Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adını bildiğimiz birçok robotu göremiyoruz ama herhalde filmde olacaklar. Zira Soundwave'in (Decepticon, müzikçalar) içinden çıkan ufaklıkta bir robotu (Hani kasete dönüşüp robotun içine giriyorlardı; Rumble veya Ratbat değil ama hangisi) askerleri kum kaplı bir yerde kovalarken görebiliyoruz.
Optimus varsa gerisi zaten önemli değil diyorum ben. Hatta Bumblebee'nin Vosvos yerine Camaro yapılması bile biraz üzdü ama ne yapalım, Camaro da iyi. VW Beetle yapabilirlerdi mesela. Starscream da bi F-18 Hornet gibi birşeydi o da F-22 olmuş.
Bakalım ben baya sabırsızlanıyorum. Film şahaneye benziyor, özellikle Starscream'im dönüşüm sahneleri izlediğim HD fragmanda göz alıyor. Caddenin ortasına uçarak yaplaşıp yere inişi var ki... off...
Neyse daha fazla ortamı germeyelim
Optimus'un "Autobotlar, dönüşün!" (Autobots, transform!) diye seslenmesini duymak istiyorum. Bu arada Megatron'u Hugo Weaving seslendiriyor. V for Vendetta'da muhteşem bir ses oyunculuğu sunduktan sonra Megatron'a çok yakışacağını düşünüyorum.
"Özgürlük, her bilinçli varlığın hakkıdır." -Optimus Prime
6 Temmuz'u Bekliyoruz.<br /><br />Dünyamızı yok etmeye kararlı kötü robotlarla onları durdurmaya çalışan iyi robotların mücadelesini anlatan ve 1980�li yıllara damgasını vuran ünlü televizyon dizisinin beyazperde uyarlaması...<br /><br />Hepimizin bildiği gibi dünyamızda organik kökenli yaşam formatları vardır. Cybertron gezegeni ise başka mekanizmalara kolayca dönüşebilme yeteneğine sahip olan robotların gezegenidir. Bu robotlara �Transform� denir. Her �Transformer�ın kendine özgü bir dönüşerek değişme şekli vardır.<br />�Transformer�lar iki farklı cepheye bölünmüşlerdir. Bir tarafta kısaca Autobotlar denen iyi robotlar vardır. Bunların yöneticiliğini Optimus Prime yapmaktadır ki 18 tekerlekli kırmızı renkli bir kamyona dönüşmüştür. Diğer tarafta ise şeytani ruhlu ve kötü niyetli Decepticonlar vardır. Bunların yöneticisi ise bir silaha dönüşmüş olan Megatron�dur.<br /><br />Cybertron gezegeninde Energon Küpleri adı verilen yakıt stoklarının azalması üzerine her iki taraf yeni kaynak arayışıyla uzay yolculuğuna başlar. Yeni enerji kaynağı arayışları onları ihtiyaç duydukları mineraller ve kimyasallar açısından çok zengin olan gezegenimize getirecektir. Kendilerini kolaylıkla otomobillere, deniz taşıtlarına, uçaklara, kamyonlara, teknolojik cihazlara, hatta insanlara dönüştürebilen Transformerlar, dünyamızın çok kıymetli doğal kaynaklarının kontrolünü ele geçirebilmek için bir savaş başlatacaklardır.<br /><br />Alıntı:ekolay.net<br /><br />Bir video<br />http://www.youtube.com/watch?v=csg1iiYgZ2U<br />
Ağır bir SDN ekibi olarak sevdiğimiz taşıtlarla gittiğimiz Transformers'dan çıktıktan sonra araç beğenmez olduk. Dönüşmesini beklediğimiz polis arabaları, otobüsler falan düz devam edince insan filmden sonra hayal kırıklığına uğruyor. Bir nevi "welcome to the real world" olayı.
Şaka bir yana, Transformers sinemada seyredilmesi gereken değerli bir film. Dreamworks'ün ellerine sağlık. aksiyon hiç durmuyor. ama mutlaka ses sistemi iyi bir sinemaya gidin. Fitaş beyoğlunda görüntü bulanık, ses ise kolon patlak olduğundan çok kötü. Buna rağmen süperdi. IMAX'de seyrettiğimi düşünemiyorum. Ama önce ses. Belki de DTS olan Ümraniye Carrefour'da seyretmek daha akıllıca olabilir. Tek kelimeyle süper iş...