Tkyunus
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Bilgisayarıma yanlışlıkla trojen bulaştı.ilk başta Windows durdurdu karantinaya falan aldı sonra malwareyle tarama yaptım çıkmadı silindi zannetmiştim ve öyle bir kaç gün kullandım.sonra e-posta hesaplarım çalınmaya başladı o sıra fark ettim virüsün olduğunu direk format attım.bende hem sdd hem HDD var HDD iki bölümlü birinde önemli dosyalarım var biri normal kullanmak için ben ssdye ve HDD normal kullandığım bölüme format attım.ilk kez başıma geldiği için tam olarak güvenemedim Kaspersky tam tarama yaptım yine bişey çıkmadı bu seferde önemli dosyalarımı başka hddye attım aktif kullandığım hddyi tamamen sıfırladım sonra yine format attım Windowsu hddye kurup sddyi tamamen sıfırladım sonra tekrar ssdye Windowsu kurdum.eseti indirip tamamen bütün depolamalarımı tarattım ama bazı dosyaları açmadı Windowsun kurulu olduğu yerde öenmli dostların içinde bazılarında bozuk çıktı onun haricinde tehlikeli bir dosya çıkmadı.şuanda hayla güvenmiyorum ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum şuan rahatlıkla bilgisayarı kullanabilir miyim yada önereceğiniz bir yöntem var mı?bana tamamen format at geçer dediler ama bazı dosyaları silemem onlarıda taratıyroum bişey çıkmıyor.