Ocak 1964 tarihli resmi gazetede çıkan kanunla kurulmuştu.


WSJ
 

arsenik

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Ağustos 2009
Mesajlar
11,355
Reaksiyon puanı
242
Puanları
243
Geçenlerde Samanyolu'nun da Ebrunews adında kanalının olduğunu öğrendim. Geç ama yapılması gereken projelerden...
 
Üst