- Reaksiyon puanı
- 4,723
Arkadaşlar, Müslümanım dinime kendi çapımda bağlıyım ve inançlıyım, lakin bazen aklıma şöyle düşünce geliyor neden bunları yaşıyoruz ve yaşadıklarımız bana anlamsız geliyor, birinin birine kötülük etmesi yalan söylemesi eşlerin birbirini aldatması yalan söylemesi şeytanın insanları kandırması kanına girmesi, aslında herşeyin bu dünyada yalan olması sevgi diye birşey olmaması genel anlamda acı çekmek ama arada iyi olması, imtihan dünyası bana anlamsız geliyor, sanki bu dünya simülasyon gibi sabah uyan işe git akşam gel tatil iş gezme vs insanlara bakıyorum boş boş kötülük yapıyor eşler birbirini gizlice aldatıyor aslında hiç sevmedi ama evlendi, biri birini öldürüyor dolandırıyor tecavüz ediyor, zulm ediyor hak yiyor.
yani hepsi anlamsız geliyor bazen sanki olayların dışındaymışım gibi hissediyorum ve dünyadan sıkılıyorum, gerçek hayat olan cennet/cehennem gidip cezamı çekip sonra cennete gitmek gerçek hayatı tatmak istiyorum.
anlatabildim mi bilmiyorum ama bazen düşüncem böyle oluyor, tamam bunlar imtihan yani kötülüğün kefareti iyiliğin mükafatı ama gereksiz.
bu arada iyilerin mutlu huzurlu olduğunu hiç görmedim sürekli kaybediyorlar şanssızlık iyilerin üzerinde.
benim literatürdeki adım ne bilmiyorum ama düşüncem bu.
Not: bu düşüncelerim Rabbime isyan değil reddetmek değil, bu kul Rabbini çok seviyor elinden geldiğince emir ve yasaklarına uyuyor, sadece alkol kolusunda yasağına uymuyor o kadar oda sıkıntıdan uymuyor ?
yani hepsi anlamsız geliyor bazen sanki olayların dışındaymışım gibi hissediyorum ve dünyadan sıkılıyorum, gerçek hayat olan cennet/cehennem gidip cezamı çekip sonra cennete gitmek gerçek hayatı tatmak istiyorum.
anlatabildim mi bilmiyorum ama bazen düşüncem böyle oluyor, tamam bunlar imtihan yani kötülüğün kefareti iyiliğin mükafatı ama gereksiz.
bu arada iyilerin mutlu huzurlu olduğunu hiç görmedim sürekli kaybediyorlar şanssızlık iyilerin üzerinde.
benim literatürdeki adım ne bilmiyorum ama düşüncem bu.
Not: bu düşüncelerim Rabbime isyan değil reddetmek değil, bu kul Rabbini çok seviyor elinden geldiğince emir ve yasaklarına uyuyor, sadece alkol kolusunda yasağına uymuyor o kadar oda sıkıntıdan uymuyor ?