Toshiba Satellite r630 11l, Xubuntu ve Donma Sorunu

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Linux camiası :), Windows da donma yaşamazken Xubuntu da yaşamaktayım. Çekirdek parametrelerini değiştirmek çzöüm olabilir mi? Donma açısından diğer bi tahminim ise Xubuntu kullanırken ısınmanın olması. Napsak yapsak bu sorunu aşsak?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Linux ile Intel'in ekran kartlarının arası pek iyi değil maalesef, bu nedenle Optimus'lu makinelerde de aşırı ısınma oluyordu. Fakat Manjaro Linux dağıtımı bu sorunu çözmüştü. Şuanki kurulumu zor olmasada grafiksel değil, eğer başaramam diyorsanız bir sonraki sürümü yani 0.9'u bekleyin ve çıktığı zaman hemen Manjaro kurmanızı tavsiye ederim. Üstelik Xfce sürümü de var, yabancılık çekmezsiniz yani.

http://blog.manjaro.org/

Yok ben Xubuntu ile devam edeceğim diyorsanız siz bilirsiniz, o konuda yapabileceğim birşey yok. :)

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linux ile Intel'in ekran kartlarının arası pek iyi değil maalesef, bu nedenle Optimus'lu makinelerde de aşırı ısınma oluyordu. Fakat Manjaro Linux dağıtımı bu sorunu çözmüştü. Şuanki kurulumu zor olmasada grafiksel değil, eğer başaramam diyorsanız bir sonraki sürümü yani 0.9'u bekleyin ve çıktığı zaman hemen Manjaro kurmanızı tavsiye ederim. Üstelik Xfce sürümü de var, yabancılık çekmezsiniz yani.

http://blog.manjaro.org/

Yok ben Xubuntu ile devam edeceğim diyorsanız siz bilirsiniz, o konuda yapabileceğim birşey yok. :)

Teşekkürler, ısınma ve donma kötü oluyordu ya, kurulum aşamasının grafiksel olmaması hiç önemli değil, distrowatch da görmüştüm o dağıtımı ama es geçmiştim, hiç araştırmamıştım da yani ben onu indirip kurayım bi. Teşekkürler :)) Sonuçta kodları açık başka dağıtımlarda bu dağıtımdaki kodlar kullanılabilir herhalde.. Ama Manjaroyu kurup deneyeyim. Çok teşekkürler. Aslında donanım uyumsuzluklarını araştırmayarak hata etmişim bunu da gözardı etmemem gerek artık. Neyse uzatmayayım. :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Donanım uyumluluğunu her zaman gözetmek lazım. Malum üreticilerin çoğu sırf Windows'a çalışıyor. Linux tarafında işler çoğunlukla kendin pişir kendin ye tarzı ( :D ), gönüllülerin emekleri sayesinde...

Manjaro, Arch Linux tabanlı olduğundan Ubuntu'dan sonra zor gelebilir ama zor olduğundan değil farklı olduğundan dolayıdır.