Trafik Sig. Ile Kasko Arasında Ne Fark Var?

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
trafik sigortası kazada haklı olanın aracını yaptırır kasko alkol hariç her koşulda aracı yaptırır bunun gibi bir sürü fark var

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Kısaca açıklamak gerekirse Kasko senin aracının, trafik sigortası ise karşı aracın hasarını öder. (Karşı tarafın sigortasıda sizin hasarınızı.)

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Hmm peki kaskoda tek taraflı bir hasar görürse aracım yine de trafik polisi çağırmaya gerek var mı yani rapor tutturmalımıyım.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Hmm peki kaskoda tek taraflı bir hasar görürse aracım yine de trafik polisi çağırmaya gerek var mı yani rapor tutturmalımıyım.

trafik sigortası, kasko ikiside varsa kaskoyu deldirmeyin derim. trafik sigortasını kullanın. polise gerek yok 3-4 net fotoğraf çekin sanayiye gidin bi ustanın yanına muhtemelen onlarda form vardı hasarı belirliyorlar olayı özetliyorlar kasko şirketine yolluyorlar eksper gelip onaylıyor ve araç yapılıyor. polis gelirse ilk iş ceza :D

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Trafik sigoratasında tek taraflı rapor tutup sanayiye gidip bu dediklerinizi yapmak pek olacak bir şey gibi gelmedi.Ama fazla bilgim yok.Kasko olarak hangi şirketi tavsiye edersiniz?

Anadolu sig var biraz fazla fiyat çıkardı axa siigorta var bir de güneş.. ya da sizin memnun olduğunuz başka bir şirket?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Trafik sigoratasında tek taraflı rapor tutup sanayiye gidip bu dediklerinizi yapmak pek olacak bir şey gibi gelmedi.Ama fazla bilgim yok.Kasko olarak hangi şirketi tavsiye edersiniz?

Anadolu sig var biraz fazla fiyat çıkardı axa siigorta var bir de güneş.. ya da sizin memnun olduğunuz başka bir şirket?

tek taraflı değil. 2 tarafta onaylaycak bunu. ve elinizde fotoğraf olacak oda kanıtı. sonra eksper gelip iki arabayıda görecek. 1 hafta önce aynen öyle yaptık

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Trafik sigortası zorunludur karşı tarafın hasarını belirli limitler dahilinde karşılar,primleri 150 lira civarıdır(binek araçlar için).
Kasko ise isteğe bağlı yapılır, aracını daha kapsamlı bir şekilde teminat altına alır,içeriği ve fiyatı ise aldığın paket'e ve sigorta şirketine göre farklılık gösterir.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Benim aracada geri gelen bir yaşlı amca vurdu ufak bir hasar var araçta.Dediğin gibi foto çektik rapor doldurduk.Adam dikkatsizik ettim göremedim vurdum diye yazdıdı görüş kısmına.Fiat servise götürdük expert de gelip bakmış fotolara ama arıyorum hala onay çıkmasını bekliyoruz diyorlar.Sanırım bir adım kaldı onay için artık kim onaylayacaksa.

İşte bu olayın üzerine diyorum ki acep kaskoya gerek var mıdır:?

Arkadaşların dediği gibi trafik sig.tası sadece iki kişinin karıştığı kazalarda (o da karşı taraf suçunu kabul ediyorsa)devreye giriyor.Yoksa işler karışıyor.

Off off sanırım kaskoyu yaptıracağım gitti 500 tl :) Bu ara maddi olarak duum pek iyi değil de..

---------- saat 01:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:17 eklenmişti ----------

Trafik sigortası zorunludur karşı tarafın hasarını belirli limitler dahilinde karşılar,primleri 150 lira civarıdır(binek araçlar için).
Kasko ise isteğe bağlı yapılır, aracını daha kapsamlı bir şekilde teminat altına alır,içeriği ve fiyatı ise aldığın paket'e ve sigorta şirketine göre farklılık gösterir.

Bu sigorta yapan aracılar doğru düzgün anlatamıyorlar işte paket olaylarını kapsamları v.s sadece fiyat çıkarıyorlar araç değeri üzerinden.

Geçen yıllarda bir kazada lastiğe vurdu bir araç lastikte aşınma payı olduğu için kasko karşılamamıştı.Ulen lastik eskidi diye değiştirin demiyoruz ya otadan ikiye ayrıldı kazada.

Ahh ah..KArışık işler vallahi