Trajikomik HDD-İnternet Bağlantısı Sorunsalı

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle Allah herkese böyle sorun versin diyerek başlıyorum. 1TB SATA 2 5400RPM harddiskim 100Mbps internetimin download hızına yetişemiyor :biggrin: Saniye 12.5-13MB download yaparken harddisk kullanımı %100 oluyor ve sistemde kasılmalar yaşıyorum. Anakartımda SATA 3 desteği olmadığı için SSD taksam bile tam performans kullanamayacağım ancak yine de HDD'den iyi olur diye düşünüyorum. Kullanmadığım DVD sürücüsünü çıkartıp yerine SSD takmamı önerir misiniz?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben eski laptopuma (Samsung r522) ana harddisk olarak 30 gb ocz ssd taktım. Canavar oldu. Tam hızını kullanamasamda çok hızlı işlem yapıyor ve seri açılıp kapatılıyor. Sende ana harddiski ssd yap işletim sistemi kur. DVD yerinede aparat satın alıp içindekini 2. harddisk yaparsan gözle görülür fark alırsın

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Öncelikle Allah herkese böyle sorun versin diyerek başlıyorum. 1TB SATA 2 5400RPM harddiskim 100Mbps internetimin download hızına yetişemiyor :biggrin: Saniye 12.5-13MB download yaparken harddisk kullanımı %100 oluyor ve sistemde kasılmalar yaşıyorum. Anakartımda SATA 3 desteği olmadığı için SSD taksam bile tam performans kullanamayacağım ancak yine de HDD'den iyi olur diye düşünüyorum. Kullanmadığım DVD sürücüsünü çıkartıp yerine SSD takmamı önerir misiniz?
ssd fark yaratabilir çünkü hareketli parçası yok yani deli gibi dönen disk ve onun üzerinde gezinen okuma yazma kafasından daha hızlı olur sata2 olan notebooklarına ssd takan ve daha iyi sonuç alanlar çok.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Yeni nesil 3D V-NAND yongalarıyla artan performans ve kullanım ömrünü göz önüne alırsak çok mantıklı ama keşke biraz ucuzlayabilse... Şuna bakın, EVO olmasına rağmen 2TB olduğu için inanılmaz bir fiyat biçmişler... http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-2tb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

Aynı ürünün 1TB PRO versiyonunun da aşağı kalır yanı yok... http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-1tb-850-pro-sata-30-okuma-550mb-yazma-520mb-ssd.html

İki ürün arasındaki tek fark yazma hızındaki 10MB'lık değişim olmasa gerek?