Trabzonspor 0-0 CSKA Moskova - Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. Maç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 4'üncü maçında temsilcimiz Trabzonspor, Rus ekibi CSKA Moskova ile karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibine 3-0 mağlup olan Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ağırladığı rakibiyle golsüz berabere kaldı.

trabzonspor-cska-1344355.jpg

Maça mutlak galibiyet parolasıyla başlayan temsilcimiz Trabzonspor maç boyunca sadece iki kez ciddi pozisyon üretebildi. CSKA Moskova'nın tehlkeli ataklarında ise Tolga Zengin kalesinde gole izin vermedi.

Öte yandan CSKA Moskova'nın önemli futbolcularından Doumbia 73. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyunda dışınd kaldı ve bir sonraki maçta da oynama şansını kaybetti.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki maçında 22 Kasım'da İtalyan devi Inter'i sahasında ağırlayacak. CSKA Moskova ise aynı gün Fransız ekibi Lille'i ağırlayacak.

TRABZONSPOR BURAK YILMAZ'A KAVUŞTU

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 4'üncü maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile karşı karşıya gelen Trabzonspor, Avrupa sahnesindeki maçta golcü oyuncusu Burak Yılmaz'a kavuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş, 18 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ile yapılan maçın 6'ncı dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören ve aldığı 3 maçlık cezası sona eren golcü futbolcusunu ilk 11'de sahaya sürdü.

Geçen hafta ligde Gaziantepspor ile yapılan maçta da hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Burak Yılmaz'ın 75 günlük Avrupa kupalarında forma giyme hasreti de bu maçla birlikte sona erdi. Burak, bordo-mavili formayla ilk kez UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçında sahaya çıktı.

HENRIQUE YEDEK KULÜBESİNDE

27 Eylül'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, Fransa'nın Lille takımı ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada sakatlanan, ardından da ameliyat olan Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique de tekrar kadroda yer buldu.

Teknik direktör Güneş tarafından yedek kulübesinde oturtulan Henrique, 5 maç sonra formasına kavuşurken, 35 gün sonra UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup mücadelesi veren takımının kadrosunda yer buldu.

Henrique'nin dönmesi nedeniyle Polonyalı golcü Pawel, maç kadrosunda yer almadı.

BEKLENEN 11

Şenol Güneş, karşılaşmaya beklenen 11'i ile takımını sahaya sürdü.

Geçen sezon ligin 25'inci haftasındaki Kasımpaşa maçında sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur ise yedek kulübesinde yer alırken, başarılı eldiven, sakatlığının ardından ilk kez bir Şampiyonlar Ligi grup maçında kadroya girdi.

BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI!

Karşılaşmanın henüz ilk dakikalardında CSKA Moskova'nın yakaladığı net fırsat yürekleri ağza getirdi. Maçın 2. dakikasında savunma arkasına atılan pasta Doumbia, Onur'dan sıyrıldı. Hafif çapraza açılan topu Fildişi Sahilli futbolcu kaleye gönderdi ama Giray çizgi üzerinde tehlikeyi uzaklaştırarak gole izin vermedi.

SAVUNMA PÜRDİKKAT

Kalesinde büyük tehlike yaşayan Trabzonspor ilk yarının geri kalan bölümünde daha dikkatli bir görüntü çizdi. Vagner Love ve Doumbia'ya sıkı markaj yapan Trabzonspor savunması derinelemesine paslarda da geçit vermedi.

BURAK YILMAZ OFSAYT'I UNUTTU

Savunmada açık vermemeye çalışan temsilcimiz Trabzonspor, Burak Yılmaz'ı da ileride gol pozisyonuna sokmaya çalıştı. Adrian ve Burak Yılmaz ilk yarında bordo-mavili takımın en hareketli ve istekli isimleri olarak göze çarptı.

