Trojen Yardım

taurus160

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler 2 gün önce pc me trojen bulaştı muhtemelen oyun için indirdigim yamadan oldu yabancı bi sw dendi daha sonrasında pc ekranında cmd ekranına benzer bir pencere cıktı Microsoft yazıyordu pencere ismide pc me birinin girdigini anlamıstm ( gecte olsa :D ) adam 5 dakika icerisinde serial girin fln dedi bende wtf yazdım ardından pc hata verdi reset attı bende pc acılınca direkt internet bağlantısını kestim ( laptop ) daha sonra d deki dosyalarıma baktıgımda dosyalrın nerdeyse hepsi silinmişti üzerine format attım fakat 6 7 tane dosyayı rar halinde d yi biçimlendirip icine attım ve c ye format attım trojen hala duruyor olabilirmi ? duruyorsa nasıl anlarım ? + pc yi nasıl bu tür sorunlardan koruya bilirim alternatif yol varmı antivirüs dışında ? ( yada beni fazla rahatsız etmiyicek ve pc yi yormucak bi antivirüs önerirmsnz ) birde bu trojenle pc ye girme işi bu kadar kolaymıdır ? k.b yoruyorum sizi :biggrin:

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ne diyim yazık olmuş Kaspersky Internet Security al o gayet iyi rahatsız da etmez Norton alma da ne alırsan al

taurus160

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6 7 tane dosyayı rar halinde d yi biçimlendirip icine attım ve c ye format attım trojen hala duruyor olabilirmi ? duruyorsa nasıl anlarım ? + pc yi nasıl bu türsorunlardan koruya bilirim alternatif yol varmı antivirüs dışında ? ( yada beni fazla rahatsız etmiyicek ve pc yi yormucak bi antivirüs önerirmsnz ) birde bu trojenle pc ye girme işi bu kadar kolaymıdır ? Sorularım bunlar :)

(
Zafer Computer teşekkürler bilgilendirme için en azindan kafamda bir liste oluştururm antivirüsler arasında )

taurus160

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler yardımcı olabilicek yokmu

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Ziplediğin ve D diskine attığın dosyaları bir tarat, emin olabilmek için. Tred Micro benim favorim. Ücretsiz çözüm olarak AVG var, ancak AVG ücretsiz sürümü eşzamanlı tarama yapmaz, sadece zamanlanmış işlemler gerçekleştirir. Başkada bir önlemi kesinlikle yok. Trojanlar aslında zarar vermezler, ancak Virüsleri içeri sızdırırlar ve zararı veren o virüsler olur.

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Malwarebytes bi bak derim işini görebilir

taurus160

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ziplediğin ve D diskine attığın dosyaları bir tarat, emin olabilmek için. Tred Micro benim favorim. Ücretsiz çözüm olarak AVG var, ancak AVG ücretsiz sürümü eşzamanlı tarama yapmaz, sadece zamanlanmış işlemler gerçekleştirir. Başkada bir önlemi kesinlikle yok. Trojanlar aslında zarar vermezler, ancak Virüsleri içeri sızdırırlar ve zararı veren o virüsler olur.
Biy arkadaşktan duymuştum dosyalara erişememisini saglıyomuş sanirim palavraymış :D öneri virüs programlarını deniyicem eyw

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
kaspersky rescue live cd ile tarat işletim sistemini açmadan belki işineyarar siler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayara format attıktan sonra silinir mi arkadaşlar ?? şimdiden teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Malware Fix sitesi sorununu çözer. Benim virüs problemi çözüldü allaha şükür.