Tp-Link TL-WR842ND modem mi?

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu cihaz netten aldım aldığımda router + modem diyordu fakat cihaz şuan elimde ve bir türlü internete bağlıyamıyorum. kullanıcı adı sifre hepsi eksiksiz fakat bağlanmıyor. Lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin.

eski modeme takıtğımda internet geliyor fakat bunu takıyorum internete bağlanmıyor cihazdamı sorun var yoksa yanlış mı cihazı aldım anlamadım

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardım eden yokmu :S

Million

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar bu cihaz netten aldım aldığımda router + modem diyordu fakat cihaz şuan elimde ve bir türlü internete bağlıyamıyorum. kullanıcı adı sifre hepsi eksiksiz fakat bağlanmıyor. Lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin.

eski modeme takıtğımda internet geliyor fakat bunu takıyorum internete bağlanmıyor cihazdamı sorun var yoksa yanlış mı cihazı aldım anlamadım

Eğer kurulum şeklinde pc'ye tanıtman gerekiyorsa onu yapmamış olabilirsin ya da eksikte olmş olabilr.Pek bir fikrim yok ama usb kablosuyla pc ye takıp bağlanmayı denedin mi ?

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer kurulum şeklinde pc'ye tanıtman gerekiyorsa onu yapmamış olabilirsin ya da eksikte olmş olabilr.Pek bir fikrim yok ama usb kablosuyla pc ye takıp bağlanmayı denedin mi ?
usb kablosu kutudan cıkmadı, bir adet cat6 kablosu var, wan yerine bile cat6 takılıyor. normal hat kablosu girişide yok işin garibi. Bir türlü bağlıyamadım nete

Million

Asistan
Reaksiyon puanı
1
IP QoS destekliyo mu ? Yani desteklemesi lazım ama

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56

Bendeki modemde sizin modemin bir kaç üst versiyonu sanırım(TP Link TD-W8961ND). Kurulumu çok basit bir şekilde yaptım herhangi bir sorun yok.

Dikkat etmeniz gereken kullanıcı adınızı ttnet olarak eklemeniz. Örn:abc@ttnet gibi. Diğer vpi ve vci ayarlarını modemimden çektiğim resme göre ayarlayın. Muhtemelen bağlanmaya başlayacaktır. Ve komik olacak ama telefon kablosunun splitter aracılığıyla yada direkt olarak modeme sorunsuz olarak bağlandığınada emin olun .

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O bahsettiğin cat 6 utp data kablosuyla bağlantı yapmak mümkün mü ? Yani tam olarak ne işe yarıyo ?

simdi bende yeni öğrendim; durum şöyle airtires modemin telefon hattı girişi varya zaten buna normal hat kablosunu bağlıyorsun, lan bolumunede cat6 yı bağlayıp pc ye bağlıyorsun normali bu. şimdi bunda airtires modem yine sabitken bunun lan cıkışını. tp link wan girişine bağladım ( hat kablosu hala airtireste) sonra tp link in lan cıkısından pc ye cat6 ile bağlantı yaptım. ama yine nete bağlanmadı, benim istediğim aradan airtiresi cıkartıp nete bağlanmak ki onuda beceremedim

ycu8d.png

modemin arka yuzu, normal hat girisi yok

JgP5F.png

Bendeki modemde sizin modemin bir kaç üst versiyonu sanırım(TP Link TD-W8961ND). Kurulumu çok basit bir şekilde yaptım herhangi bir sorun yok.

Dikkat etmeniz gereken kullanıcı adınızı ttnet olarak eklemeniz. Örn:abc@ttnet gibi. Diğer vpi ve vci ayarlarını modemimden çektiğim resme göre ayarlayın. Muhtemelen bağlanmaya başlayacaktır. Ve komik olacak ama telefon kablosunun splitter aracılığıyla yada direkt olarak modeme sorunsuz olarak bağlandığınada emin olun .

muratveb kardeşim o ayarları falan yaptım @ttnet bolumundede hata yok, ama bağlanmıyor, splitterda da normal hat kablosu icin, benim tp link in girişi full cat6 için, normal hat giriş socet i yok malesef:S

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisi olan varsa yardım etsin lutfen param yanmasın arkadaşlar

velespit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimse bilmiyor galiba :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş aldığın cihazın modem özelliği yok sadece router(kablolu olarak aldığı interneti yine kablolu ve kablosuz olarak dağıtır) olarak çalışır yani modem özelliği olan bir cihaza ihtiyacın var

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet aldığın cihaz router, model değil. Bununla internete bağlanamazsın, geri iade etmende fayda var.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Son 2 arkadaşın da dediği gibi aldığınız ürün model değildir. Router'dır (çoklayıcı). Modeminizden ethernet kablosu ile router üzerindeki sarı portlardan birine giriş yaptığınız zaman, diğer sarı portlardan ve wireless olarak internet bağlantınızı dağıtmak için kullanabilirsiniz.

Modem olarak 2 gün önce almış olduğum TP-Link TD-W8961ND modelini tavsiye edebilirim.

(Konuyu hortlattım galiba :)

matraksx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son 2 arkadaşın da dediği gibi aldığınız ürün model değildir. Router'dır (çoklayıcı). Modeminizden ethernet kablosu ile router üzerindeki sarı portlardan birine giriş yaptığınız zaman, diğer sarı portlardan ve wireless olarak internet bağlantınızı dağıtmak için kullanabilirsiniz.

Modem olarak 2 gün önce almış olduğum TP-Link TD-W8961ND modelini tavsiye edebilirim.

(Konuyu hortlattım galiba :)

Hocam,
Hepsiburada güvenli midir?
İnternet dünyasında çok iyi olmadığım için bu soruyu soruyorum.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tp-link alma bende var hiç tavsiye etmiyorum :/

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hocam,
Hepsiburada güvenli midir?
İnternet dünyasında çok iyi olmadığım için bu soruyu soruyorum.

Evde kullanıcaksan yeter. Ne yapıcaksın ki güvenliği soruyosun. Şirkette felan mı kullanacaksın. Eğer öyle yapıcaksani bir tane firewall alabilirsin.

Benim evimde kullandığım 4 adet tp-link cihaz var. Uzun zamandır kullanıyorum ve hiçbir şikayetimde yok.
Teknik destek de ne zaman ararsanız yardımcı oluyorlar. Tavsiye ederim...