Cezasının ardından Şampiyonlar Ligi'nde bordo-mavili takım ile ilk maçına çıkan Burak Yılmaz karşılaşmanın 20 dakikalık bölümünde ilginç bir istatistik oluşturdu. Formda golcü Burak, 20 dakikada 4 kez ofsayata yakalanarak

İLK YARININ SONUNA DOĞRU...

Avni Aker Stadı'nda oynanan zorlu mücadelenin ilk yarısının sonlarına doğru CSKA Moskova'da Doumbia, Tolga ile karşı karşıya durumda kaldı. Ancak bu pozisyonda Tolga, Doumbia'nın vuruşunda açıyı iyi kapatarak gole izin vermedi. Bu pozisyonun hemen ardından ise Trabzonspor'un rakip yarı sahada baskı yapmasının ardından Vasili Berezutski'nin geri pasında kaleci Gabulov topu eline aldı. Fakat maçın orta hakemi İspanyol Alberto Undiano Mallenco pozisyonu görmezden geldi.

ORTA SAHA KİLİT!

İkinci yarıda Trabzonspor ve CSKA Moskova'nın maçtan mutlak puanla ayrılma düşüncesi oyunun orta sahaya sıkışmasına neden oldu. Temsilcimiz Trabzonspor ile CSKA Moskova orta alanda yoğun pres uyguluyarak boş alan bırakmamama çalıştı. Topa hakim olunan anlarda ise Trabzonspor, Burak Yılmaz'ı, CSKA Moskova ise Doumbia'yı ileri uçta gol pozisyonuna sokmaya çalıştı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN ALANZINHO VE HENRIQUE HAMLESİ

Maçta üç puanı alarak grupta iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor gol pozisyonunu üretmekte zorlanınca, teknik direktör Şenol Güneş değişikliklerle hamlelerini yaptı. Yorulan Serkan Balcı ile etkisiz bir görüntü sergileyen Halil Altıntop'u kenara alan Güneş, Alanzinho ve Paulo Henrique'yi oyuna aldı.

NE YAPTIN ALANZİNHO?

Trabzonspor'un Brezilyalı futbolcusu Alanzinho oyuna girdikten kısa bir süre sonra CSKA Moskova'nın yarı sahasından çıkarken hata yapması neticesinde topla buluştu. Rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Alanzinho, Burak Yılmaz ve Henrique'nin müsait durumda olduğu pozisyonda kaleyi düşündü. Ancak Alanzinho'nun yerden vuruşu kaleci Gabulov'da kaldı.

DOUMBIA ATILDI!

Topun Trabzonspor'da olduğu anlarda orta sahada CSKA Moskova presi devam ederken, Alberto Undiano Mallenco kırmızı kartına başvurdu. Mücadelenin 40. dakikasında ilk sarı kartını gören Doumbia, 73. dakikada Zokora'ya yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. CSKA Moskova'nın en önemli silahının atılmasının ardından temsilcimiz Trabzonspor 'oh' çekmiş oldu.

GİRAY DİREĞE TAKILDI!

Karşılaşmanın son bölümde CSKA Moskova 10 kişi kalmasına rağmen Trabzonspor kalesinde zaman zaman oldukça ciddi tehlikeler yararttı. CSKA Moskova'nın önemli pozisyonlarında Trabzonspor'un milli kalecisi Tolga Zengin kalesinde devleşerek gole izin vermedi. Bu arada karşılaşmanın son dakikalarında Trabzonspor'un kullandığı kornerde Giray'ın kafa vuruşu direkten döndü.

