Trabzonspor 3-1 Metalist Kharkiv -Video, Maçın Özeti,Golleri | 27 Kasım 2014 Perşembe

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Trabzonspor 3-1 Metalist Kharkiv | UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. Maç

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

trabzonda_macta_2_yari_canli_1417115261_4821.jpg


Avrupa'yı Fırtına vurdu

Trabzonspor tur için sahaya çıktığı Metalist Kharkiv maçında öne geçti, şok bir gol yedi ve üstüne bir de 10 kişi kaldı. Ancak Karadeniz Fırtınası yılmadı, savaştı ve son 5 dakikada gelen gollerle bir üst tura çıktı. Portekizli Bosingwa tek kelimeyle harika bir maç çıkardı, Legia'nın kaybetmesiyle Trabzon için liderlik için şansı doğdu.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Trabzonspor, Metalist Kharkiv'i 3-1 mağlup etti.

Ersun Yanal, ilk 11'inde geçen hafta 3-0 kazanılan Galatasaray maçına göre 4 oyuncu değişikliğine gitti. Constant'ın sakatlığının bulunması, Özer Hurmacı'nın da UEFA listesinde yer almaması nedeniyle zorunlu değişikliğe giden Ersun Yanal, Musa Nizam ve Salih Dursun'u ise tercih etmedi. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Belkalem, Yatabare, Soner Aydoğdu ve Waris görev yaptı.

Ligde geçen hafta Trabzonspor'un, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenerek 945 gün sonra üç büyük rakibi karşısında galibiyet özlemine son vermesine rağmen taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Karadeniz Fırtınası tur için sahaya çıktığı karşılaşmada ilk yarıda sahada mutlak hakimiydi. Sezonun flaş ismi Bosingwa ile Kharkiv'in sağ kanadını çökerten bordo mavililer son paslarda etkili olamayınca gol gecikti. 36. dakikada bir Trabzonspor klasiği yaşandı. Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Belkalem, yakın mesafeden kafayla topu filelere gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarının başında konuk takım inanılmaz bir gol kaçırdı. Jaja'nın pasınd altıpas içerisinde bomboş pozisyonda topla buluşan Pavlo Rebenok zoru başardı. Dakikalar ilerledikçe rakip oyundan düşerken, Trabzonspor tıpkı ilk yarıda olduğu gibi final paslarında başarılı olamayınca farkı ikiye çıkarma şansını tepti. 68. dakikada bir anlık konstrasyon eksikliği topu kalemizde görmemize neden oldu. Soldan yapılan ortada Belkalem'in sektirdiği topta Homenyuk'un vuruşu Fatih'in müdahalesine rağmen ağlara gitti.

77. dakikada temsilcimiz 10 kişi kaldı. Jaja'ya yaptığı hareket sonrası 2. sarı kartını gören Medjani oyundan atıldı. Kalan dakikalarda canını dişine takan Trabzonspor tur golünü 87. dakikada buldu. Çok klas bir gol atan Mehmet Ekici Avni Aker'i sevince boğdu. Uzatma anlarında sahneye çıkan Sefa Yılmaz güzel bir golle maçın skorunu ilan etti.

Bu skorla Trabzonspor 10 puanda 5. maçları tamamladı. Avrupa Ligi'nde elenen Metalist ise 1 puanda kaldı.

KAYNAK
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Tebrikler Trabzonspor :)
 
Üst