Tp-link wa901nd nasıl kurulur?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar pc evin diğer köşesinde modem diğer köşesinde olduğu için tplinwa901nd aldım.Sinyali arttırıyor.Bunu modeme tanıtmak lazıM.Nasıl yapılır.Bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
İlk öncelikle modeminin kablosuz şifresi türü web olmalı.

Daha sonra, dağıtıcıyı bilgisayar bağla.Ayarları yapabilmen için tarayıcının adres çubuğuna 192.168.2.250 yaz ve enter'a bas.

Sana kullanıcı adı ve şifre soracaktır.Büyük ihtimal her ikiside admin'dir.

Yani kullanıcı adı admin şifre admin.

Bunları yazdıktan sonra, Universal Repeater diye bir seçenek vardır.(tam olarak nerede hatırlayamadım).

O seçeneği seçip, altaki surver tuşuna bas ve kablosuz modemini seç.Daha securıty bölümüne gelip, oradaki ilk kutucuğa senin modemin şifresini yaz.

İşlem tamamdır.

Daha detaylı anlatmak isterdim ama kabaca bu şekilde.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar pc evin diğer köşesinde modem diğer köşesinde olduğu için tplinwa901nd aldım.Sinyali arttırıyor.Bunu modeme tanıtmak lazıM.Nasıl yapılır.Bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum

İlk öncelikle modeminin kablosuz şifresi türü web olmalı.

Daha sonra, dağıtıcıyı bilgisayar bağla.Ayarları yapabilmen için tarayıcının adres çubuğuna 192.168.2.250 yaz ve enter'a bas.

Sana kullanıcı adı ve şifre soracaktır.Büyük ihtimal her ikiside admin'dir.

Yani kullanıcı adı admin şifre admin.

Bunları yazdıktan sonra, Universal Repeater diye bir seçenek vardır.(tam olarak nerede hatırlayamadım).

O seçeneği seçip, altaki surver tuşuna bas ve kablosuz modemini seç.Daha securıty bölümüne gelip, oradaki ilk kutucuğa senin modemin şifresini yaz.

İşlem tamamdır.

Daha detaylı anlatmak isterdim ama kabaca bu şekilde.

Kablosuz olarak senin anlattığın [MENTION=84327]deatmania[/MENTION]. Bence kardeş kabloyla salona götürüp orada hem sinyali full alır hemde şifreleme metodunu wpa2 olarak yapar. sonuçta wep backtrack 5 ile kırılıyor.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bu dağıtıcının ayarları ile ilgili birkaç sorum olucak anlayan varsa? ben kabloyu tp-linke takıp evde kablosuz dağıtıcam.sinyal kalitesi için herhangi bir ayar yapmam gerekir mi? yoksa ayarlar varsayılan şeklinde mi?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
distance ayarı var kardeş mesafeye göre ayarlama yapıyorsun. benim tp link 5210g de böyle bir ayar var. senin cihazda var mıdır bilmiyorum.

tplink.png

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] dağıtıcıyı bilgisayara bağlayın demişsiniz.Dağıtıcı da şuan internet yok nasıl olacak orasını anlayamadım.1.LAN GİRİŞİNE MODEMDEN GELEN ETHERNET KABLOSUNU TAKIP DİĞER LAN GİRİŞLERİNDEN PC YE Mİ BAĞLAYACAĞIM?Şuan modemden dağıtıcıya takıyorum ethernet kablosu bütün ışıklar yanıyor lan hariç lan yanınca qss yanıyor daha sonra hepsi sönüyor

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Dağıtıcıyı bilgisayara bağlayın ki, ayarlarını yapabilesiniz.Daha sonra bir daha takmayacaksınız zaten.

Modemden dağıtıcıya bir kablo çekebilirsiniz ama dağıtıcıdan bilgisayara çekmeye gerek yok.Zaten öyle olsaydı switch alırdınız.Dağıtıcıya ile bilgisayar arasına kabloyu sadece ayar yapmak için takacaksınız.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben şimdi modemden tp linke ethernet kablosunu takıyorum.Daha sonra wifi de tp link gözüküyor ama bağlanmıyor.Bağlansa bileinternete falan hiçbiyere girmiyor

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
modemin kablosuz şifresi web derken arayüzden hangi seçenek oluyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bende bugun aldım 192.168.0.254 giriş yapamıyorum internet yok dıyor normalde admın admin yazması lazım ama o kızım gelmıyor bana bır yardımcı olursanız sevinirim