TRABZONSPOR
0-0 CSKA MOSKOVA

STAT: Avni Aker

HAKEM: Alberto Undiano Mallenco (İspanya)

TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Serkan (Dk. 60 Alanzinho), Colman, Halil Altıntop (Dk. 60 Henrique), Adrian, Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

CSKA MOSKOVA: Gabulov, Ignaseviç, A.Berezutski, Dzagoev, Mamaev (Dk. 79 Semberas), Tosic (Dk. 69 Cauna), Aldonin, V.Berezutski, Schennikov (Dk. 46 Nababkin), Doumbia, Love

TEKNİK DİREKTÖR: Leonid Slutski

SARI KARTLAR: Mamaev, Doumbia, Vagner Love (CSKA), Zokora, Adrian (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk. 73 Doumbia

Sporx

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Beklediğim bi sonuçtu kazara son top girse güzel olacaktı

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Trabzon spor güzel oynamadı... Özellikle Colman'a nasıl tahammül etti Şenol Hoca anlamadım...!!!

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Colman denen adam ya süper oynuyo maçın adamı oluyor yada berbat oynayıp takımın moralini bozuyor ayağındaki topla taca bile çıktı rezildi sapara filanda form tutamadı colman alternatifi yok ne yazıkki.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bence gol olsaydı bile ben sevinmezdim çünkü çok kötü futbol oynuyoruz... Bu futbolla Avrupa da tutunamayızz..

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Cska 10 kişi kalmadan önce daha kötüydü. Adamlar 10 kişi ile daha iyi oynadı. İlginç <:)

TS 22 Kasım İnter'le kendi evinde oynayacak.umarım kazanır.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Hani hep deriz ya Allah korudu diye bugün Trabzonsporu kaleci Tolga gerçekten korudu !!!

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
kadroda sıkıntı var sanırım biraz paslaşma yapamadılar

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ligden karma takım yapıp çıkarsak yine bir halt olmaz bizden, doğru dürüst futbol oynayan tek bir takımımız yok.

lazuri

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tolga alınacak mağlubiyeti önleyen oyuncu oldu.

Sahaya çıkan takım ideal kadro sayılabilecek bir kadro idi ama tek santrofor ile ve kanatları etkili şekilde kullanamamak bu maçın böyle sonuçlanmasına neden.

Geriye kalan 2 maçta umarım istediğimiz sonuçları alırız

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
trabzon a laf yok ilk kez katıldığı ş. liginde 4 maç sonunda 5 puan çok iyi ama dün elinde çok iyi bir avantaj vardı değerlendiremedi olsun canın sağolsun trabzonspor buda yeter...en azından sıfır veya bir puan da değiller...:P

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar colmanı eleştirenleri anlamak mümkün değil colmanı hangi mantıkla eleştiriyosunuz çözemedim, adam sahanın her yerindeydi.Burak yılmazın yapması gereken presi dahi o yaptı.Sizin oyun bilginiz bu ölçüdeyse aman yorum yazmayın.
Bakın arkadaşlar Trabzonsporu eleştirmek yerine sorunu konuşalım.Takımın kalesi iyi maşallah, defans desen üzerine düşen görevi gayet güzel yaptılar (özellikle giray maşallah performansıyla öne çıkan dumbia'ya 1 pozisyon hariç aman vermedi).Defansta da sorun yok.Ortasahaya bakalım colman bir ortasaha oyuncusu olarak yapması gerekeni yaptı baktığımızda 1-2 hatası hariç pasif kalmadı.Sahada ayağını basmadığı yer kalmadı forvete pres yaptı ordan koştu ortasahaya ve defansa yardım etti sonuçta bu adamda makine değil.Gelelim asıl sorun noktasına, bu takımın acilen 2-3 tane adam eksiltebilen hızlı oynayıp içeriye top kesebilen kaliteli 2-3 sol ve sağ kanat oyuncusuna ihtiyacı var.Bu oyuncular alındığı takdirde forvet hattıda etkili olacaktır.Normalde Burak Yılmaz gibi bir futbolcunun etkisiz kalacağını düşünmemiştim ama hastalığının etkisinden mi bilemiyorum çok etkisiz ve pasif kaldı.Oyuncu değişikliklerindeki tek hata halilin oyundan alınmasıydı dikkat ederseniz halil tam açılmaya başlamıştı gelip top almalar falan başlamışken oyundan alındı.Bana göre adrin alanzinho değişikliği olabilirdi.henriqe değişikliği ise tam bir fiyasko oldu.Bana göre Şenol hocada henriqenin bu kadar pasif kalacağını tahmin edememiştir.Henriqe yerine volkan gibi süratli topla oynamayı seven içeriye etkili ortalar kesebilen oyuncu alabilseydik ki malesef statü gereği alamadık.Bu maçı rahatlıkla kazanırdık.Sonuç olarak kaliteli 2-3 kanat oyuncu alınması gerekiyor.Umarım ALLAH'ın izniyle bu puan kayıplarını inter ve lille maçında telafi ederiz inşallah.

