Tren kazasından feci manzara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
113426.jpg

Bilecik'te iki yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. Kazada ölü ve yaralı olduğu söyleniyor. Kurtarma ekipleri olay yerinde!..

Bilecik'in Osmaneli ilçesi yakınlarında 2 tren kafa kafaya çarpıştı. Önce bir makinistin öldüğü açıklandı ama sonra makinistin kalp masajıyla hayata döndürdüğü söylendi.

İstanbul-Eskişehir ve Eskişehir-İstanbul seferlerini yapan Eskişehir Ekspresi’nin merkeze bağlı Bayırköy-Vezirhan beldeleri arasında çarpıştığı bildirildi.

İstanbul ve Eskişehir arasında karşılıklı sefer yapan Eskişehir Ekpresi saat 10.05’te Bayırköy-Vezirhan beldeleri arasında çarpıştı.

Kazada ilk belirlemelere göre, trenin ilk vagonlarında bulunan bazı yolcular yaralandı. Sağlık ekipleri olay yerine ulaştı. Ekipler vagon içinde sıkışan bazı yolcuları kurtarmaya çalışıyor.

Vagonlarda raydan çıkma ve devrilme olayının olmadığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı da kazada 1 makinistin öldüğü 2 personelin yaralandığı yönünde bir açıklama yaptı. Ancak hemen ardından o makinistin kalp masajıyla hayata döndüğü açıklaması yapıldı.
KAZANIN SEBEBİ KIRMIZI IŞIK İHLALİ
Her iki trenin de Eskişehir Ekspresi isimli trenler olduğu, Haydarpaşa-Eskişehir seferini yapan trenin kırmızı ışık ihlali yaparak Eskişehir-Haydarpaşa seferini yapan trene çarptığı ve kazaya sebep olduğu belirtildi.
TREN YOLCUSU ANLATTI
Tren yolcularından Serhat Görmüş şunları söyledi: “Eskişehir’den İstanbul’a giderken birden bir gürültü geldi vagonlar geriye doğru kaydı. İnip baktığımızda karşıdan gelen trenin 3 vagonunun raydan çıktığını gördük. Bizim trende 1 vagon raydan çıkmıştı. Ben ortalardaydım bizim vagonda herhangi bir sorun yok ama öndeki vagonlarda ölü olduğunu söylüyorlar.”

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=225517

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
2 rayda 50 express onlarca yük treni dolaştırırsak kaçınılmaz son karşımızda !

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Az önce radyoda duydum bende :( Bizim burlarda pek kaza olmazdı ama artmaya basladı geçende Bozüyük yolunda olmuştu.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Yeni fotoğraflar eklendi.:)

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
kafama takılan birşey var;

televizyonda izledim bu haberi. haydarpaşadan gelen trenin, eskişerden gelen trene çarptığı söylendi. yani eskişehirden gelen tren besleme yolunda duruyormuş. haydarpaşadan gelen tren duran trene çarpmış yani. benim bildiğim besleme yolu ana raydan çıkan kenar bi yoldur. bi ttren oraya girer, durur; karşıdan gelen tren ana yoldan geçer, sonra diğer trende ana yola girer ve devam ederler. haydarpaşadan gelen tren nasıl oluyorda besleme yolundaki durar trene çarpıyor??? bunun içinde bi iş var...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Geçmiş olsun.

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kafama takılan birşey var;

televizyonda izledim bu haberi. haydarpaşadan gelen trenin, eskişerden gelen trene çarptığı söylendi. yani eskişehirden gelen tren besleme yolunda duruyormuş. haydarpaşadan gelen tren duran trene çarpmış yani. benim bildiğim besleme yolu ana raydan çıkan kenar bi yoldur. bi ttren oraya girer, durur; karşıdan gelen tren ana yoldan geçer, sonra diğer trende ana yola girer ve devam ederler. haydarpaşadan gelen tren nasıl oluyorda besleme yolundaki durar trene çarpıyor??? bunun içinde bi iş var...

KAZANIN SEBEBİ KIRMIZI IŞIK İHLALİ
Her iki trenin de Eskişehir Ekspresi isimli trenler olduğu, Haydarpaşa-Eskişehir seferini yapan trenin kırmızı ışık ihlali yaparak Eskişehir-Haydarpaşa seferini yapan trene çarptığı ve kazaya sebep olduğu belirtildi.

Burada sebebi yazıyor...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Sinyalizasyon hatalarının önüne hızlı trende ki gibi otomatik pilotla geçilebilir. Makinist dalgınlıkla kırmızı ışık ihlali yaptığında, tren kendini durdurabilmeli. Trenlere bu sistemi uyarlamak o kadar zor ve maliyetli olmasa gerek. Pek çok insan hayatı söz konusu.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ışık ihlali yapsa bile nasıl başka bir raya girebiliyor. bence bir kasıt var!

biraz düşünmek lazım. nasılsa çıkar...

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
TCDD özelleştirilmelidir.Her yıl fark ettiyseniz bilecik taraflarında en 1 tren kazası oluyor.
Özel sektörde bu tür insan kaynaklı hataların daha az yapılacağına inanıyorum.Fikrime katılmayan olabilir yada beni ülkeyi satmakla itham eden kişiler olabilir.Bu benim görüşümdür.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ufak bir hata nelere mal olmuş.
Üzücü bir durum.
Ölenlere Allah rahmet eylesin.