Trabzonspor'dan açıklama

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Logo_Ts001.jpg


Trabzonspor PFDK'nın aldığı kararlar hakkındaki memnuniyetsizliğini resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamayla dile getirdi.

Trabzonspor Yönetim Kurulu, PFDK'nın, yaşanan ''şike'' gündemine yönelik kararlarını nihayet açıkladığını ancak bu durumun, kaosu bitirmek yerine daha da büyük sorunları beraberinde getireceğinin habercisi olduğunu savundu.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Trabzonspor'un, sürecin başından beri ısrar ettiği gibi hiçbir zaman futbolun sonucunun sahada elde edilmesinden başka bir beklenti ve girişim içerisinde bulunmadığı, bundan sonra da bulunmayacağı vurgulandı.

Bu gerçeğin eldeki mevcut delillerle gerek şahıs, gerekse de kulüp bazında suç isnat edilememesiyle belgelendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar belirtildi:

''Diğer cezalandırmaların doğurduğu çelişik ortam belli ki futbolumuzdaki karışıklığı daha da arttıracaktır. Tarafımızca eksik, yanlı, bazı kulüp ve şahıslara hak ettikleri cezayı vermedikleri şeklinde değerlendirdiğimiz PFDK'nın açıkladığı kararlar açıkça göstermektedir ki Fenerbahçe adına 3 maçta şike yapılmış, takımımızın Eskişehirspor ile oynadığı müsabakada da rakibimize teşvik primi verilmiştir.

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçıyla ilgili sarı-lacivertli yönetici ve görevlilerin yanı sıra rakip takımın oynayan kalecisinin de ceza alması şikenin sahaya yansımadığı yönündeki beyanların aksini göstermektedir.

Yine Fenerbahçe – İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla ilgili olarak suçu işlediği ceza kararında açıkça belirtilen İbrahim Akın'ın durumu, kararlar bütününü tamamıyla trajikomik bir duruma sürüklemektedir. Öncelikle şunun altını çizmeliyiz ki Türk futbolu böylesi bir komediyi hak etmemektedir.''

''Kararların vicdan sahibi Türk insanını tatmin etmediği ortadadır''
PFDK'nın kararlarının şahıs ve kulüplerle ilgili tamamı yorumlandığında sorunların adeta halının altına süpürüldüğü izlenimi uyandırdığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Suçu tespit edip, suçluyu cezalandıran ancak bu suçu ne için işlediklerini hasır altı etmeye çalışan hukuk uygulaması, tamamen inandırıcılıktan uzak, yargılamanın bir tarafını eksik bırakan, bazı şahıs ve kurumların kollanıp gözetildiği izlenimini yaratmaktadır. Karar vericilerin bu durumu hangi hukuksal gerekçelerle açıklayacaklarını herkes gibi bizler de merak ediyoruz. Bu kararların spor kamuoyu ile vicdan sahibi Türk insanını tatmin etmediği ortadadır. Futbol Federasyonu ve ona bağlı disiplin kurulu ne yazık ki futbolun koruduklarını iddia ettiklerini marka değerini özellikle uluslararası ortamda yerle bir etmiş, Türkiye'yi suçun işlendiği ancak cezalandırılamadığı bir ülke konumuna getirmiştir.''

PFDK'nın kararıyla iddianameyle eklerini hazırlayan Cumhuriyet savcıları ile emniyet teşkilatının bütün çalışma, hazırlık, emek ve gayretlerinin hiçe sayıldığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Konuyla ilgili başvuru yapacağımız Tahkim Kurulu'nun Türk futbolunu bu yanlıştan döndüreceğine ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda karar vereceğine inancımızı muhafaza etmek istiyoruz. Aksi halde gözler UEFA ve FIFA'nın vereceği karara çevrilecektir. Bu aşamada en acı olan, ülkemizde adaletin tecelli etmesini bekleyen kesimlerin umudunu yurt dışından gelecek karara bağlamış olmalarıdır. TFF ile kurullarının Türkiye'yi ve Türk futbolunu düşürdüğü durumun en ağırı da budur.''

''Süreci hassasiyetle takip ediyoruz''
''Federasyon bu kararın altına imza atarak ve daha da önemlisi var olan ortamın altyapısını hazırlayarak kendi sonunu yaklaştırmaktadır'' ifadesine yer verilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Suçluları özel hamlelerle aklamaya çalışan bir federasyonun bu kadar kısa süre görevde olmasına rağmen artık futbolumuza verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Bu federasyonu yönetenler bir an önce şapkalarını önlerine koyup düşünmeli ve gereğini yapmalıdırlar. Trabzonspor Kulübü olarak süreci hassasiyetle takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Başından beri Türk adaletine ve yargılama yapan kurullara duyduğu güveni dile getiren, çözüm umudunu TFF çatısı altında, futbol ailesi içerisinde arama gayretindeki camiamız, aksi bir durumda gerek yurt içi gerekse de yurt dışı yargı organlarının tamamını kullanacaktır.''



Kaynak
 

mustang

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
O kadar çok şey yazmak isterim ki şu konu Başlığı altına ama.
Ağzımdan çok kötü sözler çıkacak,değmezde zaten bunlara.
 

NT1

Doçent
Katılım
1 Nisan 2012
Mesajlar
598
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Ts sonuna kadar haklı her konuda
 

kosasker

Müdavim
Katılım
24 Aralık 2008
Mesajlar
3,195
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Trabzon spor kulübünün yaptığı yaptığı bu açıklamaya noktasına, virgülüne kadar katılıyorum. Keşke bizim kulüp de benzer bir açıklama yapsa idi, çok daha iyi olurdu.
 

muratteas

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Trabzonspor Kulübü ve başkanı Sadri Şener, yapılan açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiler..

Anlatsınlar dertlerini orada ya da uluslararası olimpiyat komitesine. :D
 

darkshdw

Asistan
Katılım
29 Haziran 2011
Mesajlar
280
Reaksiyon puanı
31
Puanları
28
Söylenecek herşeyi gayet güzel bir şekilde açıklamışlar.Bizim bşy söylememize gerek yok sadece şunu eklemek istiyorum.Bu federasyon görevdeyken veya bu ülkeden o mevkilere kim gelirse gelsin sonuçun değişeceğine inanmıyorum.Tek beklediğim şey UEFA gibi tarafsız ve adaletli bir kurumun kararıdır.
 

komoon

Müdavim
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Trabzonspor Kulübü ve başkanı Sadri Şener, yapılan açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiler..

Anlatsınlar dertlerini orada ya da uluslararası olimpiyat komitesine. :D
Bir soru
Çok daha ağırını dün başka bir kulüp Başkanıda yaptı neden o kulüp ve baskanı pfdk ya verilmedi?
 

-Beneficence-

Müdavim
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
7,861
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Bu açıklamanın üstüne'de bir şey söylenmezki harfi harfine katılıyorum.
 

muratteas

Müdavim
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
48
Sadri Şener birde pazaar günü neden istifa edip, geri aldı. Bunu da açıklasın. Liseli medyanın haberi olmadan. :)
 
Üst