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
oyun bilgine hayran kaldım ortasahada oyun kuramayıp organize pas yapamazsan maç kazanamazsın colman,adrian,zokora maçın en kötüleriydi..

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Sen csk gibi tamamen ortada kapanan ve ortasahada geçit vermeyen bir takımı ortadan pas yaparak geçmekle ne kadar süper oyun bilgin olduğunu belli etmişsin arkadaşım.Ben ne dedim orada iyi oku, kanattan ilerleyip etkili ortalar kesebilen kanat oyuncumuz olsaydı eğer bu maçı rahatlıkla kazanırdık.Zokora ve colmanın işlevi csk yı ortasahada durdurmaktı.Bunuda gayet güzel yaptılar.Özellikle colman sadece orta sahada değil forvette dahi pres yapıp çok koştu.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
evet doğru colman'ın pres yaptığını görünce bende şaşırdım. Ancak Trabzon rakip on kişi kalınca neden durdu anlamadım, resmen bir puana razı gibi oynadılar, kaçan galibiyette kişisel hatalar ve yorgunluğunda etkisi vardı zannedersem...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
maçın hakkı buydu bence...

tolga61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun zamandır grubundaki 4 maçın sonunda en çok puan toplayan Türk takımı

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sen csk gibi tamamen ortada kapanan ve ortasahada geçit vermeyen bir takımı ortadan pas yaparak geçmekle ne kadar süper oyun bilgin olduğunu belli etmişsin arkadaşım.Ben ne dedim orada iyi oku, kanattan ilerleyip etkili ortalar kesebilen kanat oyuncumuz olsaydı eğer bu maçı rahatlıkla kazanırdık.Zokora ve colmanın işlevi csk yı ortasahada durdurmaktı.Bunuda gayet güzel yaptılar.Özellikle colman sadece orta sahada değil forvette dahi pres yapıp çok koştu.

Colman ve Adrian kaybettikleri topların peşinden koşmaktan hem yoruldular hemde devamlı hatalı pas yaptıkları için oyun kuramadılar bunların yüzünden zokorada yoruldu İnter maçı ile kıyaslayın,ikincisi Trabzonspor iskender ve orhan çıkrıkçıdan sonra hiçbir zaman etkili kanat oyunu oynamadı son dönemde biraz yattara okadar yani birden bire cska maçında nasıl kanatdan etkili olcaktıki..

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Dostum benim anlatmaya çalıştığım şeyi anlamamışsın, ben zaten olması gerekeni söyledim.Csk'yı yenmek için gereken tek şey kanatları kullanmaktı.Adamlar zaten oyunumuzu biliyorlar, etkili kanat oyuncusu olmadığınıda bildikleri için ortada göz açtırmadılar.
Ben orada kanatlardan etkili olabilmek için 2-3 kaliteli kanat oyuncusu olması lazım dedim dikkatini çekerse.
Artık devler ligindesin kanatları kullanacak kapasitede etkili ucuz ve çok iyi oyunculara sahip olman lazım.Bu sayede oyunun gidişine göre ister kanattan yüklenecek değişikleri yaparsın ister ortadan gidersin. Oyuncu almak çok mu zor kaliteli oyuncu istiyosun laliga'ya bak 3-4 milyona çok kaliteli oyuncular alabilirler.