Trafik Durumu Ceplere Geliyor

Bu konuyu okuyanlar

Frostban3

Profesör
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Turkcell aboneleri İBB CepTrafik + ile kendilerine en yakın kameralardan trafik görüntülerini alabilecek ve istediği zaman günlük yolculuklarını planlayabilecek.

İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafiğe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Turkcell işbirliğiyle geliştirilen İBBCepTrafik mobil çözümü Microsoft'un katılımıyla yenilendi. Dünyada ilk kez Windows Mobile teknolojisini kullanan cep telefonlarına veya cep bilgisayarlarına sahip Turkcell müşterileri tarafından kullanılacak olan yeni uygulama İBBCepTrafik + ile İstanbul'un trafik haritası kişiselleştirildi.

İBBCepTrafik + Yenilikler Getiriyor

Windows Mobile üzerinde Microsoft yazılım teknolojileriyle geliştirilen İBBCepTrafik +, Â*mevcut baz istasyonları üzerinden en yakın trafik kamerasının görüntülerini yolcunun mobil telefonuna indiren akıllı yer tespit etme özelliğiyle öne çıkıyor.Â* Üstün dokunmatik ekran özelliğiyle kullanıcı görüntüler üzerinde birkaç parmak tıklamasıyla dolaşıp istediği bilgiyi alabiliyor. Dokunmatik ekran özelliğiyle de İstanbul yol haritasını kolayca büyütüp küçültebiliyor ve yine parmakla kaydırarak gitmek istenilen nokta bulunabiliyor. Ayrıca, işyeri ve ev adresleri tanımladığında seyahat planlayıcısı, trafiğe ne zaman çıkılması gerektiğini de otomatik olarak söylüyor.

Windows Mobile teknolojisini kullanan cep telefonlarına veya cep bilgisayarlarına sahip Turkcell müşterilerinin, İBBCepTrafik + yazılımını cep telefonlarına indirmek için trafik yazıp 1530'a göndermeleri yeterli. Turkcell'liler bu hizmetten ilk yıl ücretsiz, daha sonra aylık sabit 5 YTL/40 kontör karşılığında yararlanabilecek.

:: Sizce bu yöntem, trafikten kurtulmak için bir çözüm mü?

Yazan: Ruşen Göbel
SDN - http://shiftdelete.net
 

afterdinner

Asistan
Katılım
20 Ağustos 2006
Mesajlar
466
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Basiretsiz yöneticilerimiz sayesinde, yıl 2008 ve koskoca metropolde 2 tane çevreyolu var!!!

İBB baz istasyonu entegreli cep trafik sistemi (isme bakınca bi şey sanıyoruz) günlük kullanımından bir örnek:

Kullanıcı: Hay Allah Altunizade kitli nerden geçsem karşıya acaba? Dur bi cepten kontrol edeyim.
Sistem: Sayın sürücü lütfen gideceğiniz noktayı giriniz.
Kullanıcı: Mee- ciii- dii- yee- kööyy. Oh girdim.
Sistem: 1. çevreyolu kitli dur bir de 2. ye bakayım...Loading...Aa o da kitli.
Üzgünüm ama başka yol olmadığı için size bir şey öneremiyorum. Almanya'daki kuzenlerim anlatıyor onların şehirlerinde 5'er 10'ar tane yol oluyormuş. Üzgünüm ama burda başka yol yok. Kapatın beni. Boşu boşuna 40 kontörünüzü yedim. Sizden özür diliyorum.
Kullanıcı: Peki. Ben Üsküdar'dan motorla geçeyim.
 
